Komentāru KONKURSS: Kā Tu atgūsti formu?

Komentāru KONKURSS: Kā Tu atgūsti formu?

01. Oct 2017, 09:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laikam reti kura topošā māmiņa vēl grūtniecības laikā nedomā par to, kā viņa atgūs savu lielisko formu pēc bērniņa piedzimšanas. Metodes ir dažādas - dažas mammas aizraujas ar vingrošanu un apmeklē dažādas jaunajām māmiņām paredzētās nodarbības, vēl kāda paļaujas uz to, ka svaru izdosies zaudēt, zīdot mazulīti, bet vēl kāda iekrīt diētu valgos.

Taču nenoliedzami saudzīgākais veids, kā pēc dzemdībām atgūt formu un vienlaikus arī justies labi, ir pastaigas kopā ar bērniņu.

Lai pastaigas būtu vēl patīkamākas un vēsajā rudens laikā varētu arī sasildīties ar kādu līdzi paņemtu siltu dzērienu, piedalies komentāru konkursā, kurā vari laimēt pastaigām noderīgu balvu!

KONKURSA BALVA

Krūzīšu / pudeļu turētājs no veikaliņa Muki.lv

20170922104102-56687.jpg

UN

HUGGIES MITRĀS SALVETES,

kas pastaigās noderēs gan māmiņai, gan mazulim

Kas Tev jādara, lai piedalītos konkursā? Tepat komentāros pastāsti:

  1. Cik bieži kopā ar bērniņu Tu dodies pastaigās?
  2. Cik garas un ilgas ir jūsu pastaigas?
  3. Vai pastaigās dodaties arī dienās, kad līst lietus?
  4. Ko obligāti ņemat līdzi, dodoties pastaigā?

Laimīgo uzvarētāju, kurš saņems balvu - Diono krūzīšu/ pudeļu turētāju -, noskaidrosim 6.oktobrī.

20170929145043-28460.jpg

04. Oct 2017, 15:53

Tākā manam bērnam nevisai patīk ratos tad šobrīd staigājam kā nu sanāk, tā teikt pēc kundziņa garastāvokļa, kad apnīk ratos pastaigājām ar kājiņām un pēc brīža mēģinām braukt tālāk 😀 tādās dienās kā šīs, kad līst lietus, darām visu ko citu- spēlējamies ar rotaļlietām vai pašu lasītiem kastanīšiem kas sabiruši groziņā kad rati nav gājuši pie sirds! Ejot pastaigās mūsu somā lidzo vienmēr ir ūdentiņš, mitrās salvetes, pamperītis, kāds našķītis un rotaļlieta

Mar_Mar Mar_Mar 03. Oct 2017, 10:37

Ar savu meitiņu dodamies pastaigās katru dienu, pirmos mēnešus pat gāju laukā, ja līņāja lietus, jo savādāk nebija iespējams viņai pagulēt - gulēja labi tikai ratos un arī, ja staigāju. Pastaigas ilga maximums 3h, tagad, kad mazā čiepa ir paaugusies, tad ejam laukā uz 1.5h, maximums 2.5h, jo viņa nevar nekādi nosēdēt ratos, mazliet paguļ un tad ņemu laukā no ratiem, tā kā vēl nestaigā, tad pasēžam uz soliņa vai arī viņā stutējas kājās pret soliņa margu un priecājas - bet vismaz esam laukā.
Līdz šim ārā neesam gājušas, ja līst lietus stipri, parasti mums ir paveicies ar laikapstākļiem, tādas dienas, kad neesam laukā ir bijušas pavisam maz.
Pastaigu laikā obligāti līdzi ir mitrās salvetes, parastās salvetes, naudas maks, lai varētu iesiet kādā veikalā pēc kāda našķa sev, ja sagribas, kā arī ūdens, kopš Septembra pastaigās arī ņemu līdzi izpildītos augstskolas mājas darbus, lai varu pārlasīt pirms došanās uz skolu tajā īsajā brīdī, kad mazā ratos pačuč, jo ja iepriekšējā vakarā izpildot visu liekas ka daļa ir nesaprotama, kas tur bijis, tad nākamā dienā svaigā gaisā parasti viss liekas ļoti sakarīgs un uz skolu vakarā varu braukt jau atkārtojusi vielu.

kalninaieva kalninaieva 02. Oct 2017, 11:17

Manai meitiņai Elīzai - Dārtai tagad ir 3 mēneši. Pastaigāties ejam katru dienu. Tā kā dzīvojam lauku mājā, ir reizes kad pastaigā dodamies 1x ir kad 2 x. Vidējais pastagas ilgums ir 1-2 stundas. Katra pastaiga ir aptuveni 5-6 km. Bet cik gara pastaiga atkarīgs vai meitiņa guļ, jo nomoda laikā nav pacietība uz garām pastaigām. Kad ārā līst lietus, līdz šim tas nav mūs atturējis no pastaigas, bet nu tad gan tās ir īsākas. Pašlaik pastaigā līdz ir pats minimums, man ūdens, maks, telefons. Vasaras karstajās dienās bija līdz arī tēja meitiņai.

Co_ora Co_ora 02. Oct 2017, 00:33

Dodamies pastaigā gandrīz katru dienu, jānotiek kaut kam extra, lai visu dienu pavadītu mājās! Pirmos 9 mēnešus gājām garās pastaigās, patīkama pēc pastaigas sajūta bija pēc 10km, nu jau tas ir nokrities uz 5 km, jo mazais vairs nav gatavs tik ilgi sēdēt un gulēt ne tik 😀
Laikapstākļiem uzmanību pievēršu tikai tik daudz, lai zinātu vai ņemt lietusmeteli, nekas cits nespēj izjaukt plānoto!
Līdzi vienmēr ir padzerties man un mazajam, kaut kas ēdams mazajam, pampers un mitrās salvetes! 😀

Runner Runner 01. Oct 2017, 22:02

Pastaigās dodamies diez gan bieži, gandrīz katru dienu. Pastaigas gan nav ļoti garas, jo manam mazajam nevisai patīk būt ratos. Parasti ejam 1-2h garās pastaigām. Lietus un sniegs mūs netraucē.
Līdzi vienmēr ņemam:
*ratu lietus plēvi;
*lietus jaku man;
*abiem padzerties ūdens;
*maciņš - ja nu ko sakārojas nopirkt;
*plediņš mazajam, ja nu paliek vēsi;
*telefons.

01. Oct 2017, 21:44 Mamm.mamm

Nedomāju, ka pastaigu dēļ esmu novājējusi. Drīzāk teiktu, ka bērns mani "apēd". Bez visa, ēdu saldumus varētu teikt neprātīgi daudz, bet tuvākie radi saka, ka esot novājējusi.

01. Oct 2017, 21:41

1) Ārā ejam vismaz 4 reizes nedēļā, varbūt biežāk. Viss atkarīgs no laikapstākļiem, noskaņojuma un ieplānotajiem darbiem.
2) Vidēji 5-7 stundas. Parasti ir miedziņš, pasaules vērošana un atkal miedziņš. Vai arī tikai miedziņš un pasaules vērošana.
3) Nē. Uzskatām, ka bērns ratos nav jātur zem plēves tikai tāpēc, ka jāiet ārā. Sniegs - ok, bet lietus ir iemesls, lai paliktu mājās.
4) Obligāti ratus, mitrās salvetes, telefonu, abas ID un maksājumu karti. Noderīgs arī ir ūdens, konfektītes un rezerves autiņbikses.

01. Oct 2017, 21:37

1. Laukā dodamies vismaz 1x dienā, izņēmums ir stipri lietainas vai vējainas dienas
2. Ja mazais aizmieg laukā, tad esam ap 2h laukā, bet biežāk tā ie 1-1,5h
3. Pārsvarā ne
4. Vienmēr līdzi ir cimdi gan man, gan mazajam( tagad rudenī), lietusplēve, ūdens

mamma88 mamma88 01. Oct 2017, 16:14

Es isti neko nedariju. Pec gada vecuma, kad kruts barosana kluva sekundara, svars saka kusteties, bet, nebarojot vispar, nokritas lidz ieprieksejam.

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 01. Oct 2017, 14:27

1. Pirms nebija paozudis knupītis, pastaigās devāmies laikā, kad dēliņam bija jaiet čučēt, viņš tad gulēja ratos, bet tagad pastaigās ejam laikā, kad dēliņš ir pamodies, pats arī ir lielisks staigātājs 😀 Staigāties ejam katru dienu (pēc rīta darbiem) līdz diendusai, bet pēc diendusas ejam ārā līdz brīdim, kad ir satumsis;
2. Mūsu pastaigas rīta pusē ir īsākas, tās variē no 1h - 2h, bet vakaros tās ir vismaz 2-3h. Kopš dēliņš sācis pats tipināt, pastaigas nav tālas, riņķojam ap rajonu;
3. Lietus mūs galīgi nebiedē, esam arī tam gatavi, mazajam jau vispār ļoti patīk pastaigas lietū, jo tad var izlēkāties pa peļķēm;
4. Ņemu līdzi mugursomu, kurā iekšā ir auglīši, cepumiņi, salvetes, 2 gb pamperi, bumba, kāda siltāka drēbīte mazajam. Savas pastaigas nevaru iedomāties bez tējas vai kafijas - ja sanāk laiciņš, tad uztaisu to mājās un ņemu līdzi, ja nē, tad nopērku pa ceļam (pirktajām mīnus ir tas, ka viņas bieži vien ir tik karstas, ka nevar noturēt rokās, tāpēc citeiz pat paņemu divas tās kartona krūzītes, bet šāds turētājs varētu būt labs risinājums) 😀

DĪVA27 DĪVA27 01. Oct 2017, 11:49

Mazajam ir mēnesis,tagad pastaigās dodamies divas reizes dienā,ja ārā līst lietus,tad dodamies vienu reizi,galu galā tam domatas lietus plēves ratiem.
Līdzi mums obligati ir mitras salvetes un kāds pampers,kas parasti stāv ratu somā,vēl ūdens pudele mammai un tad esam gatavi pastaigai vismaz uz pusotru stundu! :-)

01. Oct 2017, 10:29

1. Pagaidām pastaigā ejam reizi dienā.
2. Ārā vienmēr pavadam vismaz stundu, bet, ja apstākļi ļauj un mazajai nesākas niķi, ilgāk.
3. Laikapstākļjem cenšamies pielāgoties un ejam ārā arī lietainajās dienās.
4. Katrā pastaigā līdzi nepieciešams kaut kas, ko padzerties - ūdens vai tēja. Tieši tāpēc ļoti noderētu dzērienu turētājs, jo citādāk ne reizi vien jau esmu saslapinājusi ratu somu, kuras kabata pagaidām ir mans "dzēriena turētājs". 😃

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 01. Oct 2017, 09:43

▪️Ar bērniņu dodamies pastaigās katru dienu. Bieži vien pat divreiz dienā.
▪️Pastaigas nav īsākas par stundu, noteikti. Bet pārsvarā tās ir divas stundas un uz augšu.
▪️Atkarīgs cik ļoti līst, jo es labāk pastaigājos kad snieg, nevis līst. Bet ja nelīst kā pa Jāņiem, tad, protams, ejam ārā. Nav sliktu laikapstākļu, vienkārši ir nepiemērots apģērbs.
▪️Noteikti paszerties - siltā laikā ūdens, aukstā laikā kafija/tēja. Protams, padzerties bērnam. Arī mitrās salvetes ņemam līdzi, jo tās vienmēr noder. Ja pastaigās mērojam garāku ceļu, tad arī kādu gardumiņu mazulim.