Kokamatnieka sēta jeb Dieva dārzs "Jūras" Vecumniekos

Kokamatnieka sēta jeb Dieva dārzs "Jūras" Vecumniekos

22. Jun 2020, 01:17 sandux sandux

Gandrīz stundas braucienā no Rīgas, Vecumniekos, ir kokamatnieka sēta "Jūras", kuras īpašnieks Juris Audzijonis ir izveidojis unikālu koka, misticisma un kreatīvu ideju apkopojumu, kas vienaldzīgu neatstās nevienu. Ieeja par ziedojumiem.

Daži tēli ir redzami jau no šosejas, tādēļ garām nepabrauksiet. Atstājam mašīnu šķērsielā un dodamies meklēt ieeju. Jau no ārpuses redzamais neliek vilties, bet nonākam līdz vārtiem un zvanām pa norādīto tālruni. Saimnieks atbild, ka tūlīt nāks, tikai uzvilkšot kreklu:)

Vispirms uzzinām par ārpusē izstādītajām figūrām (labais un ļaunais), kā arī katrs ieskandinām zvanu virs vārtiem.

Tad dodamies pie visa meistardarba pirmsākumiem - izrādās, meistars piedzīvojis klīnisko nāvi, kuras laikā redzējis starus, kurus vēlāk vēlējies attēlot. Tā radies piermais tēls.

Turpat sētā turpinājis savu darbu.

Ir uzbūvēta gan baznīca, gan viesu nams, gan daudzas pārsteidzošas izklaides vietas.

Suņu būda.

Jūtama sāpe, kad saimnieks stāsta par meitu un mazmeitiņu Freju, kas dzīvo Austrijā. Mazmeitai veltīts gan spēļu namiņš, gan sava māja ar viņas vārdu virs durvīm.Daudz vietu, kur ir īpaši padomāts par jaunlaulātajiem: šūpoles, aka, no kuras izvilkt šampanieti, īpašas svētvietas, kas negaidot sāk griezties...

Arī citur ir dažādas iespējas izklaidēties. Šajā mājā var gan pašūpoties, gan iesēsties krēslā un nofortografēties, gan uzkāpt namiņā (ieskatieties, divi skatās ārā pa durvīm).

Katram tēlam un mājiņai ir savs īpašais stāsts - kādam drīkst pieskarties tikai vīrieši, kādā vietā ir jāapsēžas un jālūdz palīdzība un svētība, kādā jāzina, kur jāuzliek roka.Bet visinteresantākais ir stāsts par Jaunavu Mariju un Jēzu silītē. Vispirms ir izveidota Marija, bet saplaisājusi. Pēc tam izveidots arī Jēzus silītē, kas saplaisājis tieši tajā pašā vietā pie acs - mācītājs esot teicis, ka tā viņi raudot par cilvēces grēkiem.

Dārzā ir gan Laimes lācis, gan arka, caur kuru izejot tiec svētīts.

Var arī mazliet pasportot, metot riņķus uz konusa:)

Visus objektus nav iespējams uzskaitīt. Bet tie nav tik daudz vērti, ja līdzi nenāk saimnieka atraktīvais stāstījums:)

Vasarā klāt nāk arī krāšņais dārzs. Un, re, kāda egle!Prom dodoties, saimnieks vēl pačukst, lai aizbraucam uz tuvējo Veco ezeru, kas izrādās labiekārtots un tiešām aicinošs.

Aicinu šovasar aizbraukt un apskatīt šīs vietas savām acīm! Nenožēlosiet!