Ko iespēt mēnesi pirms atgriešanās darbā?

Ko iespēt mēnesi pirms atgriešanās darbā?

06. Aug 2018, 08:45 FejuFeja FejuFeja

Aizejot bērna kopšanas atvaļinājumā, šķita, ka priekšā tik daudz laika. Bet tikai ar katru nākamo Fejiņas mēneša jubileju sāku apzināties, ka laiks ir nepielūdzams. Tas skrien tik ātri, ka pavisam drīz mazajai dāmiņai būs divu gadu jubileja, bet man – pienācis laiks atgriezties darbā.

Pēdējais mēnesis ir padevies nedaudz nervozs, jo dzīvojamies mājās ne tikai divatā ar Fejiņu, bet mums pievienojies arī lielais brālis, kurš šovasar jau paguvis apciemot vecvecākus un nu vēlas pavadīt arī laiku ar māsu un mammu. Lai arī bērni ir liela svētība, 24 stundas diennaktī pavadot ar diviem rakariem, kuri cenšas izvest viens otru no pacietības, nokaitināt un pamocīt, dažbrīd var novest līdz situācijai, kad iestājas “man vienalga” etaps. Savam vīram saku, ka man darbā būtu jāatgriežas laimīgai, apgarotai, bet beigās aizskriešu uz to kā glābiņu, jo būšu sagurusi, nokliegusies un nervoza.

Līdz brīdim, kad atgriezīšos darbā, atlicis vēl tikai mēnesis, tāpēc prātā esmu sev izveidojusi nelielu sarakstiņu, ko atlikušajā laikā vēl vēlos paveikt. Un, lūk, kas ir manā sarakstā:

  • Izlasīt vismaz 3 grāmatas. Dodoties dekrētā, es biju nozvērējusies, ka daudz, daudz lasīšu, taču mana apņemšanās līdz ar darbiem un bērniem kaut kur paplēnēja. Tiesa, tiklīdz vien ir kāds brīvs brīdis, es cenšos piesēsties pie grāmatas, bet drīz vien kāds jau rausta manu piedurkni vai spiedz ausī “Mamma, mamma”. Bet beidzot ir jāatrod moments un jāpalasa, lai gan apzinos, ka tas būs grūti izpildāms uzdevums.
  • Aiziet pie friziera. Bērna kopšanas laikā bieži vien izlīdzējos ar matu nokrāsošanu mājās, jo negribēju tērēt naudu par friziera pakalpojumiem, kā arī laiku, ko (ak, es, racionāliste) taču var izmantot savādāk nekā sēžot friziera krēslā un skaitot sekundes, līdz atkal varēs atgriezties pie ēst gatavošanas un mājas darbiem. Nenoliedzami, pie friziera dodos reti arī tāpēc, ka līdz šim nav izdevies atrast savu lielisko meistarīti, pēc kuras apmeklējuma nedotos mājās sašļukusi, jo nav ņemtas vērā manas vēlmes vai arī rezultāts ir tik briesmīgs, ka pāris nedēļas negribās rādīties cilvēkos.
  • Pēc haosa, kas ikdienā valda mājās, aizvien vairāk un biežāk gribās atslēgties, tāpēc prātoju, ka varētu apmeklēt arī manikīru. Pēdējo reizi pie nagu speciālista biju...tieši pirms gada. Ikdienā man ir īsi apgriezti nagi, lai to garums netraucētu, bet reizi pa reizei tomēr gribās sajusties arī sieviešķīgi.
  • Izgulēties. Lai arī es varētu savas ikdienas vadīt pavisam mierīgi, ceļoties vēlu, jo Fejiņa ir liela gulētāja, es katru dienu šo gandrīz divu gadu laikā ceļos nedaudz pāri 6.00, lai paveiktu visus darbus, nedaudz pastrādātu. Bet vakaros, protams, pie miera dodos pēdējā, sagaidot, kad arī Fejiņa būs aizmigusi. Šorīt atļāvos nelielu apgrēcību, no gultas izrāpjoties tikai 7.00, jo zināju, ka darāmā šodien ir mazāk. Centīšos atlikušās nedēļas piebremzēt ar darbiem un ļauties izgulēties. Kad gan vēl, ja ne tagad?
  • “Stop” darbiem. Esmu no tiem cilvēkiem, kuri arī dekrēta laikā nevar apstāties un turpina strādāt. Līdz ar to bērnu kopšanas atvaļinājums nav devis pilnīgi nekādu atpūtu no darba ikdienas. Tāpēc ir pēdējais mirklis uz laiku apstāties un nolaist stopkrānu. Strādāt ar pilnu jaudu atkal varēšu septembrī.
  • Ikdienā sevi sanāk palutināt ļoti maz, tāpēc mans obligākais ikmēneša minimums ir kosmetoloģes apmeklējums. Ja neizdodas apmeklēt SPA, doties vienai pašai izklaidēties, tad vismaz šis ir neliels brītiņš, kad varu izrauties no bērnu tvēriena un izbaudīt mirkli. Lai gan tā ir tikai stundiņa, tas ir labāk  nekā nekas.
  • Pirms gada jau biju, bet šogad apsveru atkal apmeklēt aromterapijas diagnostiku. Tas varētu palīdzēt man labāk izprast savas pašreizējās sajūtas un emocijas, kā arī atrast aromeļļas, kuras man varētu palīdzēt, atgriežoties darba gaitās, pavadot Fejiņu uz bērnudārzu.

Es no visas sirds ceru, ka atlikušajā laikā, kas skries noteikti ar dubultu sparu, man patiesi izdosies izrauties no abu bērnu ķildām un tračiem, lai nedaudz atpūstos un es neatgrieztos darbā nogurusi un nervoza. Papildus visam iepriekš nosauktajam ceru, ka pagūšu augustā arī apmeklēt zobu higiēnistu, jo vispirms mums, sievietēm, ir jāparūpējas pašām par sevi. Tāpat arī priekšā vēl dažādu analīžu nodošana un atkārtots endokrinologa apmeklējums, taču tas jau ir cits stāsts, ar kuru noteikti kādreiz padalīšos.

 

12. Aug 2018, 17:10

Vēl es šo sarakstu papildinātu ar kāda kinoseansa apmeklējumy. Kino var apmeklēt absolūti viena ar lielāko popkorna turzu kāda ir iespējama. Neviens nebsksta, nekomentē un tā ir filma ko vēlies redzēt tu, nevis kārtējā gimenes filma.
Lai izdodas atpūsties par visiem 100

FejuFeja FejuFeja 07. Aug 2018, 23:26 SauleDace

Super, es labprāt uzzinātu kontaktus. Man Jugla tieši pa ceļam.

SauleDace SauleDace 07. Aug 2018, 17:07

FejuFeju ja esat no Juglas puses ieteiksu savu frizieri, visi kas ir gajusi ir loti apmierinati un turpina sadarbibu😀

Mar_Mar Mar_Mar 07. Aug 2018, 10:21

Man tieši arī Septembrī jau jābūt darbā, bet nu jāsaka godīgi, ka vienīgais par, ko spēju domāt, kā mazā iejutīsies tagad adaptācijas periodā bērnudārzā, lai Septembrī jau viņa var palikt uz visu dieniņu 😀

FejuFeja FejuFeja 06. Aug 2018, 14:19 lauvinja

Ja teju divus gadi veltīti tikai bērniem, bērniem (ok, brīžos, kad viņi guļ, arī ir strādāts), tad tomēr kādā mirklī vajag arī atvēlēt minūti sev. Iešana pie ārsta ar bērniem padusē man ir kļuvusi par tik ierastu normu, ka, manuprāt, tomēr finišā ir pelnīta arī kāda minūte tikai sev. Vismaz tā uzskatu es, vadoties no savas situācijas. Un, protams, nekur jau arī augustā bērni nepazudīs - 24h diennaktī esmu ar viņiem.

lauvinja lauvinja 06. Aug 2018, 13:31

Man šķiet, ka tieši otrādi, pirms darba gaitu atsākšanas 150% laika ir jāvelta bērniem, pēc tam tas būs krietni mazāk.
Bet katram savs. Lai izdodas plānus piepildīt!