Ko ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās?

Ko ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās?

10. Oct 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai nepārēstos un ar ēdienu uzņemtu konkrētajai dienas daļai atbilstošas, organismam nepieciešamās vielas, ļoti būtiski ievērot regulāras, sabalansētas ēdienreizes un četru stundu ilgu periodu starp tām, kā arī iegaumēt, ko celt galdā brokastīs, ko pusdienās un vakariņās! Konsultē veselības koučs Laila Zariņa. 

Brokastis

Šī ir ēdienreize, kurā jāuzņem enerģiju. Tādēļ šī ir vienīgā ēdienreize, kurā var atļauties apēst ko saldu! Rīta maltītei ir piemērotas dažādas putras. Vari pagatavot, piemēram, auzu pārslu, kviešu putraimu vai miežu grūbu biezputru un to saldināt ar ievārījumu, datelēm vai saldiem augļiem.

Ja nevēlies vārīt putru, brokastīs vari pagatavot saldinātu biezpienu vai notiesāt biezpiena sieriņu.

Pusdienas 

Pusdienās pagatavotajam ēdienam jāsatur dažādas garšas! Vari ēst, piemēram, rīsus vai pilngraudu makaronus un tos papildināt ar dārzeņiem, gaļu un saldajā apēst nedaudz augļu.

Ja vēlies ieturēt launagu, vari apēst rupjmaizes šķēlīti vai nu ar krējumu vai nu gurķi, vai salātlapu. Atceries – ar kādu no piedevām, ne visām!

Vakariņas 

Vakariņās ēdienam jābūt neitrālam. Šajā ēdienreizē lieliski iederēsies tvaicēti dārzeņi – burkāni, kāposti, sviesta pupiņas, bet ne gaļa. Noteikti nevajadzētu ēst saldumus, jo tie organismam dos enerģijas pieplūdumu, kas pirms naktsmiera nav nepieciešams.

Kā Tev izdodas ievērot šos ēšanas principus?