Kļuvu par māmiņu - pazaudēju sevī sievieti.

Kļuvu par māmiņu - pazaudēju sevī sievieti.

13. May 2017, 09:57 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Kad ģimenē ienāk pirmdzimtais, tad tas ir tikai saprotams, ka laiku tu veltīsi tikai un vienīgi savam bērniņam. Tā tam arī vajadzētu būt. Bērniņš prasa lielu uzmanību un rūpes, mīlestību. Tā kā mūsu ģimenē ir pirmais bērniņš, tad tikai visu laiku arī gribās būt blakus savam bērniņam - runāties, spēlēties un vienkārši viņu ļoti mīlēt. Negribās pat nevienam uzticēt savu bērniņu, jo gribās visu laiku būt līdzās, ņemot vērā to, ka bērniņš ļoti ātri aug un attīstās, negribās neko nokavēt. Esmu īsts ģimenes cilvēks un ļoti esmu pateicīga, ka man ir dota iespēja būt mammai. Es ļoti lepojos. 

Bet tad ik dienas, kad eju ārā, es paskatos spogulī un tad nospriežu - "A kur palika tā sieviete un sieva, kura bija pirms tam? Kurai patika pucēties!" Bieži vien pieķēru sevi, ka mati nav izmazgāti, drēbes (ai, kādas uzvilkšu, tādas būs labas, kaut treniņbikses), skropstu tuša vispār dziļi plauktā iebāzta. Un tad es sev pateicu "STOP". Tas, ka esmu mamma, nenozīmē, ka es vairs neesmu sieviete vai sieva. Jā, bērniņš paņem daudz tavas enerģijas, jo kā mēs zinām, tad ar miegu no paša sākuma ir dažādi - vienam tas miegs ir saldāks, bet citam gribās biežāk paēst vai vienkārši sajust mammas siltumu un tuvību. Un tu kā laba mamma gribi tikai un vienīgi visu to labāko un vienkārši aizmirsti par sevi. Tas ir tikai saprotams un neviens tevi par to nenosodīs, bet teikšu kā ir - es tam tiku pāri, jo sapratu, ka esmu tomēr arī sieviete, kurai vienkārši patīk par sevi rūpēties un labi izskatīties. Tad nu es saņēmos un mati tika izmazgāti vienmēr. Īpaši ar kosmētiku nekad neesmu aizrāvusies, bet skropstu tušu gan esmu uzkrāsojusi. Un treniņbikses noliku malā. 

Teikšu kā ir - tu nedrīksti aizmirst to, ka tu esi sieviete un sieva, nu vienkārši nedrīksti. Tas, ka ģimenē ir ienācis bērniņš, nenozīmē, ka tev ir jākļūst par "peleko peli", jo redz, tu taču esi mamma. Bērniņš tevi mīlēs neskatoties ne uz ko, bet tomēr tev pašai būs prieks, ja labi izskatīsies un neaizmirsīsi par sevi. Un lai gan īpaši apkārtējo viedoklis varbūt nav tik svarīgs, tad tomēr būs patīkami dzirdēt - "ooo, tā māmiņa gan ļoti labi izskatās, malacis!" , nevis "paskat, pārvertusies par "pelēko peli". Es saprotu, ka bieži vienkārši nomāc tas lielais nogurums, kas, protams, ir tikai un vienīgi normāli, bet es ticu, jo zinu pēc sevis, ka var saņemties un var arī izskatīties labi.

Tādēļ māmiņ, neaizmirsti, ka tu esi sieviete un iespējams arī sieva. Neaizmirsti parūpēties arī par sevi, jo tad arī tu jutīsies labāk! Esi lepna par to, ka esi mamma! Lai tev priecīga šī māmiņdiena! 

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 13. May 2017, 10:16 mamma88

Super, mums domas sakrīt. Lai priecīga Māmiņdiena! 😀

mamma88 mamma88 13. May 2017, 10:11

Rit tiesam ir iemesls parupeties par sevi. Pietam ir tik patikami iziet ara pastaigas labi izskatoties!😀