Klopši no Kēnigsbergas

Klopši no Kēnigsbergas

24. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas tie tādi klopši? Pagatavo un redzēsi - tev un tavai ģimenei iegaršosies!

Klopši no Kēnigsbergas

Sastāvdaļas

700g jauktā malta gaļa
200ml gaļas buljons
100ml saldais krējums
50g kaperi
50g rīvmaize
1 sīpols
3 anšovu filejas
1 ola
1 lauru lapa
4-5 szmažīgie pipari
šķipsniņa rīvēts muskatrieksts
melnie pipari

Pagatavošana

  • Sīpolu sagriež smalkos kubiņos un apcep uz pannas, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Ceptus sīpolus pievieno maltai gaļai. Maltai gaļai pievieno arī sasmalcinātus anšovus, olu, rīvmaizi, svaigi maltus piparus, muskatriekstu un kārtīgi samaisa. Sāli pievienot nevajag, jo anšovi paši par sevi ir pietiekami sāļi. Apsedz ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī uz 20 min.
  • Multivārāmā katlā ielej buljonu, saldo krējumu, pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus un režīmā "Cepšana" gatavo 50 min. Pēc 20 min. buljons būs uzkarsis un vāku var atvērt. No maltās gaļas izveido bumbiņas un met karstā buljonā. Pievieno arī kaperus. Aizver vāku un turpina sautēt, līdz mašīna izslēdzas.
  • Ja multivārāmais katls nav atrodams jūsu virtuvē, tad šo ēdienu var pagatavot izmantojot tradicionālo sautēšanas metodi katlā.

Lai gardi un sātīgi!

Māmiņu Klubs

Recepti piedāvā www.bonappetit.lv

20160729223108-85673.jpg