Klāt viltīgais rudentiņš ar iesnām

Klāt viltīgais rudentiņš ar iesnām

15. Sep 2013, 10:34 Banija Banija

Un klāt arī viņš, viltīgais rudentiņš! Viltīgais tādēļ, ka līdzi sev nes ne tikai violetos miķelīšus, krāsainās koku lapas, bet arī iesnas, sāpošu kaklu un nogurumu.

Piektdienas pēcpusdienā mūsu mazajam dēlēnam parādījās iesnas. Protams, neies taču īstens puika krist kaunā un ļaut mammai slaucīt degunu... Labāk pats! Kā? Pienākt un noslaucīt snīpi mammas svārkos :) Tajā pašā vakarā arī mūsu ģimenes galva, tētis, no darba pārnāca mājās ar sāpošu galvu un pirmajām iesnu pazīmēm.

Gods kam gods, mani abi ģimenes vīrieši ar viltīgo vīrusu galā tika labi. Abi deguntiņos iepilināja jūras ūdeni, iedzēra siltu tēju un sestdien tētis jau bija pavisam sprauns, dēlēns gan vēl vakar nedaudz puņķojās, taču šodien jau viss aizmirsts – skrien uz nebēdu un iesnas pagaisušas kā nebijušas. Tikai viena bēda – nu rudens nedraugs ar dubultu sparu ir apciemojis mani. Iesnas, sāpošs kakls... Cīnos, talkā ņemot pēc iespējas dabīgākus līdzekļus. Piemēram, tēju, jau pieminēto jūras ūdeni un arī smēri Doktor Mom, ko degunam vēl grūtniecības laikā ieteica mana ģimenes ārste. Smēre sastāv no mentola, kampara, eikalipta, muskata eļļām un citām dabīgām vielām.

Zinot, ka pārslimotais ir tikai pirmie nebēdnīgā rudens radziņi, gribēju vaicāt Tev:

  • Kā Tu savā ģimenē cīnies ar pirmajām saaukstēšanās pazīmēm? Varbūt Tavā ieroču arsenālā ir kāda sena, laba tautas metode?

  • “Galvenais, lai kājas siltas...” noteikti ir viens no padomiem, kas jāievēro, lai nesaaukstētos, taču varbūt Tavā ģimenē ir vēl kāda gudrība, kura ir labs palīgs cīņā ar vīrusiem? Piemēram, ķiploku krelles?

cecii cecii 15. Sep 2013, 13:06

Manuprāt, galvenais nosacījums -netuntulēt bērnus. Nu nevajag pie pirmajām rudens vēsmām vilkt cepuri vai silto jaku. Tieši otrādi, šis ir piemērotākais laiks mazliet mazo norūdīt, tad arī slimības ies secen.
Ja nu saslimst....saaukstēšanās ir nepatīkama, bet visātrāk pāriet tāpat. Kāpēc ārstēt to, ko nemaz nevar izārstēt. Mazliet atvieglot situāciju var ar jūras ūdentiņu, terpentīna vai priežu ziedi. Arī Faringo sāpošajam kakliņam noder. Bet tie jau tādi dabas līdzekļi.

princesemince princesemince 15. Sep 2013, 12:18

Man Doktor Mom ir par stipru - acīs kož, tādēļ lietojam Hustagil balzāmu, kad šķiet - smērei jānāk talkā, bet tas parasti jau pie saaukstēšanās ziemā, jo tad arī dēļ apkures lēnāk tie simptomi mazinās. Ja ziemas periodā tā izteikti kakls ciet, kūpinu visu savu nomoda laiku kumelīšu tēju.
Standarta procedūras mūsmājās - pie iesnām sapilinām degunos kalanhojas sulu un daudz svaiga gaisa, pie kakla sāpēm pievienojam dr.Tereško tējas un Laringo Spray vai Loro Spray. Naktī bērnam pie gultas atstāju Islandes ķērpja tabletīti - ja uznāk krekšķis, pats izsūkā un krekšķis miegu vairs netraucē.