Klasiskā siera kūka - "New York cheesecake"

Klasiskā siera kūka - "New York cheesecake"

11. Oct 2013, 07:22 taschinka taschinka

Šī recepte nav svaigi gatavota.Torti gatavoju vīram dzimšanas dienā,bet vēlējos padalīties ar Jums.Recepte ir tiešām vienkārša,bet reultāts varengards.Protams,prasa laiku,pacietību,bet tas ir to vērts.


Sastāvdaļas 24cm diametra formai:

600g krēmsiers -klasiskais

150ml saldais krējums

3 olu dzeltenumi un 1 baltums

150g cukurs

1 citrona miziņa un 1 tēj.k citrona sula

1/2 vaniļas pāksts vai vaniļas cukurs



250g cepumi

100g sviests

80g mandeles



Dekorēju ar mandeļu skaidiņām , melno šokolādi,putukrējumu,svaigiem ķiršiem un piparmētra lapiņām.

Gatavojam pamatni:

Apgrauzdējam mandeles,atdzesējam un sablenderējam miltos.

Cepumus sablenderējam smalkās drupačās,iemaisam mandeļu miltus.

Pievienojam izkausētu sviestu,izmaisam,līdz viss viendabīgs.

Cepamtraukā apakšā liku cepamo papīru,jo formai neņemas nost malas,arī sānus nodrošināju ar cepamo papīru.

Liekam cepumu massu,izlīdzinam ar augstām maliņām.

20131011071043-36210.jpg

 

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 10 minūtēm,atdzesējam.

20131011071058-39162.jpg


Gatavojam siera massu:

Visiem produktiem ieteicams būt istabas tempertūrā pastāvējušiem kādu laiciņu.

Cukuru sablenderējam pūdercukurā,vai uzreiz izmantojam pūdercukuru.

Svaigo sieru maisam kopā ar pūdercukuru,citrona miziņu,citrona sulu,vaniļu.Maisam ar dakšiņu vai putojamo slotiņu.Neputojam.

Pa vienam iemaisam olas dzeltenumu un arī baltumu,pēc katra dzeltenuma kartīgi izmaisam līdz viendabīga massa.

Beigās iemaisam saldo krējumu.maisam lēnām līdz viendabīga konsistence.


Lejam uz cepumu pamatnes.

20131011071205-85599.jpg

 

Cepamtrauku liekam citā traukā,kur jau ieliets karsts ūdens.Siera kūka cepas ūdens peldē,lai vienmērīga tempertūra būtu.

Papildus vēl es virsu apklāju ar forliju.

Liekam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem uz 1 stundu.Ik pa laiciņam uzmetu aci vai ūdens nav iztvaikojisja kas pielejam papildus.

Pēc stundas noņēmu foliju un cepu vēl 30 minūtes vēl samaziot tempertūru.

Gatavību nosakām pakustinot cepamtrauku,siera kūkas konsistence stingra,vienīgi vidus nedaudz trīc kustinot.

Izslēdzam uguni un atstājam cepeškrāsnī uz stundu ar atvērtam durtiņām.

20131011071220-22378.jpg

 

Ļaujam kūkai atdzist.

20131011071245-44742.jpg

 

Apklajam ar pārtikas plēvi,liekam ledusskapī.

20131011071452-58942.jpg

 

Ledusskapī turam pāris stundas,vismaz 5.Manējā kūka nostāvēja veselu nakti.


Nākošais visgrūtākais izņemt kūku no formas,kā nekā formai malas neņemas nost.

Nedaudz nobraukam ar nazi gan sāniem,atstājot pārtikas plēvi un apgāžam uz kāda šķīvja.

20131011071300-20782.jpg

 

Tad apgāžam atpakaļ uz cita šķīvja.Nedaudz problēmas bija ņemot ārā,bet defektus paslēpsim dekorējot.

20131011071316-92312.jpg

Sānu malas apsmērējam ar kaut ko lipīgu,kā manā gadījumā vārīts iebiezinatais piens un tad apberam ar grauzdētām mandeļu skaidiņām.

20131011071546-57494.jpg

 

Aplejam ar izkausētu šokolādi,izdekorējam ar ko vēlamies un liekam ledusskapī.

20131011071612-77295.jpg

 

Sanāca tīri neko,man jau patīk.

20131011071632-94340.jpg

 

Kūkas svars ap 1,5kg.

20131011071649-69434.jpg

20131011071703-78171.jpg

 

Kūku paniedzam tikko no ledusskapja.

20131011071722-55116.jpg

 

Mmmm.......

20131011071740-73007.jpg

 

Maiga,krēmīga,ļoti trekna,bet ļoti garda......

 

Tā kā kūka ir trekna,tad sanāk pacienāk 16 personas.

20131011071804-26539.jpg

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": trešais uzdevums 

20130920141638-49845.jpg

taschinka taschinka 12. Oct 2013, 08:05 enjutik

Pēc šīs receptes? Tad varbūt sviests bja vairāk,un kādi cepumi tika izmantoti?

taschinka taschinka 11. Oct 2013, 10:29 MiniAnna

Jā, 33 ,vīram dzimšanas dienā!