Klasiska siera kūka

Klasiska siera kūka

11. Oct 2013, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

20131008105658-32325.jpg

SASTĀVDAĻAS

3 kārbiņas RASA klasiskā krēmsiera;
4 ēdamkarotes kartupeļu cietes;
1 tējkarote cepamā pulvera;
200 g cukura;
sula un miziņa no ½ citrona;
200 ml saldā krējuma;
3 olas un 1 olas baltums;
1 ½ paciņas "Selga"  cepumu;
100 g sviesta;
tortes veidne
20 cm diametrā ar noņemamām malām.

PAGATAVOŠANA

20131008105709-82137.jpg

Cepumus saberž drupačās un sajauc kopā ar izkausētu sviestu. Olu baltumu saputo un iemaisa cepumu masā. Iegūto masu izlīdzina pa tortes veidnes pamatni un malām.

20131008105718-57597.jpg

Krēmsieru istabas temperatūrā sakuļ ar saldo krējumu, olām, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un cukuru. Pievieno citronu sulu un miziņu.

20131008105726-30794.jpg

Krēmu lej uz sagatavotās cepumu masas pamatnes un cep 150°C temperatūrā 60 minūtes. Lai kūkas virsa nesasprēgātu, cepeškrāsnī vēlams turēt trauku ar ūdeni. Kūkai ļauj atdzist vismaz 3 stundas un tikai tad veidnei noņem malas. Pasniedz, pārkaisītu ar pūdercukuru un dekorētu ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": trešais uzdevums 

20130920141638-49845.jpg

taschinka taschinka 11. Oct 2013, 07:04

Siera kūku esmu gatavojusi,mmm garda.