SASTĀVDAĻAS
3 kārbiņas RASA klasiskā krēmsiera;
4 ēdamkarotes kartupeļu cietes;
1 tējkarote cepamā pulvera;
200 g cukura;
sula un miziņa no ½ citrona;
200 ml saldā krējuma;
3 olas un 1 olas baltums;
1 ½ paciņas "Selga" cepumu;
100 g sviesta;
tortes veidne
20 cm diametrā ar noņemamām malām.
PAGATAVOŠANA
Cepumus saberž drupačās un sajauc kopā ar izkausētu sviestu. Olu baltumu saputo un iemaisa cepumu masā. Iegūto masu izlīdzina pa tortes veidnes pamatni un malām.
Krēmsieru istabas temperatūrā sakuļ ar saldo krējumu, olām, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un cukuru. Pievieno citronu sulu un miziņu.
Krēmu lej uz sagatavotās cepumu masas pamatnes un cep 150°C temperatūrā 60 minūtes. Lai kūkas virsa nesasprēgātu, cepeškrāsnī vēlams turēt trauku ar ūdeni. Kūkai ļauj atdzist vismaz 3 stundas un tikai tad veidnei noņem malas. Pasniedz, pārkaisītu ar pūdercukuru un dekorētu ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.
Siera kūku esmu gatavojusi,mmm garda.