Sastāvdaļas parfē:
200ml saldais krējums
100g svaigais siers
2 olu dzeltenumi
60ml piens
ķiršu džems 4 kārtīgas ēd.k
ap 4 ēd.k cukurs
Sastāvdaļas vafelēm:
150g sviests
2 olas un 2 baltumi (tie mums paliek no parfē pāri)
1 glāze milti
1/2 glāze kukurūzas ciete
1 glāze cukurs
50g puscietais siers
1/2 tēj.k cepamais pulveris
Gatavojam parfē:
Pagatavošana:
Olas dzeltenumus samaisam ar 2 ēd.k cukura.Pielejam spienu,izmaisam un liekam karsēties uz mazas uguns.
Karsējam nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu līdz sabiezē,ap 10 minūtēm..(krēms var ātrāk sabiezēt,bet turpinam to karsēt,lai kārtīgi izkarsējās jēlu olu dzeltenumu piegarša,10 minūtes uz nelielas uguns man loti labi izkarsējas,krēmam nav ne mazākās piegaršas)
Ļaujam atdzist.
Saldo krējumu saputojam ar atlikušo cukuru un svaigo sieru.Ieputojam atdzisušo krēmu un ķiršu džemu.
Sanāk biezs,krēms,kas jau tagad labs baudīšanai,bet mēs turpināsim iesākto Parfē.
Krēmu saliekam traucņos un liekam saldētavā uz 3-5 stundām.
Ja parfē vēlamies spiest ar konditorejas šprici,tad jau pēc stundas to varam darīt,jo pēc 3-5 stundam būs pa cietu un būs jagaida līdz atlaižas.
Gatavojam vafeles:
Sviestu putojam ar cukuru līdz krēmīgai massai,pa vienai ieputojam olas.Iemaisam cepamo pulveri uz smalkās rīves sarīvētu sieru,kukurūzas cieti un pēdējos beram miltus,bet pakāpeniski.Mīkla sanāk bieze ne tekoša,bet krītoša.
Liekam planā kārtņā vafeļu pannā un cepam gatavas.
Vafeles sanāk loti maigas,tās nav kraukšķīgas,bet ļoti gardas.
Šī kombinācija ir burvīga.....
Atšķirība-tāds patreknais variants.😀
Šāda tipa deserta receptes ir dažādas,gan svaigo sieru,gan kokosa pienu var likt,gan skābo krējumu.
Šis franču deserts man ļoti ir iepaticies,ka veikala saldējumu vairs negribas un dēls pie ledusskapja vien dzīvo,kad tiek pagatavots šis deserts 😃
Izskatās ideāli gardi 👍