Kirkilu atrakciju parks

Kirkilu atrakciju parks

27. Jul 2020, 11:17 Klintasmamma Klintasmamma

Adrese: Mokyklos g. 13, Kirkilai 41183, Lietuva
Darba laiks: 10-20(21), taču iesaku apskatīties viņu facebook lapā, jo uz vietas norādītu darba laiku neredzēju, google piedāvā vienu, facebook viņu lapā pie aktualitātēm ir cits, bet ierakstos vēl trešais variants, tāpēc labāk pirms tam apskatīties Facebook lapā vai uzzvanīt +370 627 87038

 

Interneta vietne: https://www.facebook.com/Kirkil%C5%B3-pramog%C5%B3-parkas-105400197658303/?tn-str=k*F 

Iespējas:

mini golfs
disku golfs
lokšaušana
putnu vērošanas taka
piepūšamā atrakcija lēkāšanai
gravitācijas māja
kaņepju labirints
spēļu automāti
lielā kaķene bumbu mešanai pa spaiņiem

Iespaidi: Neplānots objekts, likās jauks, taču mūsu 4gadnieci īsti neuzrunāja. Es gan iesaku pašiem visu izpētīt, izvērtēt un atcerēties, ka mēs visi esam dažādi un ar atšķirīga vecuma bērniem, interesēm un pieredzi, tāpēc iespaidi mēdz nesakrist un kādam šī vieta noteikti būs/ir lielisks atradums!

Ceļā uz Kirkilai skatu torni pamanījām izkārtni par atrakciju parku, tāpēc nolēmām, ka pēc torņa apmeklējuma noteikti turp aizbrauksim. Tā arī darījām, esot patīkami pārsteigti, ka atrakciju parka stāvlaukumā nemanījām pārāk daudz automašīnas (milzīgs kontrasts, salīdzinot ar dažu minūšu brauciena attālumā esošo skatu torni). 

Parks sākotnēji šķiet mazs, taču, cītīgi izpētot atrakciju karti, saprotam, ka tā nav, tāpēc laika ziņā tā apmeklējumam varētu veltīt 2-4h noteikti. Līdzās gravitācijas mājai ir redzama sieviete, kas pārdod biļetes (maksājām skaidrā naudā, tāpēc nezinu, vai iespējams maksāt arī ar karti), taču tā kā parka teritorijā ir arī uzkodu, našķu pārdotuve, pieņemu, ka tur ir iespēja, maksājot ar karti, iegādāties arī biļetes, ja gadījumā skaidrā nauda nav līdzi. Biļešu cenas sieviete nosauc ļoti ātri, nedaudz radot apjukumu (runā angļu un krievu valodā, taču krievu valoda viņai ir daudz labāka). Tā kā nav skaidrs, ko meita gribēs/negribēs, lūdzu biļetes, kas der visam, lai nav tā, ka bērns uz kaut ko, ko vēlas, netiek. Samaksājam 10 EUR (biļetes brīvdienā, 2 pieaugušajiem, jo bērniem līdz 6 gadu vecumam ieeja ir par velti) un dodamies baudīt. 

Sākumā ejam uz gravitācijas māju. Tādas ir redzētas iepriekš, taču nav apmeklētas. Tā kā māja sastāv vien no 2 nelielām istabām, tad apmeklētāji iekšā tiek laisti tikai tad, kad no 1.istabas aizgājuši uz 2. Tas rada nelielu rindu, taču pēc 5-6 min gaidīšanas varam doties iekšā. Komunikācijas problēmu rada tas, ka mājā esošās darbinieces angļu valoda viņai īsti neļauj pastāstīt, ko un kā darīt, viņa pati mēģina rādīt, ka ar šūpolēm var dabūt jaukas bildes, arī parāda veidu, kā krēslu labāk nolikt, taču tā kā pieredzes glītu bilžu un pašbilžu jomā mums ir gaužām maz, tā arī neko īsti nenofotografējam+visai ātri izskrienam cauri abām istabām, jo vīram uz rokām esošā 1gadniece pret apkārt notiekošo ir vienaldzīga, viņam pašam to nest šajā vietā ir nedaudz bail, bet mana 4gadniece, šķiet, ātrumā skrienot cauri mājai nemaz nav pamanījusi, ka šajās istabās kaut kas nebūtu ierasts. Intereses nav un man nākas secināt, ka esmu kļūdījusies, domājot, ka viņa būs sajūsmā, taču ticu, ka ir bērni, kuriem te ļoti patīk.

Vēlāk dodamies uz piepūšamo atrakciju (kartē saukta par batutu). Tai nepieciešamas zeķes, kuru mums nav, taču dodamies pie biļešu pārdevējas, kas ātri vien tās sarūpē, atsakoties no maksas (paldies, patīkami!). Tiekot pie zeķēm, abas meitas dodas izbaudīt piepūšamo atrkciju, kas nav liela - 1 kāpnes un 2 slidkalniņi, taču laiku aizņem un 1gadniecei ir vēl nebijis, aizraujošs piedzīvojums pat nekāpjot augšā, bet iešūpinot sevi slidkalniņa "pakājē". 

Vēlāk dodamies apskatīties dīķī ierīkoto strūklaku un "uzmetam aci" dažādiem spēļu automātiem. 1 mirklis un mana 4gadniece jau ir iemukusi kaņepju labirintā:) Jāteic, ka es ļoti mīlu kaņepes, tas ir fantastisks un vēl aizvien nenovērtēts augs, kurš pārāk stipri cieš no stereotipiem un vecmodīgām asociācijām. Mūsmājās kaņepju maize, tēja un eļļa ir ļoti lielā cieņā, arī kaņepju segas un spilvendrānas, tāpēc labirints šķita laba ideja arī mums, lielajiem. Jāteic, ka kaņepes ar savu savdabīgo smaržu lieliski aizbiedē kukaiņus, tāpēc nebija nedz traucējošu asinskāru kukaiņu, ne ziņkārīgo mušu. Tās labi aug, tāpēc labirints ir krietni garāks par apmeklētājiem, kas padara to daudz interesantāku, neļaujot "šmaukties" un apskatīties, kā ātrāk nokļūt līdz izejai. Diemžēl tas ir visai mazs un 5 minūšu laikā (varbūt pat ātrāk), esam tam tikuši cauri. Ejas ir šauras, ar ratiem šo piedzīvojumu baudīt neiesaku. Aizskrienam izmēģināt roku minigolfā un lokšaušanā, mēģinām ar kaķenē ieliktām bumbām trāpīt spaiņu tornī un tā arī netiekam līdz putnu vērošanas takai, jo 4gadniece grib doties projām. Neizbaudīts paliek arī disku golfs, kas noteikti būtu lieliska izklaide ģimenei ar lielākiem bērniem.

Saprotam, ka strīdēties nevēlamies, ir karsta diena, priekšā arī Rauboņu parks, tāpēc ļaujam meitai mūs "vadīt" un no putnu vērošanas atsakāmies. Jāatzīst, ka to noteikti jādara tad, kad abas meitas būs paaugušās, jo arī 1gadniecei pasākums varētu īsti nepatikt:) Tā nu dodamies ceļā, paturot šo vietu prātā ceļojumiem nākotnē, kad abas meitas būs kļuvušas vecākas un arī intereses būs mainījušās.