Klasisko krēmu brulē gatavo nobeigumā apdedzinot cukuru virspusē,lai izveidojas tāda kā karamele.Bet ir šāds variants kā gatavoju es,kam nav šī iespēja apdedzināt cukuru.Es gatavoju apgriezto krēmu brulē ko sauc - Flan.
Sastāvdaļas:
3 olu dzeltenumi
100ml saldais krējums 35%
1/2 paciņa Rasa klasiskais krēmsiers
4 ēd.k cukurs
200g riekstu ķirbis
vaniļas cukurs
karamelei:
5 ēd.k brūnais cukurs
2 ēd.k ūdens
Pagatavošana:
Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos,liekam katliņā,sautējam līdz mīksts,pavisam nedauidz pielejam ūdeni,lai nepiecepas.Gatavu sablenderējam biezputrā.Izlaižam caur sietiņu.
Tālāk gatavojam karameli:
Pannā liekam brūno cukuru un ūdeni.Karsējam 5 minūtes lai izvārās karameļveidīgs sīrups.
Karameli lejam formiņās.
Tagad ķeramies pie krēma:
Olu dzeltenumus samaisam ar cukuru,vaniļu.Pievienojam krēmsieru,izmaisam ar putojamo slotiņu.Pielejam viegli siltu saldo krējumu,izmaisam,neputojam.Pievienojam ķirbja biezeni.Izmaisam līdz viendabīgai massai.
Kamēr tika gatavots krēms,karamele formiņās jau padzisa un nedaudz sacietēja,tieši tas,kas mums nepieciešams.
Lejam krēmu uz karameles.
Formiņas liekam lielā formā ar karstu ūdeni.APsedzam ar kādu vāku,vai ar foliju.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 150 180 grādiem ap 60 minūtēm.
Lūk,gatavais deserts.
Liekam aukstumā uz kādām 2 stundām,bet esmu ēdusi arī tikko ceptu,siltu.Abos variantos lieliski garšo.
Atdziestot deserts skaisti atnāk nost no maliņām un viegli iznaks ārā no formas.
Uzliekam šķīīvi un apmetam otrādi.
Skaisti...karamele notek pāri visam desertam....
Laiks nobaudīt...
Protams,deserts ir trekns.Bet tomēr tas ir deserts,ko jābauda nevis jāremdē ar to izsalkums.
Un to,ka te ciemojas ķirbja kungs,neviens nemaz nemanīs,ja vien netiks teikts.
Gatavojām krēmu brulē ar olu dzeltenumiem,pāri palika baltumi.Tos mēs varam izvārīt bez čaumalas,ielejot iesmērētā ar eļļu maisiņā.Bet varam pagatavot vēl vienu desetu-suflē.
Sastāvdaļas:
3 olu baltumi
1/2 glāze cukurs
1/2 paciņa Rasa klasiskais krēmsiers
100ml saldais krējums
60g milti
4 ēd.k kakao
šķipsniņa sāls
sviests formiņu iesmērēšanai un kanēļcukurs apbēršanai
Gatavojam:
Olu baltumus putojam ar šķipsniņu sāli,tad ieput5ojam cukuru.Putojam līdz stingrām putām.Ieputojam iepriekšs samaisītu saldo krējumu ar krēmsieru un kakao.Tad pievienojam miltus.Visu kārtīgi saputojam.
Formiņas apsmērējam ar sviestu,apberam ar kanēļcukuru,lejam mīklu.
Tā kā mana cepeškrāsns ir jau veca,tad sākumā plānoju cept ūdens peldē,šādi viss vienmērīgi izcepas,bet būtībā var cept bez ūdens peldes ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.Es jau ar beigās izņēmu no tās peldes.
Gatavību nosakam iedurot sausu kociņu.
Lūk,gatavie suflē.
Izņemam no formiņām.
Pasniedzot vēl var pārkaisīt ar kanēļcukuru.
Garšo kā maigs,krēmīgs kēkss.
Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": trešais uzdevums