Ķirbja krēms brulē,šokolādes suflē-Rasa rullē!

Ķirbja krēms brulē,šokolādes suflē-Rasa rullē!

09. Oct 2013, 18:27 taschinka taschinka


Klasisko krēmu brulē gatavo nobeigumā apdedzinot cukuru virspusē,lai izveidojas tāda kā karamele.Bet ir šāds variants kā gatavoju es,kam nav šī iespēja apdedzināt cukuru.Es gatavoju apgriezto krēmu brulē ko sauc  - Flan.

Sastāvdaļas:

3 olu dzeltenumi

100ml saldais krējums 35%

1/2 paciņa Rasa klasiskais krēmsiers

4 ēd.k cukurs

200g riekstu ķirbis

vaniļas cukurs

karamelei:

5 ēd.k brūnais cukurs

2 ēd.k ūdens

 

Pagatavošana:

Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos,liekam katliņā,sautējam līdz mīksts,pavisam nedauidz pielejam ūdeni,lai nepiecepas.Gatavu sablenderējam biezputrā.Izlaižam caur sietiņu.

20131009180039-24548.jpg

Tālāk gatavojam karameli:

Pannā liekam brūno cukuru un ūdeni.Karsējam 5 minūtes lai izvārās karameļveidīgs sīrups.

20131009180138-87922.jpg

 

Karameli lejam formiņās.

20131009180201-19529.jpg

 

Tagad ķeramies pie krēma:

Olu dzeltenumus samaisam ar cukuru,vaniļu.Pievienojam krēmsieru,izmaisam ar putojamo slotiņu.Pielejam viegli siltu saldo krējumu,izmaisam,neputojam.Pievienojam ķirbja biezeni.Izmaisam līdz viendabīgai massai.

20131009180333-40939.jpg

 

Kamēr tika gatavots krēms,karamele formiņās jau padzisa un nedaudz sacietēja,tieši tas,kas mums nepieciešams.

Lejam krēmu uz karameles.

Formiņas liekam lielā formā ar karstu ūdeni.APsedzam ar kādu vāku,vai ar foliju.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 150 180 grādiem ap 60 minūtēm.

20131009180452-54429.jpg

Lūk,gatavais deserts.

20131009180604-25953.jpg

Liekam aukstumā uz kādām 2 stundām,bet esmu ēdusi arī tikko ceptu,siltu.Abos variantos lieliski garšo.

Atdziestot deserts skaisti atnāk nost no maliņām un  viegli iznaks ārā no formas.

20131009180653-69931.jpg

Uzliekam šķīīvi un apmetam otrādi.

20131009180749-74764.jpg

 

Skaisti...karamele notek pāri visam desertam....

20131009180806-95070.jpg

20131009180849-95206.jpg

Laiks nobaudīt...

20131009180919-35789.jpg

 

Protams,deserts ir trekns.Bet tomēr tas ir deserts,ko jābauda nevis jāremdē ar to izsalkums.

20131009180951-27447.jpg

 

Un to,ka te ciemojas ķirbja kungs,neviens nemaz nemanīs,ja vien netiks teikts.

20131009181118-68479.jpg

 

Gatavojām krēmu brulē ar olu dzeltenumiem,pāri palika baltumi.Tos mēs varam izvārīt bez čaumalas,ielejot iesmērētā ar eļļu maisiņā.Bet varam pagatavot vēl vienu desetu-suflē.

Sastāvdaļas:

3 olu baltumi

1/2 glāze cukurs

1/2 paciņa Rasa klasiskais krēmsiers

100ml saldais krējums

60g milti

4 ēd.k kakao

šķipsniņa sāls

sviests formiņu iesmērēšanai un kanēļcukurs apbēršanai

Gatavojam:

Olu baltumus putojam ar šķipsniņu sāli,tad ieput5ojam cukuru.Putojam līdz stingrām putām.Ieputojam iepriekšs samaisītu saldo krējumu ar krēmsieru un kakao.Tad pievienojam miltus.Visu kārtīgi saputojam.

Formiņas apsmērējam ar sviestu,apberam ar kanēļcukuru,lejam mīklu.

20131009181733-95709.jpg

Tā kā mana cepeškrāsns ir jau veca,tad sākumā plānoju cept ūdens peldē,šādi viss vienmērīgi izcepas,bet būtībā var cept bez ūdens peldes ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.Es jau ar beigās izņēmu no tās peldes.

Gatavību nosakam iedurot sausu kociņu.

20131009181742-71695.jpg

Lūk,gatavie suflē.

20131009181937-20462.jpg

Izņemam no formiņām.

20131009182019-36395.jpg

Pasniedzot vēl var pārkaisīt ar kanēļcukuru.

20131009182049-23354.jpg

20131009182058-78921.jpg

 

Garšo kā maigs,krēmīgs kēkss.

20131009182120-80083.jpg

 

 

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": trešais uzdevums 

20130920141638-49845.jpg