Kēkss ar ingveru, citroniem un sukādēm

Kēkss ar ingveru, citroniem un sukādēm

22. Oct 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Īsti rudenīgs saldais ēdiens!

Kēkss ar ingveru, citroniem un sukādēm

Receptes pagatavošanai būs nepieciešama cepamā forma 22-24 cm.

Sastāvdaļas

300g milti
150g mīksts sviests
200g krējums 20%
120g cukura sīrups
50g svaigs notīrīts ingvers
2 citroni
2 olas
10g cepamais pulveris
3 ēd.k. medus
80g sukādes (ingvera, cidoniju, dzērveņu, ķirbju)
šķipsniņa sāls
pūdercukurs un sukādes dekorēšanai

Pagatavošana

  • Miltus sajauc ar cepamo pulveri.
  • Ingveru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar cukura sīrupu un medu. Pievieno abu citronu rīvētas miziņas. No viena citrona izspiež sulu un pievieno mīklai. Samaisa. Pa vienai pievieno olas. Pievieno krējumu, mīkstu sviestu un kārtīgi izmaisa, lai mīkla kļūst viendabīga. Pievieno šķipsniņu sāls, miltus ar cepamo pulveri un vēlreiz visu rūpīgi apmaisa.
  • Iemaisa sukādes.
  • Mīklu pārlej formā un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  • Ja kēksu gatavo multivārāmajā katlā, tad izvēlas režīmu "Cepšana" un cep 65 min.
  • Kēksu izņem no formas un pilnībā atdzesē. Gatavu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar sukādēm.

Gatavo kopā ar bērni!

Māmiņu klubs

Recepti piedāvā www.bonappetit.lv

20160729223108-85673.jpg