Kāzu dienasgrāmata: Laiks plānot ēdienkarti un lielās lietas!

Kāzu dienasgrāmata: Laiks plānot ēdienkarti un lielās lietas!

07. Apr 2018, 18:44 DreamComeTrue DreamComeTrue

Šodien tika pieņemti daudz neskaitāmu lēmumu, viens no tiem mūsu kāzu ielūgumu izskats. Sakarā ar to, ka mīļotais ikdienā darbā nodarbojas ar web dizainu, viņam radās doma, ka kāzu ielūgumu izskatu viņš izveidos pats, pie teksta piestrādāšu es, un lai viss būtu pavisam skaisti - tas viss tiks izprintēts uz biezāka papīra no grāmatnīcas. Aploksnēs iekšā, un uz pastu! :)

Nākamais par ko mēs runājām ir ēdienkarte. Kāzas mēs plānojam augustā, tātad jādomā arī par laikapstākļiem un visādiem ar spārniem apveltīties lidojošiem ciemiņiem, jo kāzu mielasts plānojas piemājas dārzā. Pirmais, kas ienāca prātā - NELIKT uz galda to, kas karstumā ātri sabojāsies! Tātad zivs plate atkrīt! IZVAIRĪTIES no saldumu un augļu ilgas turēšanas uz galdiem - jo lapsenēm un mušām tie nu ļooooti iet pie sirds. Smēlāmies diez gan daudz idejas no interneta, kuras izmēģinājām arī mājās. Šašlikam recepte gatava, salātu dažādība izvēlēta, klasiskā dārzeņu plate ar pašmāju ķiploku mērcīti un protams, kas nedaudz savādāks, kā pildīti groziņi, lavašs, un dažādas citas sīkas uzkodas. 

ALKOHOLS un BEZALKOHOLISKIE dzērieni! 
Mūsu pēdējais grandiozais atklājums ko esam atraduši, ir vīna dzēriens, veidu un garšu tam ir daudz, procentu - maz, bet garša, svaiga un ogām piepildīta. Tātad par sieviešu vēlmēm tiks padomāts. Tad pienāk klāt vīriem - ideja par metāla vanniņu pildītu ar ledu un aukstu ūdeni, kurā saspraustas dažādu marku alus pudeles - smēlos no kādām amerikāņu kāzām. Tiem, kas vakara gaitā grib ko nedaudz kreptīgātu - būs pieejams rums un brendijs. 
Par atspirdzinošiem, bet bez grādiem esošiem dzērieniem, gāju pēc klasikas, tātad - citronūdens, un sīrupūdens, pie kreptīgās dziras - coca cola, sprite. 

Rotājumi: šodien ļoti sapriecājos, jo pirmā daļa no rotājumiem jau atnāca - gaismas virtenes, kuras par samērā mazām naudiņām paspēju nopirkt pērkamkopa.lv. Ar nākamo nedēļu turpināšu taisīt burciņas svecītēm un smelšos idejas puķu meitenes groziņam. Atcerējos, ka ir nepieciešams arī vēl viens groziņš - ar visādiem sīkumiem, ja pa ceļam no baznīcas uz mājām nākas apstāties. 

Kāzu kleitu sev itkā esmu jau atradusi, tomēr domas var mainīties, tāpēc tuvākajā laikā ieplānoju ar savu vedējmāti braukt kleitu un kurpju medībās! :) 

Atlicis vien izdomāt ko likt galdā pie baznīcas pēc ceremonijas, un vai mēs tiešām gribam īrēt lielo telti, ja nu sāk līt lietus .. viss protams atkarīgs no tā, cik viesi no uzaicināto saraksta vēlēsies mums piebiedroties arī uz dārza svētkiem. 

Kopumā visas dienas ideja ir gatava. Atsevišķā teritorijas daļā sacelsim teltis tiem, kuri nebūs vairs aktīvi braucēji mājās, un to izgaismosim arī ar burciņām un svecītēm. Cik gan labi, ka pa visu dārza teritoriju ir daudz ābeļu! :) Var izpausties uz pilnu klapi.

Mūsu nākamā misija? Pārrunas ar mācītāju pēc svētdienas dievkalpojuma, gredzenu izvēle UN visu pēdējo un galējo finanšu sarēķināšana! :)

Sajūsmas pilna plānojot un gaidot .. 

Kristiāna. :)

DreamComeTrue DreamComeTrue 11. Apr 2018, 21:30 Elionore

Mīļš paldies par ieteikumiem, ņemšu vērā par pīrādziņiem, veģetārieši un vegāni mums radu un draugu sarakstā nav, laikam ar to mums būs paveicies 😀

Elionore Elionore 07. Apr 2018, 19:10

Lai gan pašai kāzas jau sen garām, ar lielu interesi sekoju šai kāzu dienasgrāmatai 😀 pilnīgi var sajust to priecīgo satraukumu un rosību.
Par augļiem - draugiem pagājušo gadu augustā bija kāzas, ārā pie baznīcas tika pasniegti eklēri, uz galda bija augļi uz galda.. Ar lapsenēm bija murgs. Iesaku sāļos pīrādziņus pie baznīcas, vismaz tur lepsenes atkrīt 😀 un noteikti neaizmirst par veģetāriem pīrāgu pildījumiem veģetāriešiem un bezalkaholisko šampanieti nedzērājiem. Kā arī ļoti jauki ir paredzēt ēdienkartē kaut ko, ko var ēst arī pavisam mazi bērniņi, ja starp viesiem tādi varētu būt. Mums ļoti patika, ka draugu kāzās bija ķirbju zupa - pikanta pieaugušajiem un maiga mazajiem.
Lai izdodas!