Kāzu dienasgrāmata: kāzu kleitas nedienas!

Kāzu dienasgrāmata: kāzu kleitas nedienas!

19. Apr 2018, 15:15 DreamComeTrue DreamComeTrue

Jā, šī nedēļa ir intensīva meklējumos .. meklējot savu "īsto un vienīgo" kāzu kleitu. Sākumā aizdomājos par to, kādu vispār es redzu savu kāzu kleitu .. bet tad aprunājos ar draudzeni, ar omi, ar mammu, ar mīļoto .. sapratu - esmu dimbā! Princešu kleitu laiks jau sen ir izsapņots, pat ja man ir tikai 26 gadi. Gribas kaut ko nopietnāku .. kaut ko ar odziņu, tomēr ne pārāk vizuļotu, kruzuļotu un ar ciku cakām .. 

Tad nu šodien pēc darbošanās pa virtuvi .. sāku domāt.

No mammas kāzām - kleitas nav, vismaz es nekad to neesmu savām acīm redzējusi .. tad nu jautājums Tev, mammu, kur ir tava kāzu kleita?

Pēc sarunas ar omīti secināju, ka pirkt jau lietotu kleitu - es negribu. Viņas padoms kaut kā mani pārliecināja - veciem cilvēkiem ir tāds sentimentāls teiciens - pārdot savu kāzu kleitu, ir tas pats kas pārdot savas laulības laimi. Domāju, ka ir daudzas kas tam piekritīs un daudz kas tomēr apstrīdēs .. bet es kaut kā nevēlos sveša laimi sev, ja pašai ar savu pietiek. 

 Īre. Tāda funkcija arī pastāv - BET .. nāk klāt arī pamatīgs stress .. ja tu kaut nelielako pleķīti vai nelielāko bojājumu uztaisīsi .. tev ne tikai būs jāsedz visi tīrīšanas un labošanas izdevumi .. bet arī soda nauda .. kas kopsummā vien jau sastāda normālu summu, kurā var iegādāties jaunu un nelietotu kleitu.

Tad nu beidzot izgāju cauri interneta veikaliem - atradu aptuveno kleitas stilu kādu vēlos, un kāds varētu izskatīties labi uz manas figūras. Tagad bija jāatrod kaut kas līdzīgs - bet par saprātīgu summu - kādēļ? - Tādēļ, ka kā jau ekonomisks cilvēks es īsti negribu iztērēt entos simtus uz kleitu, kuru uzvilkšu vienu reizi .. un zinot cik strauji mainās mode - iemest skapī un glabāt meitai mantojumā - arī īsti nav jēgas. 

Tad nu ideālais variants ir atrast - viņu būs viegli pāršūt par īsāku kleitu un atlikušo kleitas audumu - varēs pārtaisīt par klasiskiem svārkiem. Cena arī mani apmierina, un pats galvenais - izskatās lieliski .. tikai korseti vajadzēs - kas jau atkal paver visas meklējuma horizonta iespējas!

Tad nu izmērīju sevi no matu galiņiem līdz kājas īkšķiem, nosūtīju savus parametrus šuvējam un lūdzos visus svētos - lai nepieņemtos līdz augustam svarā! 

Tad nu savas mīļās kleitas labad - metam nost liekos saldumus, un ēdam veselīgi. Kustinam to slinko dupsi ārā ar mazajiem un lai nu tā pirmskāzu skaistuma kūre var sākties! 

Kā jums klājās ar kāzu kleitas izvēli? Kā vispār tikāt pie savas sapņu kleitas?

Superīgu dienu vēlot, 

Kristiāna! :)

Ievas_mamma Ievas_mamma 20. Apr 2018, 14:03 nosiguldas

O, cik feini, ka te blogo gan mamma, gan meita! ❤ Tikko tikai uzķēru to radniecību. 😀

nosiguldas nosiguldas 20. Apr 2018, 10:11

😃 mājā pastāstīšu

SauleDace SauleDace 19. Apr 2018, 22:18

Es savu atradu internetā, zinaju,ka negribu princess kleitu, atradu garu kleitu ar mezgine. Kad kleita atnaca, ar masu nedaudz uzlabojam, pievienojot zaļu jostu, jo kāzu krasa bija zaļa un.izskatījās fantastiski. Dereja tik perfekti,ka viesi domaja,ka esmu speciali suvusi. Tagad kleita glabajas skapi, lai ik pa laikam varu iznemt un velreiz nopetit savu kāzu kleitinu.

Mar_Mar Mar_Mar 19. Apr 2018, 16:48

Īrēt kleitu arī neieteiktu, manā uztverē tas ir tas pats, kas nopirkt lietotu kleitu, jo sazin tomēr cik jau paspējušas uzvilkt pirms tam un kāzu dienā priekš kam stresu vel papildus par to, ka jāuzmanās ar kleitu.

Kad es meklēju savu ideālo kleitu, tad ar draudzeni rezervējām vienu brīvu dienu un izstaigājām visus Avotu ielas kāzu salonus, lai gan sākuma biju noskatījusi internetā no jau piedāvātajām, tad aizejot uz salonu arī uzmērīju to, bet sapratu, ka nebūs īstā priekš manis. Bet nu jau saloniem ejot uz beigām atradu pat divas, kas patika - nevarējām izšķirties, tad aizgājām paēst pēc lielās pastaigas pa veikaliem un tur pārskatot bildes ar kleitām arī izlēmām, nosūtīju vēl pajautāt viedokli māsīcai, kura labāka un viņa arī apstiprināja manu ideālo kleitu, tad nu devāmies atpakaļ, lai vēlreiz piemērītu un iegādātos.