Kastanis palīdzēja mainīt viedokli par šķidrajiem veļas mazgāšanas līdzekļiem

Kastanis palīdzēja mainīt viedokli par šķidrajiem veļas mazgāšanas līdzekļiem

02. Mar 2014, 19:21 Banija Banija

Ieejot veikalā, lai iegādātos veļas mazgāšanas līdzekļus, dažreiz iestājas pamatīgs apjukums – piedāvājums ir TIK plašs! Ja kādreiz veļas mazgāšanai veļasmašīnā varēja iegādāties vien pāris veļaspulverus, tad tagad to klāsts sniedzas vairākos desmitos, piedevām veikalu plauktos arī iegūlušas dažādas superkapsulas, bumbas un šķidrie veļas mazgāšanas līdzekļi.

Līdz šim es pieturējos pie klasiskām vērtībām – pulvera, kas pārstāv plaši reklamētu zīmolu. Un šķita, ka viss ir ideāli. Vienīgais, kad ģimenē pieteicās mazulis, tad gan sapratu, ka ar līdzšinējo pulveri labi viss nebūs, tādēļ jau atkal biju lielās izvēles priekšā.

Pateicoties Māmiņu Kluba piedāvātajai iespējai testēt mūsu pašu Spodrības ražotos veļas mazgāšanas līdzekļus, šīs nedēļas laikā esmu nonākusi pie vairākām atziņām. Kādām? Par visu pēc kārtas!

Ja kāds man vaicātu, kurš ir labākais mazgāšanas līdzeklis adījumiem, uzreiz atbildētu, ka Kastanis. Laika gaitā tas kļuvis par pārbaudītu vērtību, kas nekad nepieviļ, to atzinīgi novērtējušas gan manas omītes, gan mamma un nu jau arī es pati. Tiesa gan, nu zinu, ka Kastaņa ģimene ir pamatīgi paplašinājusies, tā ģimenē ienācis gan veļas pulveris, gan šķidrie veļas mazgāšanas līdzekļi kā krāsainai, tā tumšai un speciāli arī bērnu veļai.

Līdz ar uzņemšanos testēt Kastaņa veļas mazgāšanas līdzekļus, lauzu arī savus stereotipus par šķidrajiem veļas mazgāšanas līdzekļiem, jo iepriekš tos biju lietojusi tikai drēbju mazgāšanai ar rokām, bet nekad veļas mašīnā. Vaicāsi, kāpēc? Tā vien šķita, ka šķidrais mazgāšanas līdzeklis ir pamatīgi atšķaidīts produkts, kas diez vai spēs tikt galā ar netīrumiem drēbēs, tādēļ vienmēr pieturējos pie klasiskas vērtības – pulvera.

Šīs nedēļas laikā testējām divus produktus no Kastanis sērijas – Kastanis Sensitive un Kastanis Efekts. Kā bija? Labi, goda vārds!

Pirmo izmēģināju Kastanis Sensitive, kas radīts, īpaši domājot par bērniem. Veļas mazgāšanas līdzeklis ir bez smaržas, krāsas un, kā norādīts produkta aprakstā, tas nesatur fosfātus un nešķīstošas vielas, kā arī ir pH neitrāls. Lai pilnībā pārliecinātos par produkta brīnumspējām, mazgājot dēlēna drēbes, klāt nepievienoju veļas mīkstinātāju. Kāds bija rezultāts? Mazgāšanas līdzeklis tika galā gan ar dubļiem, gaļas mērci uz krekla, gan arī šokolādes traipu. Tiesa gan, pilnai laimei vēlētos, lai veļa pēc Kastanis Sensitive lietošanas būtu nedaudz mīkstāka, taču, domājams, šeit būtisku faktoru spēlē arī ūdens cietības pakāpe.

Tā kā nedzīvojam privātmājā, tad veļas žāvēšanas iespējas ir samērā ierobežotas un parasti veļu izžaujam kādā no istabām, kas līdzi nes nepatīkamu faktoru – viss dzīvoklis nelāgi ož pēc koncentrēta veļas pulvera, mākslīgām maijpuķītēm un ķīmiska okeāna, taču ne ar Kastanis Sensitive gadījumā, jo veļa pēc mazgāšanas ar šo līdzekli smaržo pēc.... nu, pēc vienkārši tīrām drēbēm. Vairs nekādas smakšanas dzīvoklī, kura gaisā izšķīduši pārpalikumi no veļaspulvera!

Atšķirībā no Kastanis Sensitive, Kastanis Efekts pievienots patīkams aromatizators, taču ražotāji ir pratuši to pievienot perfektās proporcijās, ne par daudz, ne par maz. Tieši tik daudz, lai pēc veļas mazgāšanas drēbes patīkami smaržotu, bet nebūtu ar uzbāzīgo ķīmisko aromātu. Jāpiebilst, ka arī pēc Kastanis Efekts lietošanas dzīvokli nepārņēma nepatīkamais pulvera aromāts un kopā ar dzīvesbiedru nospriedām, ka Kastanis būs mūsu turpmākā izvēle (starp citu, piemēram, www.nuko.lv patlaban bērnu veļas kopšanai paredzētais Kastanis mazgāšanas līdzeklis pieejams ar atlaidi).

Testējot Kastanis veļas mazgāšanas līdzeklis, testa nolūkos izmēģināju pievienot arī mazāku mazgāšanas līdzekļa daudzumu nekā norādīts uz iepakojuma un, jāteic, ka tīrības kvalitāte nemainījās. Drēbes bija tīras un pat zeķes, ar kurām mani puiši staigā pa dzīvokli, kļuvušas ievērojami tīrākas nekā pēc mazgāšanas ar ierasto pulveri.

 

Manas atziņas pēc Kastanis testēšanas:

  • šķidrie veļas mazgāšanas līdzekļi nebūt nav sliktāki par ierastajiem pulveriem;

  • Kastanis Sensitive īpaši piemērots personām, kuras nepanes mazgāšanas līdzekļiem pievienotos aromatizatorus;

  • žāvējot drēbes dzīvoklī, gaisā neizplatās pārpalikumi no veļaspulvera, kas nav izskalojušies no auduma;

  • Kastanis tiek galā gan ar dubļiem, gan gaļas mērcēm un gan šokolādes traipiem;

  • drēbes ar Kastani būs tīras arī tad, ja mazgāšanas laikā pievienosi mazāku mazgāšanas līdzekļa daudzumu nekā norādīts uz iepakojuma (protams, ja vien drēbes nav supernetīras).

Banija Banija 01. Apr 2014, 12:06 ciku caku

Ko biji domājusi ar "aizmazgātas"? Kastanim ir plašs produkcijas klāsts, jau sen kā garām tie laiki, kad bija tikai šķidrais mazgāšanas līdzeklis adījumiem.

mamma27 mamma27 03. Mar 2014, 08:23

Paldies par atsauksmi. Tiešām gaidīju ,jo jau labu laiku skatos uz šiem mazgājamajiem līdzekļiem un domāju- mēģināt vai ne!