Kas notiek, kad mamma nogurst ..

Kas notiek, kad mamma nogurst ..

10. May 2018, 20:45 DreamComeTrue DreamComeTrue

Esmu lasījusi ļoti daudz rakstus, dzirdējusi simtiem viedokļu un secinājusi pati, ka cilvēki, kas ikdienā strādā ar prātu nevis fizisko spēku - nogurst vairāk. Viņi ir jūtīgāki pret apkārtējo vidi, un ja ir pārguruši - no jauka pūkaina zaķīša līdz nejaukam lauvas tēviņam ir sekundes uzrāviens. Cilvēki, kas strādā fiziski smagu darbu - saskaras ar musukuļu sāpēm, un citām kaitēm, tomēr viņus nav tik viegli izvest no pacietības. Šāda tipa cilvēki ātrāk spēj atslēgties no darba dienas ikdienas un pieslēgties citām lietām .. BET, kā tad ir ar mammām? Vai mājās sēdošie tēviem? Nav neviena raksta, kas paskaidrotu šo BŪTŅU noguruma pakāpi. Mammas un mājās esošie tēti, kas ikdienā rūpējas par mājas soli, bērniem, ja ir - dārzu un vēl cenšas apvienot to visu ar darbu no mājām, kā ir ar viņiem? 

Sabiedrībā ir pieņemts aizvien vecās padomju laiku domāšanas stils .. tas kas sēž mājās rūpējas par apkārtējo vidi, paēdušiem vēderiem un priecīgiem - bez niķiem bērniem. Bet ko sabiedrības gudrie prāti nezin - mēs nogurstam dubultā! KĀPĒC? Jo visu dienu mēs strādājam gan fizisku darbu, gan ar prātu. Pietiek  vien ar to .. ka gatavojot brokastis ar vienu roku tu šūpo zīdaini, lai viņš nesāktu raudāt, ar otru roku maisi omleti lai - nepiedeg, un paralēli tam, vaktē savu trīsgadnieku, jo ar viņu ir kā ar laika degli - nekad nevar zināt kas šim ienāks prātā .. 

Ko es ar to gribu teikt? Es esmu nogurusi. Esmu mājās sēdošā mamma - JĀ, man tas patīk laiks ar bērniem un tas ka vīrietis atnākot mājās no darba novērtē gan kārtību, gan gardas vakariņas, BET mans mērs ir pilns. Pēc pamatīgas malkas kraušanas un zāles pļaušanas mana vienīgā doma bija - GULĒT. Tomēr ienākot istabā secināju - NEBŪS. Tad nu es ATKAL iztīrīju māju, pieliku punci kopā ar savu trīsgadnieku ar plombīra saldējumu, un tagad sēžu .. un domāju. Mana mugura smeldz, man kājas vairs neklausa, tomēr abi bērni ir gultās un guļ. Ir klusums. Vakariņas? Šodien nebūs! JĀ, šodien es ļāvu izvēleties savam trīsgadniekam ko mēs ēdīsim vakariņās. Šodien es nestāvēšu pie plīts. Tai vietā, pasaka Ralfiņam par runci zābakos, un karsta tējas krūzīte - man. 

Ir tāds labs teiciens - nāks jauna diena, būs vieglāk. Ehh .. ar diviem maziem bērniem - NEBŪS. Un es nesūcos, jo es mīlu savus mazos un izbaudu ikdienu ar viņiem .. Tad nu - kas īsti notiek, kad mamma nogurst? - Viņa uzsit BOIKOTU. Es īsti neesmu izlēmusi kad, bet tuvākajā nedēļas nogalē - mājās valdīs tētis. Bet mamma - brauks uz masāžu un laisku peldi baseinā. JO mamma to ir PELNĪJUSI. 

Mīļās mammas, nepārforsējiet, baudiem un reizēm atlaižiet tos grožus, jo nekas traks nenotiks, ja tavs mazais pilvērtīgo vakariņu vietā pirms miega pieēdīsies savu mīļāko saldējumu, kā arī ar vīru nekas nenotiks, ja nebūsi pagatavojusi viņa mīļākās karbonādes - liels puika - pats sevi pabaros. Saudzējiet un mīliet sevi. 

Pārgurusī mamma Kristiāna.

Hopeful_soul Hopeful_soul 22. May 2018, 11:28

Saprotu Tevi un piekrītu - neforsēsim!

lauvinja lauvinja 14. May 2018, 08:36

Esmu gatavojusi malkas plītī - stikla, čuguna un māla cepamtrauki - visi izmantojami bez problēmām. Īpaši gardi sanāk gatavojot mazajos māla porciju cepamtraukos, vismaz man elektriskajā nekad tā nesanāk kā malkas plīts cepeškrāsnī.

Putras mūsmājās neēd ar zaptēm - negaršo, bet ēd ar rīvētu cieto sieru.

Bet tas ko es vēlos teikt - tver lietas vieglāk un pamaini attieksmi, izvērtē, kas notiekti darāms neatliekami un ko var atlikt un sagaidīt palīgus. Mainot attieksmi mainās ļoti, ļoti daudz kas un pašai paliek vieglāk!

flower.of.hope flower.of.hope 13. May 2018, 11:14

Apbrīnojami, ka nenogursti biežāk, taisot visiem ēst uz malkas plīts... Un visi pārējie mājas un dārza darbi un jaundzimušais. Manējiem laikam nāktos ēst piedegušu vai saldējumu vakariņās biežāk. Bet nu ģimene jau paņem un dod. Tik biežāk jāatrod veids kā uzlādēt patukšotās baterijas. Starp citu no saldējuma vakariņās es arī neatteiktos😃

DreamComeTrue DreamComeTrue 11. May 2018, 23:20 lauvinja

Redzi, mums ģimenē putras īšti nav cieņā .. nedz vīrs, nedz es, kā arī Ralfiņš viņas neēdam. Ir mēģinātas vairāka veida ar entajām zaptēm - vienkārši nav priekš mums. Par multivārāmo katlu .. jā, esmu dzirdējusi labas atsauksmes, tomēr dotu priekšroku pašai gatavot, jo tad vismaz procesa laikā varu piekoriģēt vajadzīgo garšvielu daudzumu. Un par krāsnī pagatavoto .. mums mājās šobrīd nav nedz elektriskās nedz gāzes plīts. Gatavojam ēst uz seno laiku - malkas kurināmo - krāsniņas. Tāpēc arī šī funkcija atkrīt - jo tur grādi ir krietni augstāki kā parastajās plītīs - maisiņā pagatavotā vista nodeg pirmajās 10 minūtēs - es to zinu, jo tā ir mana pieredze. 😀
Tomēr pateicos par tavu viedokli un sniegtajiem padomiem. Novērtēju, 😀

lauvinja lauvinja 11. May 2018, 11:48

Ak vai, ak vai..... Protams izmērīt kurš noguris vairāk ir neiespējami, BET es silti ieteiktu izvērtēt darāmos darbus- vai tie tiešām ir jādara, vai tos nevar efektivizēt vai pārorganizēt un savu attieksmi pret tiem.

Piem. ētsgatavošanas laika patēriņa samazināšana: brokastīs kā liels tā mazs var ēst putru, negribi stāvēt pie plīts, nopērc multikatlu, kurā putra nav jāmaisa, samet kaut vakarā visu katlā, atliktais starts un putra uz noteiktu laiku gatava! Tādas lietas kā "cepamā pīle"vai stikla trauks ar vāku, maisi cepšanai ir ideāli, samet visu ko iekšā, vāku virsū un gardas vakariņas pēc pāris stundām gatavas! Buljonu var izvārīt lielāku katlu un sasaldēt, būs sagataves zupai - ieber kaut saldētos dārzeņus un garšvielas un gatavs!

Mājas kopšanā iesaisti vīru..... nu nebūs gluži kā tu, jo izpratnes par kārtību mēdz atšķirties, bet nu un?