Kas jums trūkst māmiņas lomā un laulībā? 15 jautājumi

Kas jums trūkst māmiņas lomā un laulībā? 15 jautājumi

25. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nav nekāds brīnums, ka sieviete, kas ir ne tikai sieva, bet arī mamma, laiku pa laikam jūt, ka nevar kaut ko pagūt. Kā panākt līdzsvara rašanos starp karjeru un mājām, starp attiecībām ar bērnu un vīru, starp ģimeni, draugiem un radiem?

Pārveido sevi tagad!

Sāc tieši šodien, tieši no šīs minūtes. Atver sevi kā sievieti, kas bauda dzīvi, atrod tajā prieku, ka ir mamma, ir apmierināta ar sevi. Esi sapratusi, ka tev vajag kādu mierinājumu, kas reizēm trūkst? Varbūt tev kaut ko māmiņas loma un sievas loma tomēr nesniedz? Ar ko lai sāk? Kā noteikt, kas tieši tev ir vajadzīgs?

Te nu sākas īstais darbs. Tev jāuzdod sev ļoti daudz jautājumu, lai atrastu vienu pareizo atbildi. Zemāk atradīsi jautājumus, kas, iespējams, palīdzēs tev un citiem nostāties uz sevis pārveidošanas ceļa. Izvēlies laiku, kad tiešām vari koncentrēties uz jautājumiem, lai atrastu vienu pareizo atbildi.

Jautājumi

Aizpildi tādu kā sava veida anketu: tā kļūs par sākumu tavām atbildēm uz jautājumiem. Uzzināsi, ko tev patiešām gribas, un kam vēl tavā dzīvē varētu atrasties vieta.

Ja neesi pārliecināta par atbildi, izlaid jautājumu. Atbilde tik un tā atnāks pie tevis. Pārej pie nākamā jautājuma. Pieraksti to, kas uzreiz ienāk prātā, to, kas nāk no pašas sirds dziļumiem. Visbiežāk tieši tur slēpjas patiesība.

  1. Šodienas datums
  2. Cik gadu ir taviem bērniem? Kādas ir viņu pašreizējās vajadzības, cik daudz laika tev aiziet, lai šīs vajadzības apmierinātu? Kā tu domā, kā viņu vajadzības mainīsies tuvākajā laikā?
  3. Ja tev ir vīrs, cik daudz viņš iesaistās mājas darbu darīšanā un bērnu audzināšanā? Vai viņš var sniegt lielu palīdzību, ja tāda nepieciešama?
  4. Vai jūs abi papildināt ģimenes budžetu? Ja jā, tad vai tam ir nepieciešamība un cik daudz naudas tev jānopelna? Ja nē, tad - cik gribētu nopelnīt, un vai vispār gribētu strādāt? (Esi reāla!)
  5. Ar ko neesi apmierināta pašlaik?
  6. Cik stundas nedēļā gribētu veltīt sev?
  7. Kas tevi biedē visvairāk?

Tagad parunāsim par vēlmēm, jo laiks pasapņot! Liec savus sapņus uz papīra!

  1. Ar ko tev patīk nodarboties?
  2. Kas tev vislabāk padodas? Par ko tevi visbiežāk paslavē?
  3. Ko tu varētu saukt par savu kaislību?
  4. Ko tu vēlies, un - kas tev ir nepieciešams?
  5. Ko tev nepatīk darīt?
  6. Kādi ir tavi priekšstati par ideālo dzīvi? Padomā labi un nesteidzies ar atbildi.

Atzīmē, cik stundas nedēļā tu velti šīm zemāk norādītajām lietām, un pēc tam pieraksti, cik daudz laika tu GRIBĒTU tām veltīt.

Kam velti laiku?

Cik daudz laika tam tiek veltīts?

Cik daudz laika tu tam gribētu veltīt?

Darbs    
Vīrs    
Fiziskie vingrinājumi, sports    
Radi    
Draugi    
Bērni    
Aizraušanās, hobijs    
Miegs    
Brīvais laiks    

Pievērs uzmanību tam, cik daudz laika tu patiesībā tam visam tērē, un cik daudz tu to gribētu darīt. Kā to visu mainīt? Jāmeklē risinājumi. Nepārdzīvo, ja neesi atradusi vēl atbildes uz visiem jautājumiem. Turpini lasīt un tuvoties mērķim.

  1. Ja agrāk strādāji, vai strādā pašlaik, kas tas ir par darbu? Vai arī turpmāk gribi izmantot savas esošās iemaņas?
  2.  No kā tu būtu gatava atteikties, lai veltītu laiku kaut kam jaunam?

Sākam meklēt patiesās atbildes..

Daži jautājumi bija grūti, vai ne? Nesteidzies ar atbildēm, tās ir svarīgas. Atliec anketu malā, atgriezies pie tās pēc dažām dienām un apskati jautājumus vēlreiz. Būs citādāks skatījums uz visu. Un atceries, ka tas, ko tagad dari, nav īss skrējiens, bet gan ceļojums.

Mainīšanās jebkuram cilvēkam prasa laiku un saspringtu darbu, bet atbildēšana uz jautājumiem ir nozīmīgs solis. Kā notiks mainīšanās tieši tev, kā mainīsies tu, būs skaidrs tikai tad, kad atbildēsi uz visiem jautājumiem. Uzmanīgi apskati atbildes. Patiešām izpēti to, ko uzrakstīji. Pacenties apskatīties uz sevi no malas un objektīvi novērtēt šo materiālu. Ja tu nezinātu sievieti, kas sniegusi atbildes, ko tu par viņu varētu teikt, ko par viņu pastāsta šīs atbildes?

Ja tev ir grūti tikt skaidrībā, grūti izprast kādu jautājumu, palūdz palīdzību draudzenei vai cilvēkam, kuram uzticies, kuru cieni. Lai viņš izpēta īso raksturojumu, ko par sevi esi sniegusi un atklāti pasaka, par ko var pastāstīt tavas atbildes.

Analizē savas atbildes. Lai tās kļūst par programmu, pēc kuras sākas tavas pārvērtības. Un tev jāapbruņojas ar laiku un pacietību. Tu pat nenojaut, bet tas tev ir jau tagad. Lai arī tās būs tikai 15 minūtes dienā, tās tomēr ir tavas.

Atbildes, ko būsi sniegusi, līdzinās vecai, loģiskai mīklai, detaļas, kas jāsakārto, jāsaliek pa plauktiņiem. Ja esi uzrakstījusi, ka vingro divas stundas nedēļā, be gribētu vingro 3 stundas, pārskati, uz kā rēķina varētu iegūt šo stundu. Ja neatrod laiku ar pirmo mēģinājumu, mēģini atkal.

Atceries: katram cilvēkam pārmaiņas izskatās citādāk, un arī norit tās pēc individuāla grafika. Tikai tu zini, kas tieši tev ir vajadzīgs un kas vislabāk iedarbojas uz tevi.

Nešausti sevi par to, ka tev gribas pārmaiņas savā ģimenē. Tas vienkārši nozīmē, ka tev strādā prāts. Ar laiku viss mainās, un ir tikai normāli, ka mainies arī tu. Padomā par to kā par labumu, ko iespējams gūt - kaut kas no iekšpuses tevi dzen uzlabot sevi, uzlabot situāciju ap sevi.

Māmiņu Klubs