Kas jāņem līdzi, dodoties uz festivālu? Praktiski ieteikumi!

01. Jun 2018, 12:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavošanās izbraucieniem kopā ar bērniem, vienmēr prasa daudz laika! Balstoties uz pieredzi, apkopojām pāris lietas, kurām būtu jābūt īsta festivāla apmeklētāja somā! 

Šajā sestdienā, Kultūras pilī Ziemeļblāzma, tiksimies ar māmiņām un mazuļiem, ar lieliem un maziem bērniem, piedzīvosim bezgala daudz priecīgu brīžu un izbaudīsim milzum daudz un dažādas aktivitātes!

Kas, mūsuprāt ir lietas, ko nevajadzētu atstāt mājās?

Lai nesanāk kā kino filmā “Viens pats mājās”, neaizmirstam mājās bērnus, bet ja pavisam nopietni, tad viss ir atkarīgs no tā, cik liels vai mazs ir jūsu bērniņš ar ko kopā apmeklēsiet festivālu!

20180531115750-69561.jpg

  • Autiņbiksītes – jo pasākums būs vairākas stundas garš, tās mainīt būs nepieciešams noteikti! Tomēr, pat ja būsiet aizmiruši autiņbiksītes mājās, Festivāla teritorijā būs divas vietas, kur pārtīt mazulīšus, kā arī autiņbiksītes tajos būs pieejamas;
  • Mitrās salvetes – absolūta nepieciešamība. Noteikti paņemiet līdzi! Tad, kad pienāks trešā reize, kad būs jāskrien uz labierīcībām mazgāt sašmulētas rokas, Jūs domāsiet, ak, kaut būtu paņēmuši līdzi.
  • Mazulītim piemērota pudelīte ar ūdeni. Laiks solās būt karsts, un ūdens ir obligāta nepieciešams, gan lieliem, gan maziem.
  • Arī uz vietas, ūdeni noteikti varēs dabūt, ja vajadzēs, piemēram piena maisījuma pagatavošanai.
  • Saules aizsargkrēms. Lai kā mums patiktu iedegums un saules peldes, bērnu āda ir īpaši jāaizsargā! Kā minimums ar 50SPF.
  • Cepurīte – plāna, elpojoša, lai pasargā no saules un vēja, bet lai neliek galviņai sakarst vēl vairāk.
  • Drēbītes – plānas, vieglas, pēc iespējas no dabīgiem materiāliem, kas elpo un neļauj mazajam uzkarst.
  • Apavi – jaundzimušajiem, skaidrs, ka ratos dzīvojoties, tādi nav nepieciešami, pietiks vien ar plānām zeķītēm.
  • Maiņas drēbju komplekts. Mammas ar pieredzi jau zina, ka šis ir tik ļoti svarīgi, jo mēs nezinām kā var sanākt. Mazais vai vienkārsi sasmērēties, tāpat, var tač u arī gadīties kāda neplānota slapjo bikšu problēma – tad, lai nebūtu jādusmojas un jāpamet pasākums pirms tā beigšanās, vienkārši – pārģērbjamies un baudām pasākumu!
  • Plāksteri – sīki nobrāzumi, sagriezts pirks, kāds nejaušs skrāpējums. Ir bērni, kuriem tas netraucē, ir tādi bērniņi, kuriem nu dikti ir nepieciešms plāksteris.

Ja nu tomēr kāda nopietnāka problēma – festivāla laikā būs pieejama arī medmāsiņa.

20180531120126-22802.jpg

Apavi - Lielākiem bērniņiem, kuri paši jau staigā – ērtus, labāk atvērta tipa – sandalītes, vieglus sporta apavus, jo teritorija ir milzīga! Būs jāstaigā daudz. Lai pēdiņas ātri nenogurst.

Saulesbrilles nav tikai pieaugušo modes lieta. Arī bērniem ir nepieciešams pasargāt sevi no tiešas saules staru ietekmes. Tāpēc – droši, sarūpējiet arī tās.

Gardumi, lai puncis nav tukšs – un te nu ir vairākas iespējas. Tās mammītes, kuras baro mazulīti ar krūti, var neuztraukties – būs iespēja, kur mazulīti pabarot ar krūti arī nost no citu apmeklētāju acīm.

Uzkodas un kārumi bērniem – ņemot vērā to, ka festivālā piedalās daudz un dažādu Māmiņu kluba draugu, būs gan meistarklases, gan dažādas degustācijas, tā kā – ar tukšu vēderu nepaliksiet, tāpat, kā jau festivālos ierasts, būs arī ēdinātāji, pie kuriem varēs iegādāties ēdienus un dzērienus pēc savas gaumes!

  • Jā, Jūs noteikti varat ņemt līdzi arī savu – ēdamo un dzeramo. Tos nost Jums neviens neņems!

Pret odu, kukaiņu līdzeklis. Cerams, ka festivālā ar dažādiem kukaiņiem nenāksies sastapties, bet ja nu tomēr, paņemam līdzi kādu bērniem piemērotu līdzekli, ko vajadzības gadījumā izmantot, jo vietās, kur parkā ir ēna, varētu piedzīvot arī kādu odu uzlidojumu.

Tātad, pats galvenais, kas Jums ir jāatceras – Arī festivālā Jums ir jābūt īpaši uzmanīgiem attiecībā uz bērnu drošību un uzraudzīšanu, jo bērni pārvietojas bezgala ātri un var pazust pavisam ātri! Ja nu tā ir gadījies ir divas iespējas:

  • Dodieties pie skatuves, palīdzēsim atrast mammai/bērnu vai bērnam mammu
  • Dodieties uz Māmiņu kluba reģistrācijas telti. Tur meitenes noteikti palīdzēs situāciju atrisināt!

Uz tikšanos, sestdien, Kultūras pils Ziemeļblāzma parkā!

Gaidīsim ciemos!

Tikmēr var iaeskatīties - kā mums gāja pagājušajā gadā!