Nepieciešams:
Jau iepriekš vārīti kartupeļi- apmēram 800 g
Biezpiens - 300 g
Siers-100 g
3 olas
1 liels seleriju kāts
Skābais krējums-4 ēdamkarotes
Sinepes, sāls, pipari, timiāns
Vārītos kartupeļus sagriež biezās šķēlēs. Biezpienu sajauc ar garšvielām, 2 olām, sarīvētu sieru un smalki, smalki sagrieztu seleriju kātu. Cepeštrauku iesmērē ar sviestu un kārtām liek kartupeļus un biezpiena maisījumu. Viršejā kārta paliek kartupeļi. Tad sajauc skābo krējumu ar olu. To pārlej pāri kartupeļiem. Liek 200 grādos uz 40-50 minūtēm.
Kad izcepies, griež gabalos un pasniedz ar silto burkānu salātiem. Tiem nepieciešams:
4 burkāni
6 ķiploka daiviņas
Pusapelsīna sula
Olīvu eļļa- 2 ēdamkarotes
Tējakrote timiāna
Nomizo burkānus un ķiplokus, sagriež šaurās, šaurās šķēlītēs. Katru atsevišķi katliņā pavāra apmēram 3-4 minūtes ūdenī (burkāniem viegls sālsūdens). Tā, lai dārzeņi vēl būtu kraukšķīgi. Nokāš, liek traukā, kur tiem pāri pārlej olīveļļas, apelsīna sulas un timiāna maisījumu. Pasniedz nekavējoties, lai neatdziest.
Kaut arī bez gaļas, šis ir ļoti sātīgs un arī veselīgs ēdiens.