Kartupeļu mīklas ābolu kūka

Kartupeļu mīklas ābolu kūka

15. Oct 2014, 16:27 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

400g kartupeļi

1 ēd.k sviests

2 ēd.k cukurs

sāls

ap 100g milti


Pildījums:

āboli, kanēlis, cukurs, kukurūzas ciete

Gatavojam mīklu:

Kartupeļus izvāram ar mizu. Nomizojam, sarīvējam uz rīves. Pievienojam sāli, cukuru, sviestu. Beram klāt miltus un mīcam mīklu līdz tā gandrīz nelip pie rokām.

Mīklu sadalīju divās daļās, katru izrullēju. Lai tā nelip, viegli apkaisam ar miltiem. Vienu liku cepamformā izveidojot augstas maliņas. Formu iesmērēju ar sviestu. Pildīju ar ābolu pildījumu.Samizoti, sagriezti āboli, samaisīti ar kaneli, cukuru un nedaudz cietes.

Mīklu ieteicams rullēt plānu.

20141015120930-37153.jpg

 

 

Pāri otru mīklas gabalu, aizlipinot maliņas. Iegriežam centrā krustu. Vai vienkārši sadurstam. 

20141015120951-34416.jpg


Tā kā mīla satur maz cukura, tad vēl neceptu apkaisīju ar pūdercukuru. Tas piedos skaistu garoziņu.

20141015121100-23603.jpg


Cepam irpeikšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 40 minūtēm, vai līdz apbrūnē.

20141015121156-70339.jpg


Pagaidam līdz padziest un izņemam no formas.

20141015121301-96114.jpg


Un vēl pārkaisīju pūdercukuru.

20141015121345-11598.jpg


Sagriežam, pasniedzam.

Neparasti, bet gardi. Kartupeļi nav jūtami,nedaudz mitrāka mīkla kā ierasts.

20141015121426-89434.jpg

taschinka taschinka 28. Oct 2014, 19:16 siicis79

Vispār jau mīkla ir tāda lipīga.Rullējot nedaudz vajag apbērt ar miltiem. Un arī nevar tā ņemt un izrullēt vienā piegājienā,jārullē,jāpakaisa milti,jāskatās,lai nepielip.

15. Oct 2014, 12:39

👍🌷