Sastāvdaļas:
12.5g svaigais raugs
150ml piens
50g sviests
200g vārīti kartupeļi
1 ēd.k cukurs
1 tēj.k sāls
Itāļu garšvielu maisījums
milti pēc vajadzīgas ap 300g
Pildījums:
biezpiens
sāls
pipari
baziliks
tomāti
Pagatavošana:
Izvāram kartupeļus,samīcam.
Raugu apberam ar cukuru un ļaujam raugam izšķīst.
Uzsildam pienu,izkausējam sviestu,sajaucam kopā.
Pielejam raugam piena,sviesta maisījumu.
Pievienojam miltus tik,lai massa ir bieza,maisāma ar karoti,tad iemaisam mīcītos kartupeļus ar sāli.
Beram klāt miltus un mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām.
Mīklai jāsanām maigai,ellastīgai,noteikt ne sausai,miltainai.
Mīklu liekam ieeļļota traukā.
Liekam raudzēties siltā vietā ap 1,5 studām,līdz mīkla dubultojas apjomā.
Gatavo mīklu izrullējam aptuveni 0,5cm biezumā.Ar glāzi izspiežam aplīsšus.
Liekam uz cepamās plats un cepam ap 220 grādiem ap 17 minūtēm,līdz maizītes sausas.
Lūk,skaistas maizītes....
Ļaujam maizītēm atdzist zem dvieļa.
Maizītes var pārgriezt uz pusēm un iepildīt pildījumu,vidus tām nedaudz tukšs,ne gluži kā plaucētai mīklai,bet drīzāk tāds maigs,porains.
Iepildju biezpienu ar tomātiem.
Maizītes aromātiskas,maigas...Var izmantot burgeru gatavošanā.
Un vēl,tikko izceptas maizītes jāliek zem dvieļa atdzist,tad tās kļūst mīkstas.Tas ir jebkuram maizītēm,kas tiek ceptas.
Varbūt pārceptas vai milti par daudz,jo tās tiešām sanāk loti maigas.
Baziliks man ir neatņemama sastavdaļa pie tomātiem,man nenormali garso tas salikums.
Visāda veida maizes,maizītes,rauga mīklas-tā ir mana vājība.Gribas izmēģināt visādas variācijas,jo tik tiešām viss vienmēr sanāk varengards.