KAISLĪGĀ KULINĀRA BLOGS: Jakitori vista

KAISLĪGĀ KULINĀRA BLOGS: Jakitori vista

20. Jun 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visiem liels sveiciens! Šodien piedāvāju jūsu uzmanībai vistu japāņu jakitori gaumē. Jakitori tulkojumā no japāņu valodas ir cepts putns, kas gatavots uz atklātas uguns uz bambusa kociņiem. 

Piedāvāju pagatavot šo visu uz pannas šajā reizē!

Pats galvenais jakitori ir mērce, kurā vista marinēta tiek.

 20131229235450-61804.jpg

 

Jakitori mums vajag:

šašlikam:

vistas fileju ( no divām vidēja lieluma filejām sanāk 5 iesmiņi)

Mērcei:

Teriaki mērce - 3-5 lielās karotes;
Augu eļļa - 2-3 lielās karotes;
Sasmalcināts ķiploks - 2 daiviņas;
Svaigs ingvers - 2 см;
Sāls - pēc garšas.

Vistas krūtiņu sagriežam plāno, vidēja lieluma gabaliņos. Mērcei var visas sastāvdaļas sajaukt, pievienot smalki sagrieztu ingveru. Visu jāaplej ar marināti, jāliek marinēties uz 5h. 

Liekam vistu uz iesmiņiem, apcepam no katras puses, līdz izveidojas garoziņa.

Visiem labu apetīti!

20131230000959-20063.jpg