Kāds ir jogas galvenais mērķis?

Kāds ir jogas galvenais mērķis?

30. Jun 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Interesanti, ka joprojām pastāv stereotips - lai varētu praktizēt jogu, jābūt īpaši lokanai. Tomēr tas nav tās mērķis! Kāds tad tas ir? To stāsta sertificēta Hormonu jogas terapeite, HaTha jogas pasniedzēja  un studijas Saules Joga radītāja Inga Šulce – Branta.  

„Viena no tipiskākajām ilūzijām, kas aptver jogu, ir tā, ka jau atnākot uz pirmo nodarbību, mums jābūt lokaniem un zinošiem, bet tā tas nav! Kā tad lai cilvēks tāds kļūst?

Tieši šis arī ir viens no iemesliem, kādēļ daudzi to nekad nav mēģinājuši. Viņi redzējuši tās šaušalīgās, superlokanās pozas un nobīstas no tā, ka tūdaļ arī pašiem būs jādara kas tāds!

Tomēr patiesībā tas nemaz nav jogas mērķis,” uzsver Inga Šulce – Branta.

Jogas pasniedzēja atklāj, ka mērķis ir nostiprināt savu ķermeni un sakārtot to tā, lai cilvēks būtu vesels un varētu nosēdēt meditācijā ar atslābušu ķermeni un taisnu muguru. Mērķis ir iekšējais miers un harmonija!

„Tātad galvenais uzdevums ir ar jogas palīdzību sasniegt tādu stāvokli, lai mūsu ķermenis būtu tik vesels, ka nosēdēt pāris stundu meditācijā mums nesagādā nekādu grūtību.

Lai ķermenis būtu nostiprināts, mugurkauls - taisns un vesels, lai mēs prastu pareizi, brīvi un dziļi elpot, un līdz ar to pārvaldīt arī savu prātu, kas mums to netraucē darīt,” stāsta Inga Šulce – Branta.

Speciāliste atgādina, ka jogā ir dažādas sarežģītības pakāpes, un ir arī nodarbības, kas paredzētas iesācējiem un cilvēkiem ar nelielu pieredzi.

„Šo grupu pasniedzēji parasti zina, ka nodarbības apmeklē arī iesācēji, tādēļ jogas principus skaidro atkal un atkal, un pievērš īpašu uzmanību tam, lai viss tiktu darīts pareizi,” tā jogas pasniedzēja.

Kāda ir Tava pieredze ar jogu? Vai kādreiz esi bijusi uz kādu nodarbību?