Kādi ir tavi nagi pēc ziemas? Ieskaties te!

Kādi ir tavi nagi pēc ziemas? Ieskaties te!

17. Mar 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ļoti bieži gadās tā, ka nagi pēc ziemas kļūst lūstošāki, tie šķeļas, ir trausli un zied. Un tas ir pilnībā normāli, jo aukstumā nagi zaudē savu dabīgo mitruma līmeni, pat, ja tu visu ziemu pavadi siltos dūrainīšos. Sīkāk pastāstīs Madara Cimure - nagu kopšanas speciāliste.

"Ziemā nagi kļūst vājāki, jo tie tiek pakļauti krasām temperatūras maiņām. Rezultātā nagi zaudē dabīgo mitruma līmeni, maina savu formu, lūzt, šķeļas", - stāsta Madara.

Tāpat nagi var arī šķelties to viducī, kas nagu izskatam liek būt noplukušam kā vecam, sausam kokam.

"Lai izvairītos no šādām problēmām, jālieto barojošs krēms ne tikai rokām, bet arī kutikulas rajonā katru vakaru. Var izvēlēties arī citu ieziešanas laiku, bet galvenais, kas jāatceras, tas jādara vismaz reizi dienā", padomu dod speciāliste.

Tāpat jāpievērš uzmanība arī speciālām nagu kopšanas eļļām, ko plašā sortimentā piedāvā veikali un aptiekas.

Krēms iesūcas ādā un pie viena mitrina arī nagus, barības vielas, kas atrodamas eļļā, nokļūst arī naga saknē, kas ir vienīgā naga dzīvā daļa un atbild par naga virsmas veselību.

"Jo vairāk barības vielu naga saknē, jo veselīgāki ir nagi", - atgādina Madara Cimure.

Tāpat speciāliste iesaka veikt roku pīlingu reizi nedēļā. Vislabāk, ja tas ir skrubis, kas paredzēts tieši rūpēm par roku ādu. Pēc pīlinga procedūras obligāti jāuzziež rokām krēms! Viss tāpēc, ka pēc jebkura pīlinga procedūras ādas poras ir atvērtas un tajās viegli var iekļūt netīrumi. Tās var aizvērt, lietojot barojošu krēmu.

Pat, ja pēc šīm procedūrām nagu veselība neuzlabojas, ir vērts izmēģināt arī vitamīnu kompleksu. "Silīciju saturoši preparāti, kas paredzēti matu, ādas un nagu veselībai sniegs rezultātu, un nagi kļūs spēcīgāki. Protams, jāatceras, ka vizuālus uzlabojumus var panākt tikai tad, kad iziets pilns vitamīnu kurss", - stāsta Madara Cimure.

Skaistas rokas pavasarī!

Māmiņu Klubs

Manikīrs un pedikīrs grūtniecēm un jaunajām māmiņām