Kāda ir sievietes misija?

Kāda ir sievietes misija?

01. Oct 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādas rakstura īpašības tevi visvairāk raksturo? Kādas īpašības sevī attīstīt, lai vairotu iekšējo mieru, līdzsvaru un laimes sajūtu? Stāsta Sieviešu Kluba eksperte Dace Picalcelma, reiki speciāliste.

Vai maz iespējams nodalīt, kuras rakstura īpašības ir labās un vajadzīgās? Un kuras tās, no kurām pēc iespējas ātrāk jāatbrīvojas? Ja uz šo jautājumu atbild, ņemot vērā Visuma enerģiju, tad nē, tāds nodalījums nav iespējams. Viss, kas iekļauts Visumā, ir vajadzīgs un noderīgs. Arī bailes, egoisms, dusmas, lepnība… Šo šķietami „slikto“ īpašību kopumu noteikti varētu turpināt.

Harmonijas un iekšējā miera noslēpums slēpjas zem vārda līdzsvars. Lai arī kāda rakstura īpašība tev piemīt, tai jābūt līdzsvarā ar tevi un apkārtējo pasauli.

Kā veidojas cilvēka raksturs? Daļa rakstura īpašību ir jau ģenētiski iedzimtas, šīs īpašības mantojam no saviem vecākiem un vecvecākiem. Bet daļu iegūstam dzīves laikā. Ir taisnība teicienam, apskaties, kā dzīvo tavi vecāki, un tā dzīvosi arī tu. Ja vien… Ja vien pati neattīstīsies un nemeklēsi atbildes uz dzīves svarīgajiem jautājumiem arī pati. Lai atrastu sevī harmoniju un to vairotu, ir jāapzinās savas rakstura īpašības un ar tām jāstrādā.

Sievietes dzīves tēma ir mīlestība. Lai arī ar ko mēs nodarbotos, no mums jāstaro mīlestībai. Ļoti spilgti sievietes misiju raksturo šī viedā vīra vārdi: „Mīlestība ir lēnprātīga, mīlestība ir laipna, tā neskauž, mīlestība nelielās un nav uzpūtīga. Tā neizturas piedauzīgi, tā nemeklē sev labumu, tā neskaistas, tā nepiemin ļaunu. Tā nepriecājas par netaisnību, bet priecājas par patiesību. Tā apklāj visu, tā tic visu, tā cer visu, tā panes visu. Mīlestība nekad nebeidzas (..)“.

Lai arī kādā dzīves epizodē arī atrastos, zini, tava misija ir mīlēt. Bet, lai patiesi mīlētu, ir jāsaprot, kāda ir mīlestība. Pretējā gadījumā, kā tad tu mīlēsi un būsi laimīga, ja nemaz nezini, ko tas nozīmē?

Tā kā mūsos visos ir gan sievišķā, gan vīrišķā enerģija, tad arī rakstura īpašības iedalās sievišķajās un vīrišķajās. Tām tevī ir jābūt līdzsvarā. Mums katrai ir jāatrod savs veids, kā ieklausīties sevī. Citai palīdzēs saruna ar sevi vai draudzeni, citai – mandalu krāsošana, citai reiki vai joga, vai pat dienasgrāmatas rakstīšana. Svarīgākais katru dienu atrast laiku sev, lai pabūtu ar sevi un ieklausītos savās sajūtās.

Bezbailība, bezpalīdzība, pašattīstība, labdarība, paškontrole, upurēšanās, askēze, vienkāršība, nevardarbība, taisnīgums, sajūta, ka esi laba, samierināšanās, pašcieņa, drosme, gribasspēks, pašpietiekamība, seksualitāte, dusmas, skaudība, greizsirdība… Rakstura īpašības, kuras mums visiem ir īpaši svarīgas. Kā tās sevī attīstīt vai izlīdzsvarot, lasi jau kādā no nākamajām dienām, tepat, portālā Sieviešu Klubs.

VĒLIES IEPAZĪT SEVI UN SAVAS RAKSTURA ĪPAŠĪBAS AR REIKI PALĪDZĪBU? PIESAKIES UZ SIEVIEŠU KLUBA REIKI NODARBĪBĀM. LAI PIETEIKTOS, SPIED ŠEIT!>>

Cik labi tev padodas sevis un pasaules mīlēšana?