Kad spēki ir izsīkuši

Kad spēki ir izsīkuši

18. Aug 2015, 13:29 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Rakstu, jo gribās kādam izkratīt sirsniņu, bet nevienam nevēlos uzplīties ar savām problēmām un Jūs mīļās lasītājas varat izvēlēties lasīt vai nē!

Aptuveni pirms diviem gadiem notika ilgi gaidītais brīnums - pieteicās mazulis. Mēs viņu ļoti gaidījām, jo ''tālajā'' 2011. gadā man bija spontānais aborts. Gandrīz katru mīļu dienu lūdzu Dieviņu, par to, lai mazulis vēderā justos labi un lai būtu vesels. Grūtniecības laikā dzēru ārstu ieteiktos vitamīnus, klausījos relaksējošo mūziku, izpētīju savu iekšējo būtību-pasauli. Grūtniecība noritēja fantastiski - nebija nedz rīta nelabumu vai nepatikas pret kādu konkrētu smaržu vai ēdienu. Mazais piedzima ārsta noteiktajā dienā. Viss bija fantastiski...līdz brīdim.

Dzemdību procesā radās sarežģījumi, mazais gandrīz piecas minūtes neelpoja, ārsti cīnījās kā spēja. Līdz tomēr mazais izķepurojās. Nu likās viss būs kārtībā. Mazais ir piedzimis un tagad tik sāksies skaistā ģimenes dzīve. Bet še tev - izrakstīšanās dienā pārbaudīja mazo no matu galiņiem līdz papēžiem un konstatēja ka mazais ķipars mūs nemaz nedzird. Man iestājās nenormālā panika, sāku vainot pie tā visu pasauli un Dievu, jo neuzklausīja manas lūgšanas. Mana pasaule apstājās, jo nespēju iedomāties nedz savu, nedz bērna dzīvi tādā mērogā. Kā būs tālāk, kā mazais varēs pilnvertīgi dzīvot, attīstīties? Man sāpēja, jo domāju ka mans eņģelītis nekad nedzirdēs manu un tēta balstiņu. Pēc divām nedēļām bija jādodas uz atkārtotu dzirdes pārbaudi un paldies Dievam viņš tomēr mūs dzird.

Visa attīstība noritēja veiksmīgi, mazais jutās fantastiski un auga griezdamies. Mēs bijām laimīgi! Bet kārtējā vizītē, triju mēnešu vecumā, ģimenes ārsts ieteica mazo aizvest uz masāžu kursu, jo esot paaugstināts tonuss. Tas esot visiem bērniņiem un pilnīgi normāli, tāpēc par to nesatraucāmies un gaidījām valsts rindu. Izgājām masāžas un teica ka nu tagad mazajam pēc kāda laika jāsāk velties, tad jau bija pieci mēneši. Nu ko gaidam. Gaidam nēnesi, divus - nekas nemainās. Aizgājām pie neirologa, tas saka ka viss kārtībā, bet profilakses pēc mazo nosūtīja uz neirosonogrāfiju un te nu sākās ciemošanās pie ārstiem - no viena kabineta līdz otram.

Neirosonogrāfijā teica, ka ar galviņu viss OK, bet esot problēmas ar gūžām, nosūtīja uz gūžu USG, tur saka - vecāki - kur bijāt ātrāk. Es uz pakaļas - pirmo reizi man ir bērniņš - kā es varu zināt kad un pie kādiem ;arstiem man j;aved mazulis, ja ģimenes ārsts man neko nesaka un es to nevaru izzīlēt kafijas biezumos. Bet nu paldies Dievam viss kārtībā. Tad nu atkal gaidam. Ģimenes ārsts neklapē ar ausi  - saka ka katrs bērns attīstās pēc sava tempa. Bet cik ilgi, tad gaidīt? Visi bērni desmit mēnešos jau staigā - bet manējais vēl neveļās. Nolēmām nomainīt ģimenes ārstu. Un tas uzreiz mūs nosūtīja uz rehabilitāciju.

Nu tā mēs jau divus gadus ik pēc četriem mēnešiem dzīvojamies pa Gaiļezera 14. nodaļu. Rezultāti ir, bet process notiek ļoti lēni. Septembrī mzajam ķiparam paliek divi gadi un vēljoprojām nestaigā.

Mani spēki ir izsīkuši, man ir emocionāli un fiziski smagi izturēt to, ka mans bēns vēl nestaigā. Apkārt kaimiņos ir bērni, viens jau astoņos mēnešos sāka staigāt, otrs deviņos un visi kā viens - vai vēl nestaigā? Kolēģi, kaimiņi, omītes un opīši - visi kā viens  - nu kad tad staigās? Man ir apnicis visiem stāstīt ko daram un ko esam darījuši lietas labā. Mūsu ikdiena ir pārpildīta ar dažnedažādām procedūrām - vingrošanas, pērļu vannas, masāžas un izjādes.

Vien atliek katru dienu mosties ar cerību ka tūlīt mans ķipars sāks staigāt, ka drīz paliks vieglāk.

P.S. Piedodies ka sanāca tik gari, emocijas bija sakrājušās ne pa jokam.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 19. Aug 2015, 22:11 indrasniega

Paldies par padomiem!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 19. Aug 2015, 08:27 indrasniega

Pie mums ar tiem specializētajiem dārziņiem ir tā - vai nu katru dienu ved uz dārziņu (tuvākais 30 km līdz dārziņam no mājām) vai atstāj uz nedēļu. Mēs bijām par to domājuši, bet es nevēlos no bērna šķirties uz tik ilgu laiku. Vietā kur strādāju arī ir dārziņš no divi gadi, bet parastais un te jau sākas nākamās galvas sāpes. Šobrīd tētis pieskata mazo un es strādāju, bija doma mazo ķiparu septembrī laist dārziņā un gan tētis, gan es varētu strādāt, bet dārziņā pateica, ka kamēr bērns nestaigā un neiet uz podiņa - ATVAINOJIET, bet mums pietiek bērnu ko pieskatīt (grupiņā 17 bērni un divi pedagogi). Nelīdz nedz arguments ka es turpat strādāju un varu viņam nomainīt to pamperu un ja paliek kašķīgs varu aizskriet un nomierināt. Bet nē. Esam parasta ģimene, kura dzīvo no algas līdz algai un bērnam nepieciešami tik daudz vitamīni un procedūras arī nav par velti un būtu tikai loģiski ka mēs abi ar vīru varētu strādāt, lai varētu savam bērnam visu nodrošināt un dārziņš būtu mums palīgs. Nezinu kā lai rīkojas, ko dara, kur vēršas.

smukinja86 smukinja86 18. Aug 2015, 19:13 Iveta-tereeza

Tas ir ļoti labi, mans 4 mēnešus gar mēbelēm turējās un vienā pēkšņā momentā pats aizgāja😀
Neiespringsti uz to un viss pats no sevis notiks🌷

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 18. Aug 2015, 19:01

Paldies visām par labajiem vārdiem!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 18. Aug 2015, 18:09 rimcimcim

Neko neatrod, saka viss kārtībā. Dokumentos norādīts kā psihomotorās attīstības aizture. Līdz ar to mazajam piešķirta grupa. Kas man pašai ir grūti sagremojams, es ļoti negribēju sūtīt dokumentus grupas piešķiršanai, bet visi teica ka vajag un es padevos.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 18. Aug 2015, 17:09 smukinja86

Kopš jūnija ceļās kājās un staigā gar mēbelēm.

18. Aug 2015, 16:12


Izturību tev! 🤗

Vai esi mēģinājusi aizvest pie fizioterapeites K.Hēlas? Viņa, man šķiet, ir ļoti rūpīga un sakarīga. 😀
Par to staigāšanu 8 un 9 mēnešos- tā jau nav norma. Tas ir agri. Parasti bērns iemācās staigāt ap gada vecumu, cits- ap pusotru.
Ļoti iespējams, ka dēliņam staigātprasmi ietekmē tā 5 minūšu neelpošana.
Ko vispār ārsti saka? vai konkrēta diagnoze ir?

DĪVA27 DĪVA27 18. Aug 2015, 16:12

Milzīgu pacietību novēlu Jūsu ģimenei, gan Dieviņš Jūs nepametīs, un viss notiks tad kad tam jānotiek!👍

smukinja86 smukinja86 18. Aug 2015, 15:40

Vai gar mēbelēm nemēģina stutēties augšā un iet turoties?
vismaz mums tā bija, ka stutējās gar plauktiem uz kājām, bet rokas palaist vaļā baidījās...