Kad kāds sīkums dzīvi var izmainīt līdz nepazīšanai

Kad kāds sīkums dzīvi var izmainīt līdz nepazīšanai

05. Jul 2018, 13:58 nosiguldas nosiguldas

Reizēm pat mazs sīkums var būt par pamatu lielām nepatikšanām. Šoreiz pastāstīšu kādu situāciju ar kuru var saskarties katrs.

Laiku pa laikam braucu uz darbu un no ar autobusu. Gada sākumā nu jau precīzi neatceros laiku iekāpu Sigulda - Rīga autobusā pie TOTĀLA (SĒNĪTE), kad izkāpu no autobusa pirms izmešanas ieskatījos biļetē un ko redzu, man biļete iedota no Gaujas līdz Teikai, kaut gan prasīju līdz Juglai. Protams pati vainīga, neko šoferim nepateicu, rūgtuma sajūta palika, bet nu neko darīt.

Aizvakar plks 18.10 iekāpu Rīga- Sigulda autobusā pieturā Jugla. Šoferis man izsita biļeti līdz Vangažiem. Kopā ar mani iekāpa vēl vismaz 10 cilvēki. Autobuss bija pilns un kad es ieraudzīju, ka atkal man ir izsniegta biļete no Teikas, iespēju iet skaidroties vienkārši nebija. Kad atbraucu mājā, apskatīju maršrutu un tur ir redzams, ka dotajam maršrutam nav pieturas JUGLA, kas ir pat ļoti nepareizi, jo JUGLĀ ir ļoti daudz pasažieru. Bet vēl lielāks pārsteigums man bija, kad apskatot biļeti, izrādās es esmu saņēmusi 100% atlaidi uz kuru man nav tiesību. Samaksāju naudu par biļeti, bet man izsniedza bezmaksas biļeti uz kuru var pretendēt tikai atsevišķas cilvēku grupas kā 1. grupas invalīdi, represētie u.c.

Tagad iedomāsimies, kas notiktu, Ja autobusā būtu iekāpusi kontrole, mazākais es saņemtu sodu. Šāda rīcības rezultāts varētu būt manis atlaišana no darba, jo uzņēmumā atbildu par drošības un reputācijas jautājumiem. Iedomājos šo skaidrošanos un to, ka kādam noteikti rastos ideja nofilmēt šo situāciju un izlikt publiskai apskatei. Šajā gadījumā sanāk, ka es būtu krāpusies un izmantojusi viltotu biļeti.

Gribu piebilst, ka labu vārdu reizēm ir jānopelna gadiem, bet to nomelnot var ar pavisam ikdienišķu situāciju. Šoferīša vēlme ielikt kabatā 1.35 man varētu prasīt daudz lielākus zaudējumus.....