Es neesmu ļoti laba pavāre, bet kā jau daudzi, mīlu garšīgi paēst, tapēc cenšos atrast ātrās receptes, kuras ir garšīgas, ar kurām nevar iebraukt auzās un ko viegli pagatavot.
RASAI es izmantoju divu veidu sierus :
Klasisko kausēto sieru
un krēmsieru. Abi mani apmierina gan pēc cenas, gan pēc garšas. Kausēto sieru izmantoju zupai un gatavojot vistiņu, bet krēmsiers ir neatņemama kūku sastāvdaļa.
Tad nu tā, iedomājieties- ir rīts , atskan telefona zvans,:
Sveika, brauksim garām Jūsu mājai , gribam uzprasīties ciemos. Būsim pēc pāris stundām........
Ko darīt? Un te derēs recepte kuru vēlos Jums piedāvāt. Tā atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem:
- Ātri
- Garšīgi
- Neprasa daudz piepūles
- Noteikti ciemiņos izsauks izbrīnu.
Receptei būs nepieciešamas trīs sastāvdaļas.
1.kg rupjā sāls
vesela vista
1. kārbiņa "RASA" kausētais siers
Uz cepešpannas izber 1.kg sāls, tad pārgriež vistai vēderu un uzliek uz pannas.
Cepeškrāsns tiek sasildīta līdz 220. grādiem, bet sāli nesildam, aukstu ar vistu kopā liekam karstā krāsnī.
30. minūtes cepam, tad vistu izvelkam un apsmērējam ar RASAS kausēto sieru.
Liekam vistu atpakaļ cepeškrāsnī uz 15. minūtēm uz 200 grādiem.
LŪK VISTIŅA IR GATAVA.
ŠO VISTIŅU OBLIGĀTI JĀĒD, KAMĒR TĀ IR KARSTA. Es to pasniedzu ar dārzeņu plati- tomātiem, gurķiem, papriku.
ATBILDES uz jautājumiem, kas noteikti radīsies.
Vistiņa nav sāļa, tā paņem sāli tikai tik daudz , cik tai nepieciešams, tas ir sāls tvaikus.
Vistiņa ir ļoti sulīga, bet ādiņa ir kraukšķīga un ļoti garšīga.
UZMANĪBU: Meitenes, kas saudzē savu figūru, ādiņu nemēģiniet garšot, jo pretējā gadījumā nevarēsiet no tās apēšanas atturētis.
jā, iztvaiko, bet ne-kontakts - dod savu. Esmu tā cepusi vistu uzsēdinātu uz garšvielu šķīduma un arī garša ietvaiko vistā.
jā, tas ir dīvaini, bet tā sāls līdz tai vistai tomēr iztvaiko un tiek 😀 metode aizgūta no ēdināšanas iestādes.
Mierīgi vari pamēģint ar sinepēm - es nemīlu sinepes pati, sīkie tās neēd, bet gaļa apsmērēta ar garšvielām + sinepēm cepta cepeškrāsnī garšo mums visiem, jo sinepju garšu nejūt!
uzsēdinot uz glāzes ar sāli, sāls nav tiešā kontaktā ar vistu 😉
interesants variants tikai mums kate nemīl sinepes
nevaru piekrist vista kā reiz nav sāļa. tiem kam garšo sāļi ēdieni sāls varētu būt pat par maz.
Zinu, ka vēl ir metode ar vistas "sēdināšanu" uz glāzes, kurā līdz pusei iebērta sāls. Pati tādu ciemos esmu ēdusi, tiešām nav pārsālīta, lai gan esam no tiem, kas sāli praktiski nelieto.
Sāls izjūta, katram ir sava, bet tiem kuriem negaršo sāļi ēdieni, šo metodi - vistu cept uz sāls klājiena, neieteiktu, jo vismaz mūsmājās pilnīgi visi kā pieaugušie, tā bērni, vistu gatavotu uz sāls, atzina par daudz sāļu un neēdamu.