Kabaču sacepums

Kabaču sacepums

09. Jul 2013, 23:55 meiva meiva

Šobrīd ir īstais kabaču laiks, tāpēc vēlos padalīties ar vienkāršu, bet sātīgu kabaču sacepuma recepti. Tā ir manas mammas recepte un mūsmājās šo sacepumu ēd jau vairākas vasaras. 

20130709231507-63189.jpg

Nepieciešams:

  • 2-3 vidēja lieluma kabači, 
  • 3-5 tomāti, 
  • 2 lieli sīpoli,
  • 300gr. siers (es izvēlos Krievijas sieru), 
  • 4-5 olas, 
  • sāls.

Kabaci, tomātu un sīpolu nepieciešams sagriezt ripiņās. Sieru jāsarīvē. Olu nedaudz jāsakuļ ar sāli. 

20130709232553-99860.jpg

Kad tas izdarīts, ņen sautējamo trauku (tautā sauktu par pīli) un kārto dārzeņus kārtās: kabacis, sīpols, tomāts, kabacis .... Un tā, līdz beidzas dārzeņi. Parasti no šī daudzuma sanāk 2-3 kārtas. Viss atkarīgs no trauka lieluma. Ja sacepumu gribas nedaudz sāļāku, tad atarp sadaļām (tas ir pēc pirmajām trīs kārtām) es ieberu nedaudz sāli un sarīvēto sieru un turpinu kārtot dārzeņus.

20130709233242-30982.jpg

Kad visas kārtas saliktas to aplej ar sakulro olu un apber ar rīvēto sieru. Man ļoti garšo siera kārtiņa virspusē, tāpēc siers netiek taupīts. Vāks traukam virsū un cepeškrāsnī iekšā. 

20130709234453-19808.jpg

Visam ļauj sautēties 30-40 minūtes, 200grādos. Ja trauks ir liels, un kārtas vairāk par 2, tad sautēt nepieciešams gandrīz 1 stundu, ja vien nepatīk nedaudz kraukšķīgi kabači.

20130709235131-96996.jpg

20130709235318-72987.jpg

Lai labi garšo!

Kristīne