Šobrīd ir īstais kabaču laiks, tāpēc vēlos padalīties ar vienkāršu, bet sātīgu kabaču sacepuma recepti. Tā ir manas mammas recepte un mūsmājās šo sacepumu ēd jau vairākas vasaras.
Nepieciešams:
- 2-3 vidēja lieluma kabači,
- 3-5 tomāti,
- 2 lieli sīpoli,
- 300gr. siers (es izvēlos Krievijas sieru),
- 4-5 olas,
- sāls.
Kabaci, tomātu un sīpolu nepieciešams sagriezt ripiņās. Sieru jāsarīvē. Olu nedaudz jāsakuļ ar sāli.
Kad tas izdarīts, ņen sautējamo trauku (tautā sauktu par pīli) un kārto dārzeņus kārtās: kabacis, sīpols, tomāts, kabacis .... Un tā, līdz beidzas dārzeņi. Parasti no šī daudzuma sanāk 2-3 kārtas. Viss atkarīgs no trauka lieluma. Ja sacepumu gribas nedaudz sāļāku, tad atarp sadaļām (tas ir pēc pirmajām trīs kārtām) es ieberu nedaudz sāli un sarīvēto sieru un turpinu kārtot dārzeņus.
Kad visas kārtas saliktas to aplej ar sakulro olu un apber ar rīvēto sieru. Man ļoti garšo siera kārtiņa virspusē, tāpēc siers netiek taupīts. Vāks traukam virsū un cepeškrāsnī iekšā.
Visam ļauj sautēties 30-40 minūtes, 200grādos. Ja trauks ir liels, un kārtas vairāk par 2, tad sautēt nepieciešams gandrīz 1 stundu, ja vien nepatīk nedaudz kraukšķīgi kabači.
Lai labi garšo!
Kristīne