Kā tā nākas, ka šo vēl nebiju redzējusi. Ar ģimeni uz Rīgas Motormuzeju

Kā tā nākas, ka šo vēl nebiju redzējusi. Ar ģimeni uz Rīgas Motormuzeju

15. Jul 2018, 07:00 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Izrādās, ka nu jau kādu laiku biju palaidusi garām kādu brīnišķīgu vietu, kurā  IR ko darīt kopā ar bērniem. Ja vien ir brīvs kāds brīdis, aptuveni 2h un ideju, kā bērnus izklaidēt mājās vairs nav, var doties uz Rīgas motormuzeju. Jūs esat bijuši Rīgas motormuzejā pēc tā rekonstrukcijas. Man pat nedaudz kauns uzdot šo jautājumu, jo šķiet, ka esmu palikusi vienīgā, kas tur vēl nebija devusies!

Pirms pāris dienām nolēmām, ka uz motormuzeju varam doties, jo Līnas Grietas omīte ir atbraukusi paciemoties uz Latviju un jāparāda viņai tas, ko nav redzējusi. Man, patiesībā, bija dalītas jūtas par šo, jo pēc pēdējās reizes, kad Motormuzejā biju vairākus gadus atpakaļ, likās – ok, pastaigāsim, paskatīsimies.

20180714042937-22985.jpg

Vienīgais, kas protams, nedaudz skarbi priekš ģimenes ir biļešu cenas – 10 eiro pieaugušajiem, 5 eiro bērniem no 7 gadu vecuma, tomēr forši ir tas, ka ģimenes biļete ir izdevīga tām ģimenēm kurās ir 4 bērni virs 7 gadiem. Tādā gadījumā Izdodas ietaupīt pat 20 eiro.

Tomēr ir arī dažādas citas iespējas, piemēram – grupas biļetes, pensionāru atlaides, studentu biļetes.

Bet nu pie galvenā. Jauns un smuks, tīrs un moderns! Rīgas motormuzejs patiešām pārsteidza jau pirmajās minūtēs ieejot pa tā durvīm. Pirmā ekspozīcija – auto vēsture – interaktīva un interesanta siena, uz kuras soli pa solim no transportlīdzekļa, kas kustās ar vēja palīdzību līdz pirmajam dzinējam.

20180714043222-65566.jpg

Visvairāk mani interesēja tas, cik ļoti izdosies noturēt teju piecgadīgās Līnas Grietas uzmanību. Pēc aptuveni pirmajām trīs minūtēm viņa prasījās klēpī, tad “kukaragā”, tad pie mammas, tad pie tēta. Tāda vienkārša skatīšanās viņai nu absolūti nebija pa prātam!

Ak Tavu prieku un laimi! Lēnā garā ejot gar seno auto rindām, kuri visi skaisti nopulēti, tīri un kārtīgi, saprotam, ka ir nepieciešams kaut kas, kas varētu nodarbināt Līnu. Un te arī ir – dažādi griežami interaktīvi stendiņi, kuros ar bērnam viegli izdarāmām kustībām ir iespēja darbināt kādu automašīnas mehānismu. Klēpis vairs nebija aktuāls un viņa bija gatava visu pagrozīt un izmēģināt!

20180714042016-78116.jpg

Vispār, mani patiesi iepriecināja jaunais Motormuzeja iekārtojums. Patiešām tā ļoti moderni un gaumīgi.

Vēl bez dažādo auto apskatīšanas, sākot ar 20. gadu spēkratiem un dodoties cauri PSRS laika braucamajiem, Kremļa kolekcijai, mēs ļoti izsmējāmies pie stenda, kurā ar fotokameras palīdzību bija iespēja tapt iemūžinātam PSRS laikā, iejūtoties Kremļa vadoņu ādā!

Ziniet, kas bija pats patīkamākais, ka uz vietas uzņemtās fotogrāfijas, kā tas parasti ir ierasts, nebija aicinājums iegādāties pie izejas, bet gan turpat uz vietas, varēja nosūtīt uz savu e-pasta adresi, pilnīgi BEZ MAKSAS! To arī izdarījām un jau nakamajā dienā, e-pastā saņēmām bildes, kas uzņemtas šajā stendā.

20180714042117-75162.jpg

Līnai ļoti patika padomju laika daudzdzīvokļu mājas mini-versija. Ilgi un dikti stāvējām pie sienas un pētījam tur notiekošo! Aiz katra no logiem kāda reāla Padomju laika dzīves ainiņa. Krāsaini, koši un patiesi kvalitatīvi izveidots!

20180714042152-28219.jpg

Izmantojām iespēju piezvanīt no vecās labās telefona būdiņas. Labi, tā nedarbojās gan kā telefons, bet noklausīties kādu Padomju laika joku tajā varēja gan – pat trīs valodās. Bija Līnai grūti iestāstīt, ka tas patiesi ir telefons.

2.stāvā daudz laika pavadījām arī pie sporta auto ekspozīcijas. Līna bija sajūsmā par iespēju pasēdēt sporta auto krēslā, kurā ar virtuālo briļļu palīdzību bija iespēja doties izbraucienā kopā ar mūsu rallijkrosa zvaigzni Reini Nitišu. Nu nekādi viņu no turienes nevarēja dabūt prom, ja nemaldos – reizes sešas viņa izbrauca pati un vēl pāris reizes to lika darīt arī omītei.

20180714042231-92948.jpg

Noteikti ir vērts apskatīt arī Auto, moto un velo būves vēsturi Latvijā. Vecie labie braucamie, kas senākā un ne tik senā vēsturē tapuši Latvijā uzjundī pa kādai atmiņai, kad brauciens ar Volgu vai mikroautobusiņu Latvija vēl kaut kur bērnības atmiņās noglabāts!

20180714042444-90375.jpg

Šī izstāde apskatāma muzeja O. Stāvā un arī tajā ir pieejamas dažādas interaktīvas iespējas, kur bērniem padarboties, kā piemēram – autobusiņa Latvija vizuālās pārmaiņas ar moderno tehnoloģiju un projekciju palīdzību, kā arī izbrauciens ar veco labo autobusiņu 1975. gadā.

Man pašai tik ļoti patika autoveikaliņš. Tādu atceros arī no savas bērnības laukos.. Pat zefīru garša atausa atmiņā.. no tieši tādas kastes, kāda saglabājusies uz izvietota izvietotajā ekspozīcijā.

 20180714042523-32410.jpg

 Visu patiesi nav iespējams uzrakstīt un parādīt, bet vismaz vienu reizi apzinātā vecumā šo muzeju apmeklēt IR absolūti obligāti! Man tiešām patika un biju ļoti, ļoti, ļoti iepriecināta, ka tur interesanti ir ne tikai pusišiem, bet arī mazam meitenēm un viņu mammām ir gana interesanti daudz ko jaunu uzzināt, iepazīt un es domāju, ka šī ir dikti laba iespēja kopā ar ģimeni pavadīt laiku kvalitatīvi - vismaz divas stundas - izglītojošas un interesantas atpūtas visai ģimenei!