Kā sievietei rūpēties par savām kājām?  Lasi dermatologa ieteikumus!

Kā sievietei rūpēties par savām kājām? Lasi dermatologa ieteikumus!

29. Sep 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kam visbiežāk vīrieši pievērš uzmanību sievietēs? Sievietes ārienei kopumā un arī skaistajām kājiņām. Bet, ja ieskatās rūpīgāk, kājiņas var izrādīties ne tik skaistas, kā gribētos.

Kādas ir skaistas kājas? Tās, pirmkārt, ir veselas kājas!

Šķiet, ka ar kājām viss ir kārtībā, bet te pēkšņi uz tām parādās tā sauktās zvaigznītes vai zirneklīši – asinsvadu mezgliņi. Bet, diemžēl, tos var redzēt teju katrai ceturtajai sievietei vecumā no 25 līdz 30 gadiem.

Kāpēc tādi rodas? Tiek uzskatīts, ka tāda parādība var būt iedzimta, tas var būt sieviešu dzimumorgānu disbalansa ietekmē, kā arī ilgstošas slodzes gadījumā, kad sieviete ir vertikālā stāvoklī, un tāpat arī grūtniecības un pēcdzemdību periodā var paplašināties zemādas asinsvadi.

Nereti zemādas asinsvadu paplašināšanās saistīta arī ar ilgstošu hormonālo kontracepcijas līdzekļu uzņemšanu.

„Ja šādas „zvaigznītes” vai „zirneklīši” jau ir redzami, tad no tiem tikt vaļā var vienīgi ar lāzera palīdzību”, - stāsta dermatoloģe Džuljeta Ulmane.

Tāpēc ļoti svarīgi ir savlaicīgi ievērot efektīvus profilaktiskus paņēmienus šajā jautājumā.

Kā rūpēties par savām kājām? Te būs daži dermatoloģes ieteikumi:

- vajag uzturēt sevi formā, uzturēt aktīvu dzīves veidu, lai organisms iegūtu pietiekamu fizisko slodzi, piemēram, regulāri apmeklēt baseinu, regulāri no rītiem vingrot utml.;

- vajag rūpēties par to, lai nebūtu liekā svara;

- svarīgi, lai organisms saņemtu pietiekoši daudz šķidruma, un tikpat svarīgi, lai šķidrums organismā neuzkrātos;

- neapmeklēt solāriju;

nesmēķēt;

- vajag lietot krēmus, kas paredzēti venozās atteces uzlabošanai.

Vēl viena svarīga lieta: ja Jūs jau esat saskārusies ar zvaigznīšu problēmu uz kājām, neejiet uz vakuuma masāžu, jo tā kāju stāvokli, šajā gadījumā, var pasliktināt.

Tām, kas ļoti nopietni izturas pret savu veselību, iesaku aiziet pie speciālista un pārbaudīt savu venozo atteci, to visu noteikti ir iespējams izdarīt, un pēc šādas pārbaudes konkrētam cilvēkam tiek sniegtas konkrētas rekomendācijas”, - atzīmē Dž.Ulmane.

Lai Jums visām skaistas un veselas kājas!

 

Māmiņu Klubs