Kā rūķis Ziemassvētkos dāvanas atgādā līdz jūsu mājām?

Kā rūķis Ziemassvētkos dāvanas atgādā līdz jūsu mājām?

13. Dec 2017, 08:07 FejuFeja FejuFeja

Vakar sēdēju, domāju par Ziemassvētkiem un kaut kā aizdomājos līdz jautājumam, kā šogad rūķītis mums atnesīs dāvanas?

Iepriekšējos gados mazais rakaris tās naski zem eglītes paslēpa, kamēr mēs gulējām vai arī bijām izgājuši pastaigāties, bet šogad? Kā būs šogad? Viss varētu notikt tāpat kā iepriekš, tikai ir viens liels BET. Ja rūķis zem eglītes paliks dāvanas, tad tās visas bez uzaicinājuma un liekas kavēšanās atvērs mazā Fejiņa, jo, ieraugot zem koka pēkšņi parādījušās kastītes, meitenei noteikti acis sāks gailēt no intereses (aktuāls arī varētu būt jautājums, kā spēšu no apēšanas nosargāt pašu eglīti).

Tāpēc vakar prātā apsvēru vairākas idejas, kā dāvanas atgādāt līdz mums tā, lai tās neatsaiņotu Fejiņa, bet arī dēlam pilnībā nezustu ilūzija par rūķīti.

Pirmais variants: noskaidrot, vai kāds no kaimiņiem Ziemassvētkos būs mājās, un palūgt, lai viņš piezvana pie mūsu dzīvokļa durvīm un atstāj aiz tām manis iepriekš sagatavoto dāvanu maisu. It kā laba doma, bet... kaimiņam pašam ir mazi bērni. Ja nu viņi pamana, ka mājās nez no kurienes uzradies dāvanu maiss? Būs jautājumi vairāk nekā atbilžu.

Otrais variants: jau iepriekš sagatavotu dāvanu maisu un to noslēptu kaut kur dzīvokļa gaitenī tā, lai dēls nepamana. Kādā momentā Ziemassvētku vakarā kopā ar bērniem es aizietu uz dzīvokļa tālāko istabu it kā lai palasītu grāmatu, bet te pēkšņi man sāktu zvanīt mobilais telefons. Kamēr es atbildētu uz zvanu (man zvanītu rūķis), vīrs veikli dāvanu maisu noliktu aiz dzīvokļa durvīm. Un, kad es būtu izrunājusies ar rūķīti, kurš man telefonsarunā pavēstītu, kur meklēt dāvanas, varētu dēlam teikt, lai skrien pārbaudīt, vai maiss tiešām nolikts aiz durvīm.

Trešais variants: četratā dodamies pastaigāties un pirms tam dāvanu maisu esmu noslēpusi guļamistabā zem gultas. Kad esam atgriezušies mājās no pastaigas, kamēr dēls gaitenī lēnām noģērbjas (viņa lēnā ģērbšanās šoreiz būtu liels pluss) un es no virsdrēbēm izpakoju Fejiņu, vīrs jau būtu noģērbies un devies uz guļamistabu tur pārvilkt izejamās drēbes uz mājas drēbēm. Un ko viņš ieraudzītu? Rūķis uz balkona nolicis dāvanu maisu! Vai tas izkritis no kamanām, vai arī speciāli nolikts, kas to lai zina...

Lūk, kādas idejas vakar izperināju savā prātā. Visticamāk, realizēsim pēdējo variantu, kurš arī ir visvieglākais.

Lielākais prieks, ka dēls vēl tic Ziemassvētku vecītim un rūķiem, tāpēc šo ilūziju gribas kaut uz mirkli paildzināt.

Kā rūķis dāvanas atnes jūs mājās?

13. Dec 2017, 20:08

Mūsu bērni- 8g.v. un 5g.v. Ziemassvētku vecīti gaida un tam ļoti, ļoti tic. Katru gadu vecītis nāk ciemos, taču, lai lielākais puika vecītī neatpazītu kaimiņu, tad vecītis mājā iekšā nenāk, vien nostaigā gar logiem un pa pagalmu un dāvanu maisu atstāj laukā! Šī parādīšanās ar sajūsmu tiek sagaidīta un ticamības moments nezūd!

Hopeful_soul Hopeful_soul 13. Dec 2017, 13:16

Atzīstos, ka jau no paša sākuma vecākajai meitai (arī jaunākajai) nestāstīju par rūķi vai Ziemassvētku vecīti. Viņa zina, ka Ziemassvētku vecīša prototips ir Sv.Nikolass, kurš nesa dāvanas, bet atsevišķu mītu neveidojam.
Varbūt mazbērniem stāstīšu par rūķi?😀

ziemelbriedis ziemelbriedis 13. Dec 2017, 13:06

man bērnībā patika, kamēr bijam baznīcā uz svētku dievkalpojumu, tikmēr rūķis dāvanas smuki, bij izkārtojis zem eglītes. Tikai vēlak uzzināju, ka tas bija kaimiņš vai cits paziņa, kuram uzticetas atslegas un pateikts kur davanas sasleptas.
Šobrīd no mazajiem slepjot visas davanas vakara gaita saslepjam uz balkona un atrodam, kad pasi atrod...
otrs variants ko izmantojam ir ciemos pie omēm, davanas stav auto. Tad nu kas pietrūkst no veikala, tikmer kads skrien pirkt, pa to laiku atskrien rūķis un noliek davanu maisu pie durvīm...