Kā rīkoties pigmentācijas gadījumā?

Kā rīkoties pigmentācijas gadījumā?

13. May 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Man ir 32 gadi. Esmu māmiņa septiņgadīgajam Tomam un četrus mēnešus vecajai  Alisei. Nopietnas problēmas ar sejas ādu man sākās pēc pirmā bērna piedzimšanas. Nemitīgi metās pumpas, īpaši uz pieres. Āda ir ļoti  jutīga. Apmēram, pirms diviem gadiem šo pumpu vietā radās rētas, kuras ļoti  ilgi dzija, veidojot pleķus (pigmentācijas plankumus). Otrās grūtniecības laikā ādas stāvoklis uzlabojās, taču šobrīd atkal viss sākas  no jauna, un vēl papildus veidojas tumša līnija virs virslūpas. 

Ikdienā ādu mazgāju ar putām sejas mazgāšanai jutīgai ādai, lietoju  toniku, kā arī dienas un nakts krēmus jutīgai ādai. Tagad, kad parādās saule - lietoju aizsargkrēmu  ar SPF," portālam raksta kāda lasītāja. 

Situāciju komentē dermatoloģe Kristīne Cīrule, Veselības Centra 4 Dermatoloģijas un Ķirurģijas klīnikas vadītāja. 

Speciāliste pieļauj, ka ādas izmaiņas un pinnes, kā arī pēciekaisuma pigmentācija ir saistīta ar hormonālām pārmaiņām.

„Sieviete rīkojas ļoti pareizi, jo aktīvas saules laikā lieto saules aizsargkrēmu SPF 50+.

Tomēr runājot par pigmentācijas likvidēšanu, tai ir vairākas metodes: gan balinošu krēmu lietošana, gan dažādas lāzerprocedūras.

Jāatzīst, vasara gan nav piemērotākais laiks šādu procedūru veikšanai, jo pastāv liels risks, ka pigmentācija pēc laika var atjaunoties.

Šai sievietei noteikti iesaku klātienē konsultēties ar ādas speciālistu, lai izrunātu visas iespējas, kā likvidēt rētas, pigmentāciju sejas rajonā, kā arī iekaisuma procesus,” tā Kristīne Cīrule.

Vēl dermatoloģe uzsver, ka pirms došanās pie ārsta, vērtīgi būtu veikt hormonālas analīzes vairogdziedzera hormoniem (TSH, T3, T4), kā arī androgēniem jeb vīrišķiem hormoniem, jo ir pastiprināta šo hormonu produkcija, un tas arī būtiski ietekmē pigmentācijas pastiprinātu rašanos. 

Rūpēm par skaistu ādu Sieviešu Klubs izvēlas Pharmaceris dermokosmētiku

PHARMACERIS W ALBUCIN SPF 40

20150511143215-32739.jpg


Trīskāršas iedarbības ādu balinošs krēms 

C un E vitamīns, trīskāršas iedarbības balinošs komplekss, UVA un UVB filtri

Vai arī tev ir bijusi līdzīga problēma? Kā ar to cīnījies?