Kā pēc dzemdībām atgūt formu?

Kā pēc dzemdībām atgūt formu?

20. Sep 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skaidrs, ka pēc dzemdībām jaunās māmiņas pēc iespējas ātrāk vēlas atgūt iepriekšējās ķermeņa aprises. Tam lieliski piemērota pēcdzemdību rehabilitācija un dozēta vingrošana speciālista uzraudzībā! Par to vairāk Māmiņu Klubam stāsta fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.  

Jau uzreiz pēc dzemdībām noteikti vajadzētu sākt stiprināt vēderpreses muskulatūru. Vispirms būtu jāsāk ar elpošanu – muskuļu iedarbināšanu, bet nevis ar mērķi vēdera muskulatūru trenēt, bet aktivizēt!

Pirmajā diennaktī pēc dzemdībām jaunā māmiņa var sākt ar pareizu elpošanu, lai aktivizētu asinsriti. Tikai pēc tam pakāpeniski, ņemot vērā savas sajūtas, iedarbināt muskuļus.

Tad pamazām, sešas, astoņas nedēļas pēc bērniņa nākšanas pasaulē, var atjaunot arī vēderpreses muskuļu tonusu, lai atslogotu muguru (nereti pēc dzemdībām tā mēdz sāpēt) un normalizētu dabisko jostu.

Svarīgākais ar īpašu vingrojumu palīdzību nostiprināt visu muskulatūru – gan iegurņa pamatni, gan vēderpreses muskulatūru!

Jo ātrāk jaunā māmiņa sāks pēcdzemdību rehabilitāciju, jo ātrāk speciālista uzraudzībā varēs sākt dozēti vingrot.

Tajā pat laikā jāatceras, ka tas, cik ātri būs manāms rezultāts, katrai sievietei ir ļoti individuāli! Viens no faktoriem, kas to ietekmē, ir fakts, ka bijusi grūtniecība kā tāda, bet otrs – muskuļu stāvoklis pirms grūtniecības! Arī tas nav mazsvarīgi.

Māmiņu Klubs

 

Vai arī tu pēc bērniņa dzimšanas plāno uzsākt pēcdzemdību rehabilitāciju un vingrošanu? 

20. Sep 2015, 14:34

Es nesapratu, kāda tad ir tā pareizā elpošana?