Kā pareizi izmest Ziemassvētku eglīti

Kā pareizi izmest Ziemassvētku eglīti

06. Jan 2017, 10:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētku laika noslēgumam tuvojoties, Rīgas namu pārvaldnieks aicina  ikvienu klientu pareizi atbrīvoties no Ziemassvētku eglītes - novietojot to atkritumu konteineru laukumā vai pie atkritumu konteinera.

Eglītes var sākt novietot pie atkritumu konteineriem sākot ar 27.decembri.

Jāņem vērā, ka eglīti sadzīves atkritumu konteinerā ievietot ir aizliegts!

Kā un kad notiks Ziemassvētku eglīšu izvešana:

  1. Eglītes tiks izvestas no dzīvojamo māju atkritumu konteineru novietnēm;
  2. Eglīšu izvešana plānota vienu reizi nedēļā;
  3. Atkritumu izvedēji eglīšu savākšanu savos maršrutos iekļauj jau no 27.decembra;
  4. Atkritumu apsaimniekotāji SIA "Clean R" un SIA "Pilsētvides serviss" eglīšu savākšanu un izvešanu nodrošinās bez maksas!
  5. Savukārt atkritumu apsaimniekotājs SIA "EKO Kurzeme" (apkalpo iecirkņa "Ziemeļi" teritorijā esošās dzīvojamās mājas) eglīšu savākšanu nodrošina par maksu - 2,00 EUR par eglīti. Maksa tiks sadalīta pa dzīvokļiem un iekļauta rēķinā.

Ja rodas jautājumi vai neskaidrības, aicinām zvanīt uz vienoto informācijas tālruni 8900, rakstīt uz e-pastu rnparvaldnieks@rnparvaldnieks.lv vai vērsties jebkurā no "Rīgas namu pārvaldnieks" 11 klientu apkalpošanas centriem visā Rīgas pilsētā.

AVOTS: riga.lv

lauvinja lauvinja 04. Jan 2017, 08:45

Nekādi nevaru atrast, kur normatīvajos aktos būtu rakstīts, ka ziemassvētku eglīte nav sadzīves atkritums un to nedrīkst izmest sadzīves atkritumu konteinerā. Ir kādas konkrētas norādes?

Bez tam pat Clean-R preses sekretārs 2016.gada nogalē raksta, ka "Grieztās eglītes nav ieteicams mest sadzīves atkritumu konteineros, jo tās aizņem daudz vietas un līdz ar to sadārdzinās atkritumu izve-šanas pakalpojuma izmaksas. "

Nudien nesaprotu, kāpēc nesadalīt eglīti un to neielikt konteinerā.

Nezinu kā citās mājās, bet mūsu eglīte šogad skujas sāka birdināt ļoti laicīgi, birstošu eglīti nest no piektā stāva līdz konteineram, kad skujas birst kā sniegpārslas putenī, būtu neprāts. Iebāzt veselu miskastes maisā, lai aiznestu līdz misenēm un noliktu pēc tam pie konteinera, nudien nav nemaz tik vienkārši, jo misenes maisam būtu jābūt gana iespaidīgam.