Kā notiek sejas ādas attīrīšanas process un kādos gadījumos to neiesaka?

Kā notiek sejas ādas attīrīšanas process un kādos gadījumos to neiesaka?

01. May 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sejas ādas attīrīšana tiek veikta kosmetologa kabinetā, tas nu būtu skaidrs, bet - kas vēl jāzina par ādas attīrīšanu? Uz šo jautājumu atbildi sniedz Larisa Eriksone – Baltic Beach Hotel ārste-kosmetoloģe ar 15 gadu pieredzi kosmetoloģijā.

Kas notiek kosmetologa kabinetā?

  • Pieņemšanas sākumā kosmetologs uzklausa sūdzības. Pēc tam notiek objektīva izvērtēšana, nosakot dermatoloģiskās problēmas specifiku, smagumu utt.
  • Nepieciešamības gadījumā tiek nozīmēti papildu izmeklējumi, kas palīdzēs kosmetologam izprast problēmas būtību.
  • Kad kosmetologam ir pilnīgi skaidra situācija, tiek sastādīta individuāla ārstnieciska programma, kas var ietvert kosmētiskās procedūras, kā arī iekšējas un ārējas lietošanas medikamentus.

Vai ādas attīrīšana vienmēr ieteicama?

Ādas attīrīšanu iesaka vienmēr – gan no rīta, gan vakarā. Tā ir obligāta ikdienas higiēna sejai. Vienīgais izņēmums ir akūtās ādas slimības, kad attīrīšanai ir nelabvēlīgs efekts.

Izvēlies ādas attīrīšanas līdzekļus atbildīgi!

Ļoti svarīgi attīrīšanas procesā izmantot tieši savam ādas tipam piemērotus attīrīšanas līdzekļus, lai āda, piemēram, netiktu pārāk nosusināta. Ja rodas grūtības noteikt savu ādas tipu un piemērotākos līdzekļus, ieteicams vērsties pie kosmetologa.

Māmiņu Klubs

Uzdod savus jautājumus kosmetologam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!