Kā nopirkt kvalitatīvu kafiju?

Kā nopirkt kvalitatīvu kafiju?

11. Jun 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iecienītā ikrīta un pēcpusdienas dzēriena – kafijas – piedāvājums veikalos ir tik plašs, ka dažkārt rodas jautājums – kura ir vislabākā? To jautājām kafijas degustatoram Igoram Fleišmanam.

„Ir divas galvenās kafijas pupiņu šķirnes: Arabica un Robusta. Lai pagatavotu ļoti stipru kafiju, piemēram, ekspreso, tiek izmantota Robusta kafijas pupiņu šķirne, savukārt, mājās, ikdienas lietošanai prasti tiek iegādāta Arabica šķirnes pupiņu kafija,“ iesaka Igors Feišmanis.

Kādu kafiju izvēlēties? Iesaka eksperts

  • Vislabāk iegādāties 100% Arabica šķirnes pupiņu kafiju.
  • Ļoti svarīgi, lai tā būtu vidēji grauzdēta, jo tad kafija būs ar bagātīgu aromātu un samērā spēcīgu garšu.
  • Kafijai noteikti jābūt labi samaltai. Tātad, vislabāk iegādāties jau maltu kafiju, nevis veselas kafijas pupiņas, jo rūpnīcā tās tiek samaltas daudz smalkāk, nekā to iespējams veikt mājās.
  • Kafijas maluma kvalitāti, var noteikt pēc dzēriena pagatavošanas. Kad tā būs aplieta ar karstu ūdeni un samaisīta, kafijas biezumiem būtu jānogrimst. Jo kafijas biezumi labāk grimst un mutē paliek mazāk kafijas pupiņu gabaliņu, jo tās maluma kvalitāte ir augstāka.
  • Vēl, iegādājoties kafiju, ļoti svarīgi, lai tā būtu svaiga, ne ļoti sen malta un iepakota! Tādēļ vienmēr uz etiķetes jāpārbauda derīguma termiņš. 

 

Pēc kādiem kritērijiem tu iegādājies savu kafiju?

 

20150601122904-33830.jpg

  • Dabīga grauzdēta, malta kafija vakuuma iepakojumā, gaiša grauzdēšanas pakāpe.
  • Ar izteiktu kafijas garšu, pateicoties saudzīgai apstrādei ekstrahētas kairinošās rūgtvielas.
  • 100% Arabika no labākajām augstkalnes kafijas plantācijām
  • Piemērota dažādiem pagatavošanas veidiem :filtrkafijas automātos, preskafijas automātos, krūzītē.