Kā nepadoties pavasara slimībām?

Kā nepadoties pavasara slimībām?

03. May 2013, 12:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasarī allaž laikapstākļi ir mainīgi. Šķiet, ka ir jau silts, bet no stūra velk auksts vējš. Mums, kā mammām, sievām un saimniecēm, jābūt vienmēr veselām un spēka pilnām, jo ar tik daudz ko taču jātiek galā! Tāpēc arī pavasarī nedrīkst aizmirst par imunitātes stiprināšanu!

Te būs vairāki padomi, kas ļaus izvairīties no pavasara saaukstēšanās!

1. Pārskati savu dienas režīmu!

Jau pierādīts, ka dzīve, kas rit pēc noteikta režīma, dienas laikā samazina stresu. Neaizmirsti kaut vai pusstundu dienā vienkārši atpūsties, pagulēt un atvilkt elpu. Tāpat pavasara avitaminozes laikā, kad organisms ir maksimāli novājināts, nemoki sevi ar diētām, jo tas tikai vēl vairāk samazinās organisma aizsargspējas.

2. Svaigs gaiss

Vismaz 30 minūtes dienā jāpavada svaigā gaisā! Ikdienas gaitās mēs dažkārt nepamanām, cik daudz laika pavadām slēgtās telpās, tāpēc pusstunda pie jūras, mežā vai pie dabas nav nemaz tik daudz. Skābelis palīdz nostiprināt imūnsistēmu caur ādas šūnām.

3. Izgulies!

Veselīgs miegs ilgst 6-8 stundas pieaugšam cilvēkam. Tātad - ja guli mazāk, arī tas novājina tavu organismu.

4. Kontrastdušas

Katru dienu no rīta un vakaros palutini savu organismu ar kontrastdušu, tā tu uzlabosi visa ķermeņa asinsriti, kā arī - gūsi mundrumu, spēku un pie viena - norūdīsies.

5. Ēd ķiplokus!

Vīrusu klejošanas laikā vienmēr ieteicams ēst ķiplokus. Tie satur fitoncīdus, kas atbaida un nogalina mikrobus. Ja nevēlies smaržot pēc ķiplokiem, sagriez mazos gabaliņos ķiplokus un turi telpā.

Ceļā uz stipru imunitāti tev uzticams ceļabiedrs būs Pantenol Forte kapsulas.

20130425093733-69733.jpg

Esi vesela pavasarī!

Māmiņu Klubs