Kā Māmiņu Klubā notiek individuālās uztura konsultācijas?

Kā Māmiņu Klubā notiek individuālās uztura konsultācijas?

24. Jul 2014, 08:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jā, uztura speciālists var palīdzēt notievēt! Bet tas nav viņa vienīgais darbs! Tāpat viņš palīdz izvērtēt, cik veselīgi tu šobrīd ēd, izrēķināt, cik tieši vitamīnu un mikroelementu katru dienu nodrošini savam ķermenim un vai tas maz ir pietiekami. Ja tev ir kāda veselības problēma, vai zini, kā tai pielāgot savu ēdienkarti?

To visu iespējams noskaidrot un iemācīties Māmiņu Kluba individuālajās uztura konsultācijās pie uztura speciālistes Ineses Siksnas.

Vislabāk jau pirms uztura speciālista konsultācijas, skaidri izdomāt jautājumus, uz kuriem gribētu saņemt atbildes. Pie uztura speciālista var nākt jebkurā savas dzīves posmā: tad, ja vēlies noskaidrot, kā veselīgi ēst grūtniecības laikā, kā zīdīšanas periodā, kā pēc tam? Kā atgūt savu svaru – notievējot vai tieši otrādi – pieņemoties svarā?

Kā ēst, ja ir kādas organisma iekšķīgas saslimšanas. Varbūt pēc ēšanas kuņģī jūti dedzinšānu vai arī vēdera izeja nav tik laba, kā vajadzētu.

Arī to, cik liela ir organisma imunitāte, nosaka uzturs, kādu ēdam.

Ja uz uztura konsultācijām nāc, lai palīdzētu ķermenim cīnīties ar veselības problēmām, ieteicams paņemt līdzi iepriekš taisīto analīžu un izmeklējumu rezultātus. Tos izvērtējot, uztura speciāliste skaidri noteiks, kāds uzturs tieši šobrīd tev būtu vispiemērotākais.

Vai zināji - ja ir problēmas ar nierēm, tad to darbības atslogošanai ieteicams sekot līdzi uzņemto olbaltumvielu skaitam?

Turklāt teju katrai būtu jāparūpējas, lai uzturā mazāk lietotu sāli.

Konsultāciju laikā mēdz būt tādas situācijas, ka cilvēks atnācis, lai samazinātu svaru. Bet beigās, atklājoties kādām veselības problēmām, vispirms tiek uzsākta cīņa ar tām. Līdz ar veselības uzlabošanos sāk kristies arī svars.

Vai konsultācijas laikā sagatavo arī ēdienkarti?

Tas ir atkarīgs no klienta vēlmēm un rakstura! Ir cilvēki, kuriem vajadzīgs stingrs režīms, lai iekļautos tievēšanas rāmjos. Bet ir tādi, kuriem nedrīkst izmantot noliegšanas metodi, jo tieši tad visvairāk šīs ēdamlietas kārojas.

Ja cilvēks vēlas, viņš atklāj savu ēdienkarti un ar datorporgammas palīdzību speciāliste izvērtē, cik tā ir sabalansēta. Vai pietiekami daudz vitamīnu? Minerālvielu? Cik daudz ikdienā uzņem šķiedrvielu?

Izrādās tieši šķiedrvielas ir gremošanas sistēmas pamatā. Ja organismam tās trūkst, ir slikta vēdera izeja un var būt arī gremošanas problēmas.

Pēc tam, izvērtējot esošo ēdienkarti, var saprast, ko savos ēšanas paradumos vajadzētu mainīt.

Vēlies noskaidrot, cik tu ēd veselīgi un kā savam organismam dabīgi palīdzēt cīnīties pret iespējamām nākotnes saslimšanām?

Piesakies uz individuālajām uztura konsultācijām  ŠEIT!

Kādus jautājumus tu gribētu uzdot uztura speciālistei?