Kā justies možai nākamajā dienā pēc svētkiem?

29. May 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pienākot siltākam laikam, aizvien biežāk tiek organizēti dažādi dārza svētki un ballītes, kurās neiztrūkstoša vieta tiek ierādīta grilam, neveselīgām uzkodām un, protams, arī stiprākiem dzērieniem. Tiesa, nereti pēc šādām ballītēm nākamās dienas nes līdzi nevēlamu efektu – nogurumu, miegainību un smaguma sajūtu vēderā.

Kāpēc rodas smaguma sajūta?

Aizvien populārāka arī Latvijā kļūst Vidusjūras diēta, kuras pamatā ir daudz uzņemtu šķiedrvielu – ogu un dārzeņu - , kā arī pozitīva attieksme pret dzīvi, taču mūsu platuma grādos mēs ikdienā par maz lietojam augļus un dārzeņus, kā arī pārāk maz kustamies un dzīvojam pastāvīgā stresā.

Ilgstoši šāds dzīvesveids draud ar to, ka cilvēka organisms sāk saindēties ar uzņemto trekno pārtiku, jo gan vienā, gan otrā ir toksīni, kurus droši varam dēvēt arī par indi. Gadījumos, ja nemainām savu dzīvesveidu, tālākās sekas var būt dažādas veselības problēmas. Iepriekšminētie faktori atspoguļo arī to, kāpēc nereti nākamajā dienā pēc svētkiem jūtamies noguruši un miegaini. Iemesls meklējams ar pārtiku un alkoholu uzņemtajos toksīnos.

Kas var palīdzēt justies labāk?

Kā norāda zaļās farmācijas uzņēmuma Silvanols produktu speciāliste Inga Arbidāne, no ballītēm nevajag izvairīties, taču ir nepieciešams atcerēties dažus pamatnosacījumus, kas mums ļaus nākamajā dienā pēc svētkiem justies možākiem un vieglāk izvadīt uzņemtos toksīnus.

Ja vēlies apmeklēt ballītes un nākamajā dienā justies moži, tad atceries:

  • svarīgi ir pietiekamā daudzumā dzert šķidrumu, kas palīdzēs no organisma izvadīt uzņemtos toksīnus;
  • lai gan nākamajā dienā pēc pasākuma daudz labprātāk vēlētos gulēt, priekšroku dod mierīgām pastaigām, nūjošanai vai arī vieglam skrējienam;
  • gadījumā, ja ballīte ir ieilgusi visas nakts garumā, tad atļauj organismam nedaudz atpūsties, mazliet paguļot, bet pēc tam noteikti dodies pastaigā;
  • profilaktiski pirms gaidāmās ballītes vari lietot Silvanols ražoto uztura bagātinātāju aknu veselībai Hepalong, kura sastāvā ir kurkumas saknes ekstrakts, kas uzlabos gremošanu, palīdzēs no organisma izvadīt kaitīgās vielas un neļaus nogulsnēties taukiem. Lai palīdzētu organismam ātrāk atjaunoties, ieteicams pēc svinībām Hepalong lietot vēl 10 dienas.

20170518233812-42003.jpg

Neizmantot uztura bagātinātāju kā pilnvērtīga un sabalansēta uztura aizvietotāju. Uztura bagātinātājs neaizvieto pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.