Kā jums veicas ar auglības atpazīšanas metodi?

Kā jums veicas ar auglības atpazīšanas metodi?

03. Oct 2017, 12:04 Hopeful_soul Hopeful_soul

Esošās/topošās māmiņas, kas praktizējat šo un kā jums veicas?

Mēs "cīnāmies" kopš laulības sākuma. Man pašai palīdz vietne fertilityfriend.com, kurā var ievadīt datus un līkne izveidojas automātiski. Ir jau grūti katru rītu atcerēties par bazālās temperatūras mērīšanu un rezultātu ievadīšanu, bet atceros, ka no Baznīcas viedokļa dabiskās ģimenes plānošanas metodes, lai gan sabiedrībā nepopulāras, ir vislabākās un vienīgās atbalstāmās.

Diemžēl par reālo dzīvi, dzīvojot auglības atpazīšanas metodes ietvaros, sabiedrībā tiek runāts ļoti maz un bieži "rozā toņos". Neatkarīgi no katoliskās pārliecības, praktizēju šo kā manam organismam draudzīgu metodi arī gadījumā, kad vēlamies atlikt bērna ieņemšanu uz nenoteiktu laiku jeb izmantot šo metodi, lai "izvairītos no bērniem".

Pārsvarā jūtos ļoti vientuļa, pratizējot AAM, tā nu vēršos pie virtuālā Māmiņu kluba kolektīva, vaicājot, vai un kā jūs tiekat galā ar šo jautājumu. Paldies!:)

P.S. Vairāk par AAM www.augliba.lv/ 

05. Oct 2017, 13:23

Ja ir tiešām liela vēlme tikt pie bērniņa, tad kāpēc jāaprobežojas ar šo neviennozīmīgo metodi? Kāpēc nenopirkt ovulācijas testus? Mēs censonējām 3 ar pusi gadu, arī bija periodi, kad aizrāvos ar bazālās T mērīšanu, bet tikai un vienīgi paralēli ovulācijas testiem, jo vienkārši bija interesanti, vai sakrīt, kur un kāda nobīde. Un no pieredzes varu teikt, ka tieši tas vajadzīgais laiks arī joprojām palicis miglā tīts, jo, piemēram, man BT grafikos T cēlās nevis pa vienu dienu, bet pa 3 dienām, tad ej sazini, kuras dienas ir būtiskākās, protams, mīlējāmies gan visas 3, gan pamīšus, izmēģināts tika viss, bet nekas nestrādāja. Pēc gada neveiksmju sākām izpēti, abi veseli, pārbaudījām pat ģenētisko kariotipa testus, arī ar saderību viss bija labi, un pēc tiem 3 gadiem paliku stāvoklī no IVF, jo cik tad var jau gaidīt. Lūk tā, tapēc balstīties uz "dabiskām metodēm" neieteiktu gan, jo grūtniecība var neiestāties tik un tā, jebko arī nedarītu.

lauvinja lauvinja 03. Oct 2017, 14:01 Ilvija82

Kā jau te minēja iemesli kāpēc izmanto auglības noteikšanas metodi ir dažādi. Es izmantoju tāpēc, ka nespēju atrast sev piemērotu kontracepcijas metodi, kuru akceptētu mans organisms - spirāles neturas, tabletēm izteiktas blaknes (bez tam ieraksti zāļu anotācijas par iespēju tikt pie vēža arī nemotivē), nekas jau daudz neatliek.

lauvinja lauvinja 03. Oct 2017, 13:59 Hopeful_soul

Ne, ne bazālās t mērīšana nav priekš manis.

Jāsaka, ka ar gadiem iemācās savu organismu uzklausīt un ieklausīties, sadzirdēt arī slimības tuvošanos.

Hopeful_soul Hopeful_soul 03. Oct 2017, 13:42 lauvinja

Un vēl pēc bazālās t var noteikt, vai nepielavās kāda slimība. Īpaši aktuāli šajā sezonā.

Hopeful_soul Hopeful_soul 03. Oct 2017, 13:41 Ilvija82

Katram savi iemesli. Vienam kristīgā pārliecība, citam veselība, vēl citam vēlēšanās tikt pie bērniņa utt.

Hopeful_soul Hopeful_soul 03. Oct 2017, 13:40 lauvinja

Tā ir.

lauvinja lauvinja 03. Oct 2017, 13:39

T mērīšanai ir vienmēr esmu bijusi par slinku. Šobrīd ir pieejamas daudz un dažādas aplikācijas, kuras analizē sievietes ciklus un rēķina ovulācijas laiku, rāda auglīgās un mazāk auglīgās dienas. Gan cenšoties tikt pie bērna, gan izsargoājoties, info bāze ir līdzīga.

Kalendārs un t mērīšana jau nav vienīgās metodes pie auglības atpazīšanas, sevis iepazīšana (gļotas, pašsajūta dažādās cikla stadijās un taml.) sniedz daudz vērtīgas informācijas.

Ilvija82 Ilvija82 03. Oct 2017, 13:09

Kam tāds vajadzīgs?!

Hopeful_soul Hopeful_soul 03. Oct 2017, 12:32 Softix

Jā, tikai ladycomp, kā saprotu, auglīgās/neauglīgās dienas aprēķina pats.