VIDEOintervija: Kā Gundega Skudriņa tiek galā ar dvīņu greizsirdību

25. Apr 2016, 14:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
"Iznēsāt dvīņus tiešām ir bijis mans lielākais dzīves izaicinājums! Un arī tagad ikdienā esmu nosvīdusi un prasās pēc nervu zālītēm, jo dvīņiem visu vajag reizē un viss ir jāreizina ar divi," par savu ikdienu "STV Pirmā!" raidījumā "Starp mums runājot" stāsta dvīņu meitenīšu Grētas un Gabriēlas mamma Gundega Skudriņa. Viņai ir arī vecākā mēita Gerda, un ikdiena lielajā ģimenē esot raiba.

Starp dvīnēm, kuras ir piecus gadus vecas, visu laiku pastāvot nemitīga konkurence: "Nedod Dievs, tu paskaties uz vienu māsu mīļāk! Galva ir jātur taisni, citādi var apvainoties, ka uz vienu no māsām, skatos par daudz."

Dvīnes, protams, prasot daudz uzmanības, bet Gundegas dzīve ir ļoti aktva un aizņemta arī darbā un sabiedriskās aktivitātēs. Kā to visu paspēt? "Visiem šķiet, ka es esmu visur, bet tā jau nav. Nav tā, ka es nebūtu saviem bērniem blakus, protams, es viņiem nedodu ēst trīs reizes dienā, un es nemaz negribētu, lai mans bērns izaug, ka viņš neko neprot un nevar bez mammas. Turklāt man ir nenormāli liela atbalsta sistēma – auklīte, kura ir kā ģimenes loceklis. Un man ir māsas, kuras savā laikā nācās izaudzināt man, un nu viņas tagad atstrādā karmu, man palīdzot," stāsta dzirkstošā Gundega.

Atbalsta komandā ir arī Gundegas vīrs Gundars Skudriņš, par kuru viņa izsakās: "Mans vīrs nav šīs zemes cilvēks, viņš ir ar turbo smadzenēm un milzīgi plašu pasaules redzējumu. Viņš zina, ka es esmu enerģiska un, ja viņš ieslēgtu mani mājās, es viņu nogalinātu. Arī viņš ir enerģisks, un dvīņi ir vecāku spogulis, bet divas reizes vairāk!"

DELFI Viņa