Kā Fenix 7 viedpulkstenis kļuva par tirgus līderi?

Kā Fenix 7 viedpulkstenis kļuva par tirgus līderi?

13. Jun 2022, 16:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Garmin viedpulksteņi nenoliedzami ieņem vadošo pozīciju viedierīču tirgū un ir ļoti populāri lietotāju vidū. Tomēr modeļu un funkciju daudzveidība bieži vien apgrūtina pulksteņa izvēli. Tāpēc ir svarīgi pārzināt modeļu atšķirības un priekšrocības lai saprastu kāds viedpulkstenis būs ideāli piemērots tieši Jums.

Garmin Fenix sērija piedāvā trīs variantus - Fenix 7x, Fenix 7, Fenix 7S. Visi trīs viedpulksteņi pēc funkcionalitātes ir identiski, taču tie ir ražoti trīs dažādos izmēros  – 42 mm, 47 mm un 51 mm. Jo lielāks ekrāns, jo pulkstenim ir augstāka izšķirtspēja, kā arī lielāka datu apjoma krātuve. Tāpat ir arī ar akumulatora darbības ilgumu – jo lielāks ir viedpulkstenis, jo jaudīgāks akumulators, attiecīgi jo lielāks akumulators, jo lielāka kapacitāte.

Izvēloties pieejamās funkcijas, Jums būs iespēja izpētīt Sapphire Solar Edition, Solar Edition un Standard Edition sērijas pulksteņus. Modeļi savā starpā atšķirsies ar atmiņas apjomu (16GB vai 32GB), integrētu saules bateriju, stikla materiālu, oglekļa pārklājumu vai metāla korpusu (titāns vai tērauds). Sapphire Solar Edition modelī būs pieejamas visas augstāk minētas funkcijas, ieskaitot unikālu Multi-band globālās pozicionēšanas funkciju, taču Standard Edition pulkstenim būs vismazākais papildu funkciju skaits, 16GB atmiņa un šīs sērijas modeļiem nebūs saules baterijas.

Svarīgs faktors izvēloties pulksteni, noteikti, ir tā krāsa. Viedpulksteņi no Sapphire Solar Edition sērijas standarta konfigurācijā ir pieejami trīs krāsās, savukārt mazāka izmēra Solar Edition un Standard Edition piedāvā iespēju izvēlēties no divām krāsām. Lai pieņemtu pareizo lēmumu krāsu izvēlē, nevajadzētu paļauties tikai uz attēliem tīklā, jo krāsas var šķist līdzīgas, bet apskatot pulksteņus klātienē veikalā Jums būs vieglāk pieņemt gala lēmumu.

Visas Garmin viedpulksteņu siksniņas ir ātri noņemamas un tās ir viegli nomainīt. Katram modelim ir savs siksniņas platums, un ja nepieciešams ir pieejamas garākas siksniņas par komplektā jau esošajām. Fenix sērijas pulksteņiem ir titāna, tērauda, ādas, auduma, neilona vai silikona siksniņu varianti, piemēroti katram dzīves gadījumam. Titāna siksniņai ir iespējams noņemt vai pievienot papildu saites posmus, lai pulkstenis labi pieguļ rokai. Pulksteņa siksniņa ieņem jūsu rokas formu, kas neļauj pulsometram zaudēt kontaktpunktu, attiecīgi novērš datu kļūmi. DLC pārklājums pilnībā pasargā pulksteni no skrāpējumiem un nodiluma.

Vienlaikus ar Garmin Fenix ​​pulksteņiem uzņēmums ieviesa arī radikāli jaunu Garmin Epix līniju. Funkcionalitātes ziņā Garmin Epix viedpulkstenis neatšķiras no Fenix 7 ar vidējo 47 mm ekrāna izmēru. Vienīgā atšķirība jaunajā modelī ir Amoled ekrāns. Tradicionālie Garmin atstarojošie ekrāni, kas tika izmantoti iepriekšējos modeļos, ir ļoti energoefektīvi, tiem nav jābūt izslēgtiem, lai taupītu enerģiju. Turpretī Amoled ekrāniem ir lielāks spilgtums, labāks kontrasts un izšķirtspēja, arī attēliem ekrānā ir piesātinātākas krāsas. Lai arī citi ražotāji izvairās no Amoled ekrānu izmantošanas, jo tie ātri iztukšo baterijas, Garmin ir nodrošinājis iespēju, ka ekrāns spēj būt ieslēgts līdz pat 6 lietošanas dienām, tāpat kā iepriekšējiem modeļiem. Viedpulkstenis tiek piedāvāts divās sērijās: pamata (Epix Sapphire Edition) un vienkāršotā (Epix Standard Edition). No tehniskā viedokļa Fenix ​​un Epix abi pulksteņi ir ļoti līdzīgi, taču Epix modeļos nav saules baterijas. Sapphire Edition viedpulksteņi tiek piedāvāti divās krāsās, bet pamata versijai ir tikai viena dizaina iespēja.

Tomēr, neskatoties uz visu modeļu tehnisko aprīkojumu, viens no galvenajiem izvēles kritērijiem ir ikdienas lietošanas ērtums. Pirms izdarīt galīgo izvēli, ir jāsalīdzina kā viedpulkstenis izskatās uz jūsu rokas, jāizvērtē ērtības līmenis, kā arī jāizlemj kādas funkcijas ir nepieciešamas Jums ikdienā un sportā.