Kā es paciņu gaidīju

Kā es paciņu gaidīju

06. Feb 2014, 15:29 sandux sandux

Vai jūs pasūtāt kaut ko no ārzemēm vai no vietējiem veikaliem? Vai jūsu paciņas nekad nav pazudušas?

Es pasūtu, un diemžēl man ir pazuduši ne vien nevērtīgi sūtījumi, bet arī dāvanas no ārzemēm. Tagad draudzene no Berlīnes sūta paciņas tikai ar kurjerpastu, lai arī tas ir daudz dārgāk. Bet šoreiz pastāstīšu, kā es atmaskoju vienu pazušanu.

Ap Ziemassvētkiem vīrs nopirka jaunu TV, kuram Ebay pasūtīju īpašās 3D brilles. Par laimi, pirkums bija pietiekami dārgs, lai pārdevējs pievienotu tracking number jeb sūtīšanas numuru. Sāku gaidīt savu paciņu un, paejot paredzamajam pienākšanas laikam, sazinājos ar pārdevēju no Ķīnas, kur gan mans sūtijums ir palicis. Viņš atbildēja, ka, pamatojoties uz sūtījuma numura reģistrāciju, manas brilles jau vairāk nekā 2 nedēļas atrodas Latvijā un lai sazinoties ar mūsu pastu. To arī darīju. Latvijas Pasta mājaslapā http://www.pasts.lv/lv/uzzinas/meklet_sutijumu.html ierakstot pazudušā sūtījuma numuru, atklājās, ka pasts ir saņēmis manu paciņu. Vēl vairāk - man jau divas reizes esot sūtīti aicinājumi ierasties un to paņemt. Protams, nekādus aicinājumus netiku saņēmusi. Zvanīju pasta nodaļai visu noskaidrot. Izrādās, paciņa ir, aicinājumi sūtīti, bet... uz citu adresi. Manas mājas Nr. 36 vietā uz māju Nr. 3b (kuras nemaz nav). Attēlā redzat konvertu ar adresi. Turpat ir arī mans telefons ar tādiem pašiem sešiniekiem.

Laime, ka, lai gan bija pagājušas 10 dienas, mana paciņa joprojām atradās pastā. Ierados ar personu apliecinošu dokumentu un sūtījuma numuru un tajā pašā dienā to izņēmu, lai nekur nenoklīst.

Tā es veiksmīgi atguvu jau praktiski norakstāmu sūtījumu. Nav brīnums, ka ārzemju pārdevēji Latviju ir ierakstījuši Melnajā sarakstā, jo ļoti daudzus mazvērtīgakus sūtījumus tā ari neviens nesaņem.

Kāda ir jūsu pieredze ar paciņu saņemšanu un sūtīšanu? Vai gada laikā zudumu ir daudz?

Kurkuleens :) Kurkuleens :) 07. Feb 2014, 07:56

Mēs pēdējās pakas gaidījām vairāk 2 mēn,pieprasāijām naudu atpakaļ,kad bija pagājis nedaudz vairāk kā mēnesis,naudu atsūtīja,bet paka beigu beigās ar mēneša kavešanos atnāca,plusā bijām ielikuši viņam sliktu atsauksmi,un šeku reku 2 pakas pēkšņi atnāca.Un 2 vēl nav,nbet štrunts ar to,naudu atpakaļ saņēmām 😀 visu sūtījām no ebay 😀

LvMomi LvMomi 06. Feb 2014, 17:03

Tfu tfu tfu vissu ,kas bijis pasūtīts līdz šim esmh saņēmusi 😀 pēdējo gan gaidīju 2mēnešus, bet vakar tomēr saņēmu.

princesemince princesemince 06. Feb 2014, 16:33 Tavapele

ķīnieši nesūta naudu atpakaļ. arī pieprasīt īsti vairs nevar, jo termiņam pāri. bet viņus ārprātīgi labi motivē solījumi ielikt sliktu atsauksmi 😀