Kā atrast un kur meklēt savu lielisko ārsti?

Kā atrast un kur meklēt savu lielisko ārsti?

12. Jan 2016, 17:17 FejuFeja FejuFeja

Prātojot par ģimenes pieaugumu, nevilšus aizdomājos par to, kuras ārstes uzraudzībā stāties.

Pēdējos gadus esmu apmeklējusi tikai un vienīgi privāto ārsti, bet tikai tāpēc, ka vizītes apmaksā darba devēja iegādātā apdrošināšanas polise, bet, kā rīkoties tālāk?

Ar tagadējo bērnu sākotnēji uzskaitē devos stāties pie valsts apmaksātas ārstes, kuras attieksme bija ļoti nepatīkama, jāteic, ka tika palaistas garām pat pirmā trimestra analīzes un bonusā katru vizīti nācās noklausīties, cik gan ļoti viņai nepatīkot darbs ar grūtniecēm, jo tā esot tāda papīru būšana un jēgas nekādas, jo maksājot tik maz. Ilgi cietos, bet beigās neizturēju un aizgāju pie privātās ārstes, kuru ieteica kolēģe.

Iepriekšējā grūtniecībā vienmēr rēķināju līdzi, lai maksa par vizītēm nepārsniegtu manas polises griestus, taču, ņemot vērā, uz kuru laiku šoreiz plānojam mazuli, sanāks, ka grūtniecības vidū varu palikt arī bez apdrošināšanas polises, līdz ar to ikmēneša vizītes + sonogrāfijas apskates, kas arī ir par maksu, ģimenes budžetā var atstāt pamatīgu robu. Tādēļ jau laikus sāku plānot ģimenes budžetu un domāt, kā rīkoties nākotnē, kad pietuvināsimies vēl solīti priecīgajam notikumam.

Priecāšos, ja padalīsieties savos ieteikumos, kā jums veicās ar savas ideālās ārstes atrašanu, jo esmu pārliecināta, ka ne visas valsts apmaksātās ārstes ir bubuļi un ar dzīvi neapmierināti cilvēki, jo ir iespējams atrast arī ļoti jaukas dakterītes, kuras priecājas par katru mazulīti un topošo jauno mammu.

anuxe anuxe 12. Jan 2016, 15:50

Es apmeklēju dakteri Valdu Zaļkalni, Veselības Centrā 4 (Rīga, protams), viņa pieņem gan pa maksu, gan pa apdrošināšanu, gan arī valsts apmaksāto. Lai gan man ir apdrošināšana un daktere to zin, esmu valsts apmaksātā grūtniece - neko pati nemaksāju un no apdrošināšanas nenoņem. Ļoti forša daktere (lai ko arī rakstītu sūdzību portālos). Visu izstāsta, parāda uz jautājumiem atbild, viņai ir sava USG, līdz ar to atsevišķi nekur nav jāiet, pārbauda mazuli kad vēlas, gandrīz katru reizi (papildus par to neko nemaksāju). Visām savām draudzenēm, paziņām esmu ieteikusi un visas ir gājušas, apmierinātas gan kā ar parastu ginekologu, gan kā esot uzskaitē (vairākas draudzenes jau bijušas vairāk nekā vienā grūtniecībā pie viņas uzskaitē). Šobrīd esmu uzskaitē pie viņas ar otro mazuli un esmu ļoti priecīga.