Juridisko lietu klubiņš

05. Feb, 07:50 liigad liigad

Esiet sveicinātas Juridisko lietu klubiņā!

 

Šeit droši varat uzdot savus jautājumus par juridiskiem jautājumiem, pabalstiem, darba meklēšanas jautājumiem, kā ar citiem aktuāliem jautājumiem saistītiem ar likumu piemērošanu.

Centīšos uz visiem jautājumiem rast atbildes.

Protams gaidu jautājumus par tēmām par kurām jūs gribētu sagaidīt blogus no manas puses.

intux25 intux25 27. May 2014, 11:59

Mann arsts ir uzrakstijis zimi par to ka grutniecibaslaika nevaru stradat pilnu slodzi un smagas mainas. Liela priksnieceto saprot un lika man stradat mazakas stundas un nelava vakara mainas vispar stradat, bet tiesa prieksniece to ipasi nenem vera un liek stradat ka vinai patik. Piemeram liela prieksniece man noteica ka varu stradat no 12-18 vai no. 17-21, bet reali sanak stradat ilgak , jo neesot darbinieku(ta to visu laiku uzspiez tiesa prieksniece). Ka lai tieku gala ar so situaciju

23. Apr 2014, 21:51 kamelija27

No algas, t.i. no maksātajiem nodokļiem.

A&B mamma A&B mamma 18. Feb 2014, 14:38

Sveika, man ir vēl viena nesaprašana savā "aiziešanā". Darbā atlūgumu uzrakstīju 3. februārī,lai ar 7 datumu mani atbrīvo sakarā ar dzīves vietas maiņu, bet man bērns saslima un ar 4.februāri līdz 17 man bija B lapa. Zvanot grāmatvedei viņa man teica ka ņems vērā to laiku no 4 līdz 7 februārim. Un pārējo skatīs socos. Un tagad ir situācija ka aizgāju pie sava ārsta un viņa man uzrakstīja A lapu ar 17 datumu. Vai tā man vispār būs vajadzīga un km derēs. Paldies!

A&B mamma A&B mamma 09. Feb 2014, 13:44 liigak

Liels paldies par atbildēm!!!

A&B mamma A&B mamma 08. Feb 2014, 22:12 liigak

Paldies un vai vari pateikt kā ir, ja es eju no darba projām sakarā ar dzīves vietas maiņu, no kura mēneša es sākšu saņemt pabalstu!

Lielum liels paldies!!! Es šajos jautājumus maldos kā labirintā.

A&B mamma A&B mamma 07. Feb 2014, 12:09

Sveika, vēlējos uzzināt vai es saņemšu bezdarbnieka pabalstu, ja tagad esmu pēc bērna kopšanas atvaļinājuma esmu nostrādājusi četrus mēnešus. Neesmu vēl nekur griezusies, jo esmu ar bērnu uz slimības lapas. varbūt varat kāda man palīdzēs noskaidrot šo jautājumu.

annijalise annijalise 09. Nov 2013, 20:40

manā pašvaldībā piemēram nav nekādu pabalstu par bērna piedzimšanu, bet ja jums ir tad jau noteikti tas var pienākties tajā vietā kurā jūs piedekarēsiet bērnu.

sisese sisese 01. Oct 2013, 17:10 liigak

Un kopsanas pabalstu izniedz vienreiz ?
Un man jadodas uz tuvako VSAA ?
Paldies !

sisese sisese 01. Oct 2013, 12:00

Sveikas esosas ,toposas mamimas ! 😀
Man ir radusies loti liela neizpratne ko darit , ka darit un kur doties ...
Tatad ir lieta tada , man ir 19gadu un gaidu savu pirmdzimto (5menesis) .
Ginekologe isti nepaskaidroja , kas ko ka ... (varbut par atru) Bet lieta ir ta ka sogad vel macijos 3kursa (par pavari) sakas prakse un sapratu ka 4kursu nobeigt nevaresu jo prakse gaja lidz Martam .Mums maksaja valsts stipendiju(bernu nauda) un eiropas stipendiju par atzimem.. Bet kad uzzinaju par grutniecibu ta aizgaju no skolas un iestajos vakara skola (talmaciba) lai nobeigtu 12klasi . Vecaki sanem nodoklu atvieglojumus , jo kad macijos tehnikuma mums bija izzinas .
Bet tagad kad macos vakara skola neesmu parliecinata vai vecaki ko sanem , bet apgadiba vel esmu ! Un deklereta un faktiska dzives vieta ari ir vecaku maja , kaut gan dzivoju ar draugu jau 2gadus ... un lieta tada ka pati gaidu mazuli ... Mates pase jau ir sanemta , bet ka es ko varu sanemt ja esmu pati vel aizvien esmu vecaku apgadiba ? Kur man jadodas , kas jadara .. Es nestradajosa , un nekad neesmu stradajusi likumigu darbu tapec nezinu kadi pabalsti pienakas ... Varbut kads var man izskaidrot ? Paldies 😀

nosiguldas nosiguldas 03. Apr 2013, 10:40

liels paldies

nosiguldas nosiguldas 02. Apr 2013, 12:09

Tēmai rakstiem. Zinu, ka mana ģimene nav vienīgā, kas saskārusies ar "tētuku", kas strādā ārvalstīs. Ievēroju veidlapas bērnu pabalstiem , ja viens no vecākiem strādā ārvalstīs. Otra tēma, ne vienmēr Latvijas likumdošanas saskan ar likumiskām normām ārvalstīs un nu jau nav retums gadījumi, kad Latvijā tiek piespriesta materiālu līdzekļu piedziņa, bet citas valstis neatzīst šos spriedumus , norādot, ka Latvija ir nepareizi organizējusi tiesas izskatīšanas procesus.

nosiguldas nosiguldas 02. Apr 2013, 12:04

liigak, sveika, vai vari palīdzēt, vai tev nav prasības pieteikuma paraugs paternitātes noteikšanai un uzturlīdzekļu piedziņai. Ja vari palīdzēt, jau iepriekš pateicos, (knsuls123@gmail.com)

annijalise annijalise 14. Mar 2013, 11:07 dalabi

kā bērns piedzimst tu taču vairs negūsti ienākumus ar algu, tā tevi vīrs var paņemt kā apgādājamo, man tā izstāstīja VID un es kopš meitas dzimšanas dienas esmu kā vīram apgādājamais.

annijalise annijalise 11. Mar 2013, 14:41

kad man piedzima mazā, tad biju VID klāt, jo vecāko meitu arī nodevu vīra apgādniecībā, tā kā tas bija pasen, tad neatceros ko īsti vajadzēja tur rakstīt, tik labi zinu ka bija līdzi dzimšanas apliecība.
tagad kad atgriezīšos darbā tad pati būtu klāt VID kad mani noņems no vīra, un abas meitas uzliks uz manis .
drošības labad piezvani uz VID.

aurore aurore 24. Feb 2013, 13:50

Sveiki.gribeju pajautat,kas nepiecieshams man lai iesniegtu prasubu uz alimentiem ja esam precejushies.virs loti dzer un gandriz nenes naudu majades pati nestradaju esmu kopshanas atvalinajuma.un nav lidzeklu lai ari izskirtos bet loti velos skirties.

princesemince princesemince 07. Feb 2013, 08:36

Kā ir ar to izziņu par deklarēto dzīves vietu? Cik zinu, tad tā arī jānēsā līdzi, bet man vēl vecais uzvārds tajā figurē. Vai nepieciešams šo izziņu izņemt no jauna? Vai arī skatās pēc personas koda, nevis uzvārda?