Jūnijā notiks pirmais starptautiskais Kundalini jogas un mūzikas festivāls Latvijā

Jūnijā notiks pirmais starptautiskais Kundalini jogas un mūzikas festivāls Latvijā

13. Jun 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šovasar Latvijā pirmo reizi notiks starptautisks Kundalini jogas un mūzikas festivāls: četras dienas ainaviski gleznainā vietā netālu no Siguldas nodarbības, lekcijas un meditācijas vadīs jogas pasniedzēji, kā arī koncertēs mūziķi no Itālijas, Lielbritānijas, Spānijas, Vācijas, Zviedrijas, Latvijas, Igaunijas un Krievijas. Festivāls notiks no 20. - 23. jūnijam, Vasaras saulgriežu laikā, kad tik dabiska ir vēlēšanās būt pie dabas, uzkrāt enerģiju un prieku.

20130523155012-80207.jpg

Sandis Kristars Dūšelis: '"Kundalini jogas festivāli ir ļoti iecienīti daudzās Eropas valstīs un ASV, taču pie mums tik vērienīgi tas notiek pirmo reizi. Šāda veida festivāls, uzreiz jāsaka, nav nedz sporta nometne, nedz neprātīga bohēma - tas ir informatīvi piepildīts, relaksējošs un veselīgs pasākums. Festivāls notiek pirmo reizi, un mums jau ir izdevies piesaistīt tādus skolotājus, pie kuriem cilvēki mēro lielus gabalus, lai viņus satiktu un pie viņiem mācītos; arī festivāla mūziķi ir tāda līmeņa, ka atsevišķi koncerti pretendē būt kultūras notikumi. Jūs variet būt viens no šī festivāla pirmatklājējiem Latvijā un piedzīvot skaistas, atjaunošanās prieka un enerģijas pilnas dienas, kas jūs stiprinās un iedvesmos vēl ilgu laiku."

Festivālā varēs klausīties lekcijas par veselīgu uzturu, organisma attīrīšanu, pieredzēt gongu meditācijas, vērot Šakti deju un senlatviešu saulgriežu rituālu. Jogas pasniedzēji dalīsies ar praktiskām metodēm, kā iegūt iekšēju līdzsvaru un atjaunot spēkus.

Kundalini joga ir viens no jogas veidiem, kas jau vairāk kā piecus gadus ir pieejams jogas studijās Latvijā. Festivāls sniedz iespēju praktizēt kopā jogu un vienuviet satikt daudzus ļoti labus skolotājus. Festivālā gaidīti būs gan iesācēji, gan jogas studijās pieredzi guvuši praktizētāji. Tos, kas vēl neuzdrošinas nodarboties ar jogu, aicinam apmeklēt brīnišķīgus koncertus: festivāla īpašie viesi būs dziedātāja Aleksija Čelun (Alexia Chellun) no Spānijas, grupa “Khalsa” un indie folk dziedātāja un dziesmu autore no Lielbritānijas Kerija Trī (Carrie Tree). Koncertus atklās indiešu deju priekšnesumi un tos noslēgs grupa “Bērnu rīts” ar naksnīgo Chillout. Saulgriežu pasākumā uzstāsies folkloras kopa “Trejdeviņi”, un īsāko gada nakti dejas bungu ritmos vadīs perkusionists Nils Īle ar savu kolektīvu.

„Bērniem Draudzīgs” profesionālā komanda festivāla ietvaros rīkos bērnu nometni ģimenēm, kuras apmeklēs festivālu kopā ar bērniem.

Festivālu ir iespējams izbaudīt trīs, četru dienu garumā, kā arī vienu dienu; uz koncertiem biļetes nopērkamas arī atsevišķi.

Ar festivāla programmu, pieteikšanās kārtību, nodarbībām un citiem organizatoriskiem jautājumiem var iepazīties mūsu mājas lapā: http://www.kundaliniyogafestival.com

Festivāla organizators ir centra Miervidi vadītājs, ģimenes psihoterapeits, uzņēmējs Sandis Kristars Dūšelis.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 23. May 2013, 16:25

Ceru aiziet uz šo pasākumu! Iesaku, jo Kundalini joga ir gan grūtniecēm, gan bērniem, gan veciem cilvēkiem. Nav vajadzīgas priekšzināšanas, bet tā ir skaista joga ar ārkārtīgi skaistu mūziku un filozofiju. Iesaku visiem, kas grib atpūsties un palidot citos "laukos". Vieta arī ļoti laba, esmu bijusi