Jogurta-zemeņu kokteilis: recepte no Māmiņu Kluba vasaras festivāla uztura meistarklases “Pagatavo pats”

Jogurta-zemeņu kokteilis: recepte no Māmiņu Kluba vasaras festivāla uztura meistarklases “Pagatavo pats”

06. Jun 2017, 08:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svetlana Aleksejeva

Sertificēta uztura speciāliste 

Mūsu veikalu plauktos var atrast ļoti plašu dzeramo jogurtu klāstu ar piedevām. Pievēršot uzmanību informācijai uz etiķetēm var secināt, ka cukura saturs ir tik liels, ka viens jogurta iepakojums vai porcija var saturēt lielāko ieteicamās dienas normas daļu. Saskaņā ar Pasaules Veselības Organizācijas vadlīnijām par cukura lietošanu pieaugušajiem un bērniem, cukuram ir jāveido ne vairāk kā 10% no dienas enerģijas daudzuma, bet vēl stingrākās PVO rekomendācijas iesaka samazināt cukura lietošanu līdz pat 5% no kopējā dienas enerģijas daudzuma, kas ir aptuveni 25-30g dienā vai 5-6 tējkarotītes.

Tāpēc viens no piedāvājumiem, kā samazināt cukura patēriņu, lietojot uzturā dzeramos jogurtus ar piedevām, būtu mājās gatavots kokteilis ar ogām. Jūnija sākumā bifido jogurtam iesaku pievienot pirmās vasaras ogas - zemenes.

Jogurta-zemeņu kokteilis ir veselīgs kokteilis, kas satur bifido baktērijas un antioksidantus. Jogurta bifido baktērijas labvēlīgi ietekme kuņģa-zarnu traktu un spēcina imūnsistēmas darbību. Zemenes ir lielisks antioksidantu avots -  antioksidanti pasargā šūnas no oksidatīva stresa, atbrīvojot no brīviem radikāļiem.

Piedāvāju Jums izmēģināt veselīga kokteiļa recepti bez pievienota cukura, lai sniegtu spēcīgu atbalstu savam organismam:

20170606083759-67796.jpg

Jogurta-zemeņu kokteilis:

Sastāvdaļas:

- svaigas zemenes;

- “Kārums” bifido dzeramais jogurts bez piedevām. 

Pagatavošana:

Sablenderējiet zemenes un pievienojiet bifido dzeramo jogurtu bez piedevām proporcijā 1 pret 2. Ielejiet kokteiļiem paredzētajās glāzēs un baudiet

 

20170605083407-49805.jpg