Jauns vaļasprieks

Jauns vaļasprieks

23. Mar 2017, 09:46 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Man patīk dažnedažādi rokdarbiņi, kopš bērnības esmu tamborējusi, adījusi un šuvusi lellēm kleitas. Vēlāk sāku čubināties ar kvilinga tehniku, šajā tehnikā tapa ziedi, glezniņas, svešturīši un citi brīnumi, kas tika dāvināti kolēģiem un tuviniekiem. Visi ļoti slavēja un brīnījās, par manu pacietību, bet kopš dēliņa piedzimšanas vairāk nepietiek laika  šādiem brīnumdarbiem. Un viss laiks tika veltīts dēliņam un ja kādam rokdarbam, pievērsos, tad tā bija zeķīšu, cepurīšu adīšana mazajam ķiparam.

Vienu dienu Youtobē atradu dažnedažādas idejas un pamācības par  3D origami.  Origami ir dekoratīvi lietišķās mākslas veids, kurā no papīra tiek izveidotas visas iespējamās figūriņas. Tā ir sena papīra locīšanas māksla. Darbiņi izskatījās tik skaisti, ka arī es nolēmu pamēģināt. Sākumā tika noskatīti vairāki video, kā šie brīnumainie darbi top, tad meklēju kā izveidot šos trīsstūrīšus.

Sākt locīti nav sarežģīti, tam pietiek ar krāsaino papīru. Cilvēkam jāpiemīt precizitātei un pacietībai. Ar origami tāpat kā kvilingu var izveidot dāvaniņas, kā arī radīt dekoratīvus elementus. Tā ir aizraujoša nodarbe. Vienīgais mīnuss (ja tā var teikt),  līdz rezultātam (gatavam produktam) ilgs ceļš ejams. Pirmais darbiņš man prasīja vairākas dienas, jo bija nepieciešami gandrīz 300 gabaliņi, bet pati salikšana aizņem vien pāris minūtes (atkarīgs no sarežģītības pakāpes).  Izrādās vienā minūtē es varu salocīt knapi trīs trīsstūrīšus. Pagaidām mana brīvā laikā ir pieticis tikai diviem darbiņiem. Bet vēlētos pamēģināt vēl kādus sarežģītākus un lielākus darbiņus izveidot.

20170323094618-27595.jpg

20170323094632-63519.jpg

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 23. Mar 2017, 14:07

Paldies!

Māmiņu klubs Māmiņu klubs 23. Mar 2017, 11:35

Lieliski darbiņi!